Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vīnbergs: "Attieksme un atdeve nopelnīja rezultātu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vīnbergs: "Attieksme un atdeve nopelnīja rezultātu"
Aivars Vīnbergs

"Patīkams pārsteigums ir visa komanda. Divu mēnešu darba laikā aizrādījumi nebija nepieciešami. Attieksme un atdeve, ar kādu meitenes trenējās, nopelnīja rezultātu," gandarīts par iekļūšanu Eiropas labāko sešniekā ir Latvijas U-20 valstsvienības galvenais treneris Aivars Vīnbergs.

Pirms Eiropas finālturnīra komandas izredzes tika vērtētas pieticīgi. "Latvijas Basketbola savienības uzdevums bija saglabāt vietu A divīzijā. Izskanēja skeptiskas runas, ka ar pašreizējo sastāvu un bez pāris vadošām spēlētājām iespējams nokrist zemāk," teica Vīnbergs. "Taču, skatoties atpakaļ, aina ir daudz pozitīvāka. Meitenes ieguldīja lielu darbu, viņu attieksme un atdeve pierādīja, ka var paveikt daudz."

Spēlē ar Ukrainu par piekto vietu izpaudies spēlētāju nogurums. "Resurss ir beidzies," atzina treneris, kura vadībā Latvijas pieaugušo valstsvienība 1999. gadā debitēja Eiropas čempionāta finālturnīrā. "Noguruma nasta bija tik liela, ka otrajam puslaikam nepietika spēka. Spēles bija saspringtas, līdz ar to dažas meitenes tika pie mazāka spēles laika un viņām nebija tik daudz iespēju sevi parādīt. Ja spēlētu iespējami stiprākajā sastāvā (pieaugušo valstsvienībā debijai Olimpiskajās spēlēs gatavojas Aija Putniņa un Elīna Babkina), būtu vieglāk izdarīt maiņas, taču gausties nav pamata."

Valstsvienība demonstrējusi saturīgu sniegumu cīņās ar turnīra favorītēm. "Spēlējot ar Eiropas finālisti Franciju un četrinieka komandu Serbiju, piekāpāmies tikai ar četriem punktiem," teica Vīnbergs. "Labi spēlēja septiņpadsmitgadīgās meitenes. Uzskatu, ka Sabīnei Niedolai jābūt čempionāta simboliskajā piecniekā, grūti tikai prognozēt, ko savās atbildēs otras kvalifikācijas grupas komandas, jo viens otra spēles neredzējām. Turnīra otrajā pusē "atvērās" un lielu darbu paveica Diāna Ozoliņa un Baiba Eglīte. Pēc mainīga snieguma vakar uzvarā pār Lietuvu sekmīgi nospēlēja Kristīne Vītola, taču galvenais pārsteigums bija komanda kopā, paldies par darbu!"

Kopumā turnīrs pagājis bez starpgadījumiem un par iznākumu drīzāk jāsūdzas dažai citai komandai. "Ukraina tagad varētu "kost pirkstos", jo viņas tikai ar diviem punktiem piekāpās Krievijai un varēja cīnīties par augstāku vietu. Turnīra formāts ir nemainīgs jau daudzus gadus un pārsteigumi izpalika. Nepilnīgas bija tikai nianses, piemēram, šodien netika izdrukāti tehniskie protokoli (nebija pieejama ceturtās ceturtdaļas teksta ONLINE tiešraide - eSports.lv), spēles par 5./8. vietu notika citā zālē, bet mums vismaz nebija jāmaina viesnīca."

Latvijā valstsvienība atgriezīsies 21. jūlijā, īsi pirms pusnakts.

Eiropas čempionāta vietu sadalījums

Vieta Komanda
1./2. Krievija un Francija
3./4. Spānija un Serbija
5. Ukraina
6. Latvija
7. Turcija
8. Lietuva
9. Itālija
10. Čehija
11. Melnkalne
12. Baltkrievija
13. Vācija
14. Bulgārija
15. Beļģija/B divīzija
16. Grieķija/B divīzija

Izmantotie resursi:
fibaeurope-u20women.com

24 sekundes ar
Aneti Šteinbergu
Lieni Neimani
Signi Langenfeldi
Annu Gailīti
Aneti Klintsoni
Baibu Eglīti
Kristīni Vītolu
Diānu Ozoliņu
Lieni Jēkabsoni
Madaru Upenieci
Karlīni Nīmani
Sabīni Niedolu

  -2 [+] [-]

, 2008-07-20 18:25, pirms 16 gadiem
Prieks , ka regulāri tiekam lutināti ar panākumiem basketbolā ! Tas nozīmē , ka basketbola infrastruktūra un saimniecība vairāk vai mazāk ir sakārtota .

  +1 [+] [-]

, 2008-07-20 18:30, pirms 16 gadiem
"Resurss ir beidzies," "Noguruma nasta bija tik liela, ka otrajam puslaikam nepietika spēka."

Un ar kādiem resursiem tagad, lai spēlē U-18 izlase?

     [+] [-]

, 2008-07-20 18:36, pirms 16 gadiem
silverstar rakstīja: Prieks , ka regulāri tiekam lutināti ar panākumiem basketbolā ! Tas nozīmē , ka basketbola infrastruktūra un saimniecība vairāk vai mazāk ir sakārtota .


tas nozīme vien to, ka sakārtojot sistēmu šie talanti būtu vēl viarāk un panākumi vēl lielāki

bet sieviešu izlasē ar pārejas periodu nav problēmu, bet vīriešiem gan ir katastrofa- padomā ja sievietēm lielākā daļa u- līderes ar laiku nostiprinās izlasē kā līderi un spēlē eiropā cienīgos klubos, tad kas notiek džekiem? hmm!

     [+] [-]

, 2008-07-20 18:37, pirms 16 gadiem
gatisDr rakstīja: "Resurss ir beidzies," "Noguruma nasta bija tik liela, ka otrajam puslaikam nepietika spēka."

Un ar kādiem resursiem tagad, lai spēlē U-18 izlase?

vēl ir pietiekami daudz laika līdz U-18 turnīram, sāksies tikai 6. augustā

     [+] [-]

, 2008-07-20 18:48, pirms 16 gadiem
"Attieksme un atdeve, ar kādu meitenes trenējās, nopelnīja rezultātu"

Un Nothing Else Matters...

Malaces! Paldies arī treneriem un personālam!

     [+] [-]

, 2008-07-20 20:02, pirms 16 gadiem
gatisDr rakstīja: "Resurss ir beidzies," "Noguruma nasta bija tik liela, ka otrajam puslaikam nepietika spēka."

Un ar kādiem resursiem tagad, lai spēlē U-18 izlase?


Beidzot redzu kaadu taalredziigaaku komentu... patieshaam, buus gruuti. Makjedonija - karstums buus, man domaat , nezheeliigs, un taa arii nav valsts, kur gribeetos pavadiit vasaru, a nosleepumainais - dazhas daamas tur jau speelee TRESHO!!!!! gadu peec kaartas un pat pa diviem chempjiem uzreiz. Ja buus speejiigas skriet, buus labi, bet ja buus daudz saspringtu speelju, tad speeki jau var beigties peec pirmaa aplja, BET "B" grupas "augshgals" parasti ir diezgan speeciigs..... nu redzeesim kaa ies "Juuras kausaa".... bet nu turaas.