Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Babkinas pārstāvētā kluba treneris paziņo par atkāpšanos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Babkinas pārstāvētā kluba treneris paziņo par atkāpšanos
Ramons Hordana: 16 uzvaras 20 spēlēs
Foto: FEB

Elīnas Babkinas pārstāvētajam katalāņu klubam "Uni Girona" (16-3, #3) būs jauns galvenais treneris. Pirmdien, 23. februārī, komandas līdzšinējais galvenais treneris Ramons Hordana paziņoja par atkāpšanos no amata.

Sešdesmit vienu gadu vecais Hordana pie Žironas stūres stājās 2014. gada vasarā, komandtiltiņā nomainot Spānijas U20 izlases galveno treneri Annu Kaulu. Jaunā trenera vadībā “Uni Girona” uzvarēja pirmajās septiņās Spānijas čempionāta spēlēs, pirmo zaudējumu piedzīvojot 16. novembra mājas cīņā pret Vuelvas “Conquero”.

Sekoja astoņu uzvaru sērija. Bilance 15-1 ļāva izvirzīties Spānijas čempionāta līderpozīcijās, turklāt “Uni Girona” gan mājās, gan viesos pārspēja titulēto Salamankas klubu “Perfumerias Avenida”. Uzvaru sērija pārtrūka 31. janvārī, kad žironietes viesos zaudēja Sansebastjanas “Gipuzkoa” vienībai.

Divas nedēļas vēlāk “Uni Girona” Karalienes kausa pusfinālā zaudēja Vuelvas “Conquero” (69:70), savukārt nākamajā sestdienā, 21. februārī, viesos nācās atzīt Spānijas čempioņu “Rivas Ecopolis” pārākumu – 78:83. Trīs zaudējumi četrās spēlēs Hordanam bija par daudz un pirmdien viņš paziņoja par atkāpšanos.

“Zinu, ka mans lēmums izskatās savāds,” teica Hordana. “Pirmajā dienā, kad ģērbtuvē tikos ar komandu, pirmā lieta, ko teicu, bija, ka te ir mūsu svētnīca un kopējiem pārdzīvojumiem jāpaliek tur. Palieku uzticīgs saviem vārdiem. Ja lietas nenotiek, kā plānots, kādam ir jāuzņemas atbildība un tas ir treneris. Man jābūt godīgam un jāuzņemas atbildība. Pateicos klubam par uzticēto iespēju un ceru, ka sezona beigsies ar panākumiem, kādus tas pelnījis. Paldies par izrādīto cieņu!”

Hordanas iespējamā pēcteča lomā tiek nosaukts Roberto Injuess. Treneris 2012. gadā ieguva plašu atpazīstamību sieviešu basketbolā, kopā ar Valensijas “Ros Casares” uzvarot FIBA Eirolīgā. Nākamās divas sezonas Injuess trenēja Stambulas superklubu “Fenerbahce”.

"Kanārijputniņi" divus gadus pēc kārtas iekļuva Eirolīgas finālā. Pirmajā piegājienā 2013. gadā "Fenerbahce" ar Ievu Kubliņu sastāvā atzina Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Jekaterinburgas UGMK pārākumu. Nākamajā sezonā "kanārijputniņi" Eirolīgā izcīnīja 18 uzvaras pēc kārtas, taču finālā zaudēja sīvākajiem konkurentiem “Galatasaray”.

Injuess dzīvo Valensijā, taču Žironas futbola klubā “Girona FC” spēlē viņa dēls Pablo.

Izmantotie resursi:
Ramon Jordana, amb el futur a l´aire - Diari de...
Baloncesto FEB - Federacion Española de...

  +2 [+] [-]

, 2015-02-24 00:33, pirms 10 gadiem
Let me guess, vietā nāks grieķu speciālists =]]

     [+] [-]

, 2015-02-24 08:12, pirms 10 gadiem
Orenburgas Nadeždas treneris arī atkāpjas!!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-02-24 08:57, pirms 10 gadiem
Mjā...tas par to, ka ģērbtuvēs (svētnīcā) teiktais tur arī paliek...incanti - kas ??
...bet jocīgi, ja piemēram Latvijā LU komanda būtu līdere pēc 1.apļa priekšà gan TTT, gan Cēsim, bet pēc dažiem zaudējumiem LU mainītu treneri...nu, galīgi neticās
Bet tas, ka mūk no Orenburgas , varbūt ir rubļa kursa kritums...