Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ilze Ose-Hlebovicka: "Latvijas Universitātei nav viena līdera"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ilze Ose-Hlebovicka: "Latvijas Universitātei nav viena līdera"
Ieva Jundase
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

"Komandas mērķis bija labi spēlēt visas sezonas garumā. Skaļi neteiktais mērķis – tikt "Sešu finālā". Pārspēlēs izdevās to piepildīt. Tas liecina, ka meitenes godprātīgi strādāja visas sezonas garumā," pirmo reizi vēsturē sasniedzot Latvijas-Igaunijas basketbola līgas "Sešu finālu", teica Latvijas Universitātes galvenā trenere Ilze Ose-Hlebovicka.

"Latvijas Universitātei nav viena līdera. Katrā spēlē uzņemties un izpildīt treneres norādījumus var cita spēlētāja. Otrdien tā bija Eva Pavlovska. Iepriekšējā spēlē – Lāsma Bērziņa, kura spēja nosegt Paulu Strautmani. Punktu gūšanā tas neatspoguļojās, taču aizsardzībā viņas loma bija ļoti liela.

Atsevišķās spēlēs izcēlās Vineta Bīriņa, Zane Zeltiņa, Ieva Jundase – visas meitenes. Inga Borodavko ieradās pat, būdama apslimusi. Tas parāda, ka varam būt pretiniekiem neprognozējama komanda.

Martas Bergmanes un Lienes Stalidzānes palīdzība laukumā būtu ļoti noderējusi, taču viņu atbalstu jutām tāpat. Marta guva nopietnu potītes savainojumu, Liene spēlē pret Latvijas U16 izlasi salauza roku. Abas veiksmīgi atveseļojas. Iespējams, ka gan Liene, gan Marta varēs mums palīdzēt Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs.

Metēju mums pietiek, neraugoties uz to, ka sezonas sākumā spēlējām bez Anetes Vormas un Evas Pavlovskas. Savu iespaidu atstāja savainojumi. Piemēram, Evai pēc Martas savainojuma nācās vairāk spēlēt ar bumbu. Mūsdienu basketbols prasa spēlētājām būt universālākām – pat centriem jādriblē, jāmāk apspēlēt viens pret vienu.

Pirms spēles teicu, ka iznākumu noteiks visas spēlētājas. Komandas veikumu nosaka gan darbs treniņos, gan saliedētība, nevis tikai meitenes, kuras atrodas laukumā. No otras puses, apzinājos, ka dažām spēlētājām šodien būs jāspēlē vairāk.

Tallinas Universitātei pirmajā aplī zaudējām tikai galotnē. Viņām notikusi trenera maiņa un komanda sākusi spēlēt savādāk, taču pagaidām par to nedomājam. Prioritāte bija tikt tālāk. Vienu dienu jāvelta atpūtai, jo sešām vai septiņām spēlētājām sanāca pamatīga slodze.

“TTT juniores” jāuzteic par cīņu un neatlaidību. Otrajā ceturtdaļā palielinājām pārsvaru summā, taču situācija strauji cīnījās. Pretinieces mūs daudz presēja, padarīja spēli grūtāku, taču spējām pārvarēt grūtības un izcīnīt uzvaru."