Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kristīne Vītola: "Eirolīgas gaisotne Salamankā šokēja"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristīne Vītola: "Eirolīgas gaisotne Salamankā šokēja"
Kristīne Vītola vēsturiskajā Salamankā
Foto: Perfumerias Avenida

"Lai tiktu uz Barahas lidostu Madridē, no Salamankas parasti izbraucam divos vai četros no rīta," Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības centra spēlētāja Kristīne Vītola stāsta par pirmajiem mēnešiem Eirolīgā un sagaida interesantu spēli pret Lietuvu.

Veiksmīgā debijas sezona Saragosā – ar Kristīni komanda spēlēja daudz labāk – ļāva nopelnīt jaunu līgumu ar Salamankas klubu “Perfumerias Avenida”. Eirolīgas čempiones (2011) un visu titulu īpašnieces Spānijā piedāvāja jaunajai centra spēlētājai konkurētspējīgu vidi, vienlaikus aizsākot iepazīšanos ar uzticamākajiem līdzjutējiem valstī.

Pirmajās spēlēs Spānijā laukumā pavadīji ap 15 minūtēm, tagad 25 un vairāk.
Pirmie mēneši Salamankā bija diezgan pozitīvi. Komandu ietekmēja amerikāņu garās spēlētājas Vanesas Gidensas savainojums un man bija jāspēlē vairāk. Ieguvu lielāku trenera uzticību. Tagad laukumā esmu vairāk arī pēc Gidensas atgriešanās.

Redzēju ceļojuma plānu uz Eirolīgas spēli Itālijā un sapratu, ka izbraukumi paņem daudz laika.
Eirolīgā visi ceļojumi sanāk tāli. Lai tiktu uz Barahas lidostu Madridē, no Salamankas parasti izbraucam divos vai četros no rīta. Divarpus stundu brauciens ar autobusu, tālāk lidojums un pārbrauciens uz spēles norises vietu. Parasti paēdam un uzreiz braucam uz treniņu. Smags grafiks.

Salamankas fanu mīlestība to kompensē?
Mājas spēlēs – jā. Eirolīgas mājas spēles Salamankā ir maģiskas. Tā ir kā planētu parāde – visas zvaigznes nostājas vienā rindā, visi spēki savienojas. Nevar izstāstīt, to jāredz klātienē! Izbaudīju to pirmajā mājas spēlē, kad uzvarējām Francijas komandu. Biju šokēta par valdošo atmosfēru, jo regulārās sezonas spēlēs tādu izjūtu nav. Eirolīgas spēlēs zālē ienāk kaut kas cits.

Vai esi priecīga par iespēju sezonas laikā atbraukt uz mājām?
Noteikti. Piekrītu Anetes Šteinbergas intervijā paustajām domām. Viņa ļoti labi pateica – sezona visa kā ir par daudz un gribas mazliet tikt projām. Šī ir lieliska iespēja dabūt jaunas emocijas un svaigu enerģiju, jo izlases treniņi notiek ļoti pozitīvā gaisotnē.

Arī Salamankā ir fantastisks kolektīvs. Uzskatu, ka mums ir ļoti paveicies. Esam ļoti draudzīgas un varam kopā pavadīt laiku. Nekādu problēmu. Vienīgais, diendienā esot ar vieniem un tiem pašiem cilvēkiem, reizēm ir par daudz.

Pirmā doma par Lietuvas komandu?
Lietuvietes ir ļoti spēcīgas pretinieces. Neatlaidīgas, fiziskas meitenes, ar kurām vienmēr jācīnās. Nedēļu trenējušās esam gan mēs, gan viņas. Noteikti būs interesanti!