Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Uz Popoviča asistenti Hemonu acis met Ņujorkas "Liberty" un Lasvegasas "Aces"

Emils Ozerinskis

Uz Popoviča asistenti Hemonu acis met Ņujorkas "Liberty" un Lasvegasas "Aces"
Bekija Hemona. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Ņujorkas "Liberty" un Lasvegasas "Aces" cenšas pārliecināt Sanantonio "Spurs" treneri asistenti Bekiju Hemonu, lai kļūtu par par attiecīgo komandu galveno treneri jaunajā sezonā.

Jau kopš 2014. gada Bekija Hemona strādā izcilā trenera Grega Popoviča Sanantonio "Spurs" treneru korpusā. Jau vairākas pēdējās sezonas tiek uzskatīts, ka Hemona ir tuvu tam, lai kļūtu par pirmo sievieti galveno treneri kādā no NBA komandām, taču pagaidām vēl tas nav noticis. Ja savu trenera dēlīti atvilktnē drīzumā ieliks 25 gadus pie "Spurs" stūres pavadījušais Popovičs, tad tieši Hemona varētu kļūt par viņa pēcteci, tomēr pirms tam vēl par savulaik lielisko saspēles vadītāju gatavojas pacīnīties WNBA komandas.

Kā vēsta The Athletic, nopietni pie Hemonas iecelšanas savas komandas galvenās treneres amatā strādā Ņujorkas "Liberty" un Lasvegasas "Aces". Interese par iespēju ieņemt kādu no šiem amatiem ir arī Hemonai, kura savulaik vadījusi šo abu komandu saspēli savas spēlētājas karjeras laikā. Savas pirmās septiņas WNBA sezonas Hemona pārstāvēja tieši Ņujorkas komandu, bet sekojošās septiņas sezonas saspēles vadītāja pārstāvēja Sanantonio "Stars", kurā Hemona nopelnīja sava numura #25 iemūžināšanu, būdama vienīgā spēlētāja, kas frančīzes vēsturē saņēmusi šādu godu. Sanantonio "Stars" 2018. gadā pārcēlās uz Lasvegasu, nomainot komandas iesauku uz "Aces".

Eiropas karjerā Hemona spēlējusi Itālijas, Spānijas un lielākoties Krievijas klubos, tiekot arī pie Krievijas pilsonības un ar šo izlasi 2009. gadā Rīgā iegūstot Eiropas čempionāta sudraba medaļas. Gadu iepriekš saspēles vadītāja aizveda Krievijas valstsvienību līdz Pekinas Olimpisko spēļu bronzai.

Pagājušajā NBA starpsezonā Hemonas vārds figurēja saistībā ar Orlando "Magic" un Portlendas "Trail Blazers" galveno treneru vakancēm. Saistībā ar Oregonas komandu gan sanāca neliels skandāls, jo Hemona uzskatīja, ka viņa sarunās iekļauta tikai ķeksīša pēc un "Trail Blazers" īstu nodomu izskatīt sievietes kandidatūru nav bijuši.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-26 13:12, pirms 2 gadiem
un es arī

  +2 [+] [-]

, 2021-12-26 13:33, pirms 2 gadiem
Cik briesmīgi ir rakstīt, ka Bekija Hemona strādā zem izcilā trenera... Labi, to var uzrakstīt, bet nu publicēt...

     [+] [-]

, 2021-12-26 14:52, pirms 2 gadiem
zanessa rakstīja: Cik briesmīgi ir rakstīt, ka Bekija Hemona strādā zem izcilā trenera... Labi, to var uzrakstīt, bet nu publicēt...
Kāpēc tas ir briesmīgi ?

     [+] [-]

, 2021-12-26 17:46, pirms 2 gadiem
Ar Večiem viņai interesantāk!

     [+] [-]

, 2021-12-26 17:48, pirms 2 gadiem
...tiekot arī pie Krievijas pilsonības (C)
======================================
Tad jau viņa ir Krieviete!
Kāpēc nebrauc trenēt Krievijas klubus?!

     [+] [-]

, 2021-12-26 20:31, pirms 2 gadiem
es arī uzmetu acis uz šo