Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Putniņa: "Ķēdaiņos virsroku var ņemt stress, taču ne mūsu pieredzējušajām spēlētājām"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Putniņa: "Ķēdaiņos virsroku var ņemt stress, taču ne mūsu pieredzējušajām spēlētājām"
Aija Putniņa
Foto: CBF/Vaclav Mudra

24. februārī plkst. 19.00 mūsu sieviešu basketbola izlase Lietuvas pilsētā Ķēdaiņos aizvadīs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret lietuvietēm. Pirms svarīgā mača Latvijas garā gala spēlētāja Aija Putniņa (28) sarunā ar laikrakstu "Diena" atzīst, ka gaidāma bezkompromisa cīņa, jo pretiniecēm tā ir "būt vai nebūt" spēle.

"Sieviešu basketbols Lietuvā nav tādā līmenī kā vīriešiem, taču tik un tā viņu spēlētājas un treneri strādā ar ļoti lielu azartu, ar sev raksturīgo sportisko nekaunību. Viņām pašreiz ir pārejas periods, jo pirms iepriekšējā Eiropas čempionāta Lietuva bija pārliecināta par kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm. Šobrīd viņas jau ir nonākušas situācijā, kad pret mums ir "būt vai nebūt" spēle, jo pēc vēl viena zaudējuma viņām praktiski vairs nebūs izredžu tikt finālturnīrā," norāda Aija Putniņa. "Šādā situācijā spēlēt nav viegli, jo virsroku var ņemt stress un apziņa, ka noteikti jāuzvar. Protams, var gadīties, ka viņas šī iemesla dēļ nospēlē tiešām ļoti labi, bet biežāk šādās reizēs spēlētājas cenšas katra pārāk daudz uzņemties spēli uz sevi un laukumā veidojas haoss. Skaidrs, ka šādā spēlē viņi būs pacentušies piesaistīt pēc iespējas vairāk līdzjutēju un radīt atmosfēru, kurā var parādīt vislabāko sniegumu. Vismaz mūsu vairāk pieredzējušām spēlētājām nevajadzētu rasties problēmām, jo esam pieradušas izslēgt no apziņas pretiniekiem veltītu atbalstu. Centīsimies iepriecināt mūsu līdzjutējus un uzlabot mūsu situāciju cīņā par vietu finālturnīrā."

2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas A grupā patlaban pārsteidzoša līdere ir Slovēnija (2-0), otro vietu ieņem Latvija (1-1), bet trešajā vietā atrodas Lietuva (0:2). Ja mūsējās tagad piedzīvos zaudējumu pret lietuvietēm, tad nonāks neapskaužamā situācijā - pēdējā spēlē būs vajadzīga ļoti pārliecinoša uzvara pret slovēnietēm.

Aija Putniņa izlasē aizvadījusi jau 100 spēles, no tagadējā sastāva vairāk ir tikai trijām. "Ja godīgi, pati nemaz to nezināju. Tētis mājās pateica, ka man ir deviņdesmit deviņas spēles izlasē. Diezgan daudz, lai gan man pašai tā nemaz neliekas. Vēl joprojām šķiet, ka esmu šeit mazā. Tas ir liels pagodinājums, jo nav jau daudz spēlētāju, kurām ir tik daudz spēļu. Katru gadu treneri ir aicinājuši uz izlasi. Patīkami," atzīst pieredzējusī basketboliste, kurai visvairāk atmiņā palikušas Pekinas olimpiskas spēles. "Tad tikai pamazām ienācu izlasē. Pavisam jauns līmenis. Bija neaprakstāmi spēlēt kopā ar Aneti [Jēkabsoni], Zani [Teilāni], Guntu [Baško], uz kurām pirms tam skatījos kā uz paraugu."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"