Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vensāna mērķis - Latvija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vensāna mērķis - Latvija
Edvidža Lousone-Veida un Santa Dreimane
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Francijas sieviešu basketbola valstsvienības jaunā galvenā trenera Pjēra Vensāna pirmais uzdevums ir kvalificēties 32. Eiropas meistarsacīkšu finālturnīram Latvijā.


2007. gada Eiropas čempionātā Francija ceturtdaļfinālā kapitulēja Latvijai, nākamajās spēlēs zaudēja Lietuvai un Beļģijai, palika astotajā vietā un nesasniedza minimālo mērķi iekļūt piecniekā. Sekoja galvenā trenera Žaka Komerē atkāpšanās. Komerē amatā pavadīja vien dažus mēnešus, pirms tam nomainot pieredzējušo Alēnu Žardelu.


Tagad pie "Gaišzilo" Gallu zemes pārstāvju vadības ķēries viens no Eiropas labākajiem treneriem, šāgada Eirolīgas 1/4 finālistu "Bourges basket" galvenais treneris Pjērs Vensāns (Vincent). Divas sezonas Francijas elites klubā (2004-2006) aizvadīja Anete Jēkabsone-Žogota.


Vensāna vadītajai Francijai 2008. gada septembrī Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņās C apakšgrupā būs jātiekas ar Rumāniju, Horvātiju, Slovākiju un Ungāriju.


"Visas starptautiskās spēles ir grūtas," saka Vensāns. "Ungāriju zinu labi. Tai ir spēcīga ārējā līnija un labs uzbrukums no perimetra. Ar Horvātiju ir grūti spēlēt izbraukumā. Par Slovākiju zinu maz, tai nesen bija problēmas, taču valstī ir labas tradīcijas un talantīgas jaunās spēlētājas. Rumāniju pazīstu vismazāk un problēmām nevajadzētu būt, taču uz to vien paļauties nevar."


Francijas basketbola savienības prezidents Ivā Mainīni uzskata, ka sieviešu valstvienībai Venēcijas izloze bijusi veiksmīgāka nekā vīriem, tomēr "Pjēram Vensānam vajadzēs visu pieredzi, lai nodrošinātu ceļazīmi uz Latviju."


32. Eiropas sieviešu basketbola meistarsacīkstes 2009. gada 7. - 20. jūnijā notiks Ventspilī, Liepājā, Valmierā un Rīgā.


Piecas valstsvienības - Latvija, Krievija, Spānija, Baltkrievija un Čehija - dalību finālturnīrā jau nodrošinājušas. Vēl jānoskaidro 11 turnīra finālistes, kuras tiks atlasītas Eiropas A divīzijas komandu sacensībās.


19 pretendentes sadalītas četrās apakšgrupās, no kurām trijās spēlēs piecas valstsvienības, bet ceturtajā sacentīsies četras komandas. Uz Latviju brauks katras grupas divu pirmo vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas finišētāja, bet divas atlikušās ceļazīmes tiks izspēlētas papildus kvalifikācijas turnīrā.


32. Eiropas meistarsacīkstes sieviešu basketbolā
A divīzija. Kvalifikācijas sacensības 2008. gada augustā - septembrī

A grupa: Lietuva, Vācija, Izraēla, Ukraina, Lielbritānija
B grupa: Turcija, Somija, Itālija, Polija, Bosnija un Hercegovina
C grupa: Rumānija, Slovākija, Francija, Horvātija, Ungārija
D grupa: Serbija, Bulgārija, Beļģija, Grieķija


B divīzija
A grupa: Īrija, Nīderlandes, Islande, Šveice, Slovēnija, Melnkalne
B grupa: Luksemburga, Portugāle, Igaunija, Maķedonija, Zviedrija


Izmantotie resursi:
www.fibaeurope.com

  +2 [+] [-]

, 2008-02-18 20:04, pirms 16 gadiem
Beidzot arī franči saprot, ka Latvija ir valsts ar visskaistākajām un sportiskākajām meitenēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-18 22:52, pirms 16 gadiem
D grupa ir nāves grupa... sakiet ko gribiet..