Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Liene Jansone: "Jaunās spēlētājas ātri uztver informāciju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Liene Jansone: "Jaunās spēlētājas ātri uztver informāciju"
Komandas apspriede
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Treniņnometnes laikā paņēmu pauzi personisku iemeslu dēļ. Priecājos, ka treneris un meitenes mani saprata un pieņēma atpakaļ, lai turpinātu gatavošanos Eiropas čempionātam. Apliecinājām, ka krūts veselības atbalsta pasākumi ir nepieciešami un tie jāturpina nākamajā gadā," izcīnot trešo uzvaru pārbaudes spēlēs pēc kārtas, teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteine Liene Jansone.

Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas basketbolistes atspēlēja septiņu punktu starpību (52:59), veica izrāvienu 15:2 un uzvarēja sāncenses ar rezultātu 67:63. Tā kļuva par devīto sarkanbaltsarkano uzvaru savstarpējās spēles. Deviņpadsmit reižu pārākas bijušas lietuvietes, viena tikšanās noslēgusies neizšķirti.

Liene Jansone, Latvijas valstsvienības kapteine

"Slodzes treniņos joprojām ir lielas, tāpēc simtprocentīgi svaigas neesam. Meitenes parādīja lielu gribasspēku, visas gribēja darīt un uzvarēt. Pozitīvi vērtēju visas komandas līdzdalību krūts veselības atbalsta gājienā. Pateicos visiem cilvēkiem, kuri atrada iespēju un piedalījās. Nākamgad tradīcija jāturpina.

Mums ir jauna komanda, taču pirmās darba nedēļas parādījušas, ka jaunā paaudze spēj saspēlēties un ātri uztver informāciju. Kad nonācām iedzinējos, laukumā nebija apjukuma."

Aļģirds Paulausks, Lietuvas valstsvienības galvenais treneris

"Pirmajā pārbaudes turnīrā Polijā sacentāmies bez četrām pieredzējušām spēlētājām. Šonedēļ viņas bija atpakaļ ierindā, taču pilnā sastāvā aizvadīti tikai daži treniņi un sapratne laukumā vēl nav ideāla. Tādējādi mums bija grūti aizsargāties. Tā nav attaisnošanās, jo arī Latvijai ir jauna komanda.

Pirms gada manis trenētajā UGMK klubā spēlēja Anete Jēkabsone-Žogota, šogad Orenburgā ar Zani Tamani tikām pie Krievijas bronzas. Tas nozīmē, ka klubos jāņem vairāk latviešu spēlētāju, esam viens otram tuvi. Piedāvājām Zanei jaunu līgumu Orenburgā, tomēr viņa atteicās turpmāk spēlēt klubā un neplāno to darīt izlasē. Vienošanos nolikām malā.

Pirms piecām vasarām 1990. gadā dzimušo spēlētāju paaudze uzvarēja Eiropas U18 čempionātā un daudzas basketbolistes no čempionu sastāva turpina progresēt – Paugaite, Šulčūte, Šikšņūte. Visā Eiropā pastāv problēma ar pirmajiem numuriem un mēs neesam izņēmums. Junioru čempionātā vērtīgākā spēlētāja Aurime Rinkevičiūte veselības problēmu dēļ nespēlē jau trīs gadus. Nacionālais čempionāts ir vājš, ne visas spēlētājas nokļuva labos klubos un trūkst sparingpartneru. Baltijas līga pajukusi, lai gan tajā spēlēja labas baltkrievu komandas. Jātiecas pēc stipriem pretiniekiem un jāveido spēcīgāka līga.

Eiropas čempionātā jums atstāsim pirmo vietu (smaida), taču piecniekā iekļūt nebūtu slikti. Lietuvas basketbola federācija izvirzījusi uzdevumu cīnīties par 3.-5. vietu."

     [+] [-]

, 2013-05-25 20:48, pirms 11 gadiem
Nākotne izskatās cerīga!!!