Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Čukste: "Otrajā aplī uzlabojām sniegumu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Čukste: "Otrajā aplī uzlabojām sniegumu"
Ainārs Čukste un Abdou N`Diaye
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

„Daudz mācījāmies no pirmās spēles Lillē, bieži mainījām aizsardzības sistēmas, lai apturētu pretinieka ātros un pusātros uzbrukumus”, uzvaras iemeslus FIBA Eirolīgas spēlē pret "ESBVA Lille Metropole" atklāja sieviešu basketbola kluba „TTT Rīga” galvenais treneris Ainārs Čukste.

„Pretinieka centri ir ļoti mobili, tāpēc nebija jēgas ielaisties skrienošā basketbolā,” teica Čukste. „Centāmies padarīt spēli lēnāku, izmantojot biežu aizsardzības sistēmu maiņu.”

Komentējot pirmos iespaidus par grupu turnīra iznākumu, kurā „TTT Rīga” nopelnīja četrus panākumus desmit cīņās, treneris uzsvēra, ka agrais Eirolīgas sezonas sākums ļāvis komandu iespēlēt jau turnīra gaitā. „Komplektācija un līgumu noslēgšana tika paveikta jau vasarā, tomēr agrais sezonas sākums neļāva visām spēlētājām ierasties tik laicīgi, kā mēs to vēlētos. Piemēram, WNBA sezonas garums ir neprognozējams un, lai gan Esenses Kārsones pārstāvētā Ņujorkas „Liberty” nebija favorītu vidū, tā spēja aizcīnīties līdz Austrumu konferences finālam. Rezultātā Kārsone pie mums varēja ierasties piecas dienas pirms pirmās Eirolīgas spēles.

Plus, kā to šogad atzīmēja „Gambrinus” treneris, izpaudās Olimpiešu nogurums. Daudzkārtēja labas formas sasniegšana atstāja iespaidu mums, Brno „Gambrinus”, Maskavas CSKA. Tieši pretēji – ļoti labi sezonai varēja sagatavoties Venēcijas un Šopronas komandas (abas vienības finišēja pirmajās divās vietās grupā). Lēmums likt akcentu uz ārējo līniju, Troinu un Kārsoni, sevi attaisnoja, spēlētājas darbojās ļoti rezultatīvi un pēdējās spēlēs demonstrējām stabilu sniegumu uzbrukumā, gūstot vairāk nekā 70 punktu katrā spēlē. Ne visu izdevās realizēt aizsardzībā.

Nedaudz par sliktu nostrādāja fakts, ka tika zaudēta pirmā mājas spēle pret Šopronu. Sākumā vēlējāmies pirmo cīņu aizvadīt izbraukumā, taču jubilejas sezona ieviesa korekcijas un nācās spēlēt mājās. Taču jau sākumā varēja prognozēt, ka otrajā aplī rādīsim labāku sniegumu un tā arī notika.”

Aija Brumermane, „TTT Rīga”: „Spēle nebija viegla, daudz arī kļūdījāmies. Tomēr cīnījāmies līdz galam un tas ļāva uzvarēt.”

Abdou N`Diaye, „ESBVA Lille Metropole” galvenais treneris: „Centāmies spēlēt labi un laukumā smagi strādāt. Pielikām daudz pūļu, lai cīnītos par uzvaru, diemžēl pirmajā puslaikā pārāk daudz zaudējām cīņā zem groziem un pārtraukumā bija jāvelta laiks spēles sakārtošanai aizsardzībā. Cīņas beigās netikām galā ar Troinas un Andersones tālmetieniem. Tagad centīsimies iekļūt Francijas līgas četriniekā un nākamgad atgriezties Eirolīgā.”

Iziane Kaštru Markiša, „ESBVA Lille Metropole”: „Atgriežoties Rīgā pēc divu gadu pārtraukuma, bija jauki redzēt vairāk fanu tribīnēs. Tas ir labi sieviešu basketbolam. „TTT Rīga” šodien spēlēja labi, viņas bieži lika mums kļūdīties un zaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām. Bijām uzvarējušas piecās spēlēs pēc kārtas, taču tagad nācās zaudēt. Vēl nezinu, kur spēlēšu pēc Jaunā gada, mans līgums ir spēkā līdz Ziemassvētkiem.”

Svētdien 21. decembrī, plkst. 14:00 Latvijas Sieviešu basketbola līgas izbraukuma spēlē "TTT Rīga" sacentīsies ar sporta klubu "Cēsis".

  -1 [+] [-]

, 2008-12-18 20:14, pirms 15 gadiem
Tagad tas nevienam vairs neintresee,mes esam abeedinaati

  -1 [+] [-]

, 2008-12-18 20:20, pirms 15 gadiem
Tāpat tramvajs uz izslēgšanas spēlēm ir aizgājis...

     [+] [-]

, 2008-12-18 22:03, pirms 15 gadiem
Čukste un tas Zībarts - nu kaut kāds ārprāts, paklausoties ko un kā šie runā, liekas kaut kādi mīkstie! Nu kā var mīkstais vadīt komandu?

     [+] [-]

, 2008-12-19 09:38, pirms 15 gadiem
zisis rakstīja: Čukste un tas Zībarts - nu kaut kāds ārprāts, paklausoties ko un kā šie runā, liekas kaut kādi mīkstie! Nu kā var mīkstais vadīt komandu?
Zībarts jau nav TTT.