Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT pāri Alpiem dosies bez trenera Gulbja un Ievas Pulveres

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT pāri Alpiem dosies bez trenera Gulbja un Ievas Pulveres
TTT basketbolistes. Foto: FIBA

"TTT Rīga" basketbolistes svētdien, 17. janvārī, devās ceļā no Rīgas uz Itālijas pilsētu Skio. Latvijas čempiones nākamajā nedēļā cīnīsies FIBA Eirolīgas otrajā sabraukumā, C grupā sacenšoties pret "Uni Girona" (19. janvārī plkst. 18:00), mājinieci "Famila Schio" (21. janvārī plkst. 21:00) un Jekaterinburgas UGMK (22. janvārī plkst. 18:00). Tiešraides FIBA YouTube kanālā un Best4Sport TV.

Izbraukumā devās 10 spēlētājas. Uzbrūkošā aizsardze Ieva Pulvere piektdien, 15. janvārī, Eiropas Sieviešu basketbola līgas spēlē pret Grodņas “Olimpia” salauza pirkstu un nevarēs piedalīties otrajā Eirolīgas sabraukumā pēc kārtas.

Komandai klātienē nevarēs palīdzēt arī galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, kurš nevar doties līdzi veselības problēmu dēļ. Ārsts ieteica viņam atturēties no gariem pārbraucieniem sēdus stāvoklī, tāpēc treneris nedevās arī uz EWBL sabraukumu 13.-15. janvārī Minskā.

Gulbis sestdien telefonsarunā apstiprināja, ka palīdzēs komandai neklātienē. “TTT izbraukumā ņem līdzi video projektoru – pirms spēlēm un puslaika pārtraukumā sazināsimies ar “Zoom” konferences zvana palīdzību. Iespēju robežās došu norādījumus arī spēļu laikā.”

Treneris Gulbis plānoja doties uz Itāliju, tomēr ieceri neizdevās realizēt. Klubs pasūtīja biļetes tiešajam lidojumam Rīga – Verona (70 kilometru attālumā no Skio), taču “AirBaltic” reisi uz šo pilsētu atcelti mazā pieprasījuma dēļ.

Otrais variants paredzēja lidojumu uz Venēciju (105 kilometri), taču pašlaik šajā pilsētā iespējams nokļūt tikai ar pārsēšanos (caur Amsterdamu). Trešais variants – Malpensas lidosta Milānā (260 kilometri) – atkrita, jo lidojumi no Rīgas šobrīd tiek veikti tikai divas reizes nedēļā. Šo maršrutu plānots izmantot atceļā uz Latviju.

TTT izvēlējās ceturto variantu – “AirBaltic” tiešo lidojumu līdz Minhenei un pārbraucienu autobusā līdz Skio (440 kilometri). Šāds maršruts ļauj izvairīties no pārsēšanās un nevajadzīgiem kontaktiem, kā arī nodrošina ierašanos galamērķī apmēram 40 stundas pirms spēles. Vadība nolīga autobusu, kurš apmēram 6-7 stundās nogādās komandu Skio.

Alternatīva – sestdienas lidojums uz Milānu – bija dārgāka un pašreizējos apstākļos nerealizējama. Komanda ceturtdien veica testus Minskā (visi negatīvi), bet pēc atgriešanās Rīgā sestdien tika testēta vēlreiz. Testēšanas rezultāti kļuva zināmi svētdienas rītā – visi testi negatīvi.

Eirolīgas sabraukumā komandu vadīs treneris Andris Steļmahs, kuram palīdzēs fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens. Izbraukumā devās 10 basketbolistes. Mikrotraumu dēļ par atsevišķu spēlētāju līdzdalību konkrētajā cīņā tiks lemts spēles dienā.

TTT var kvalificēties Eirolīgas izslēgšanas spēlēm, ja 1) pieveiks “Uni Girona” un “Famila Schio”, 2) Jekaterinburgas UGMK uzvarēs visās cīņās, 3) “Famila Schio” apspēlēs “Uni Girona”, bet rīdziniecēm būs labāka gūto un zaudēto punktu attiecība pret Itālijas un Spānijas komandām. Jāpiepildās visiem trim nosacījumiem.

Pēc pirma apļa “Uni Girona” ir 2-0 un +6 savstarpējās spēlēs pret Itālijas un Latvijas komandām. “Famila Schio” ir 1-1 un neitrāla punktu attiecība, bet “TTT Rīga” 0-2 un -6. Jekaterinburgas UGMK visās spēlēs guva virsroku ar vismaz 22 punktu pārsvaru, tāpēc pirmā vieta ir grūti apstrīdama.

C grupa 17. janvārī

#KomandaU-Z+/-
1UGMK3-0+82
2Uni Girona2-1-21
----
3Famila Schio1-2-22
4TTT Rīga0-3-39

Eirolīgas pirmajā sabraukumā Ievu Pulveri aizvietoja Kate Krēsliņa, kurai tobrīd bija divu mēnešu pārtraukums Beļģijas čempionātā. Šoreiz uzbrūkošā aizsardze aizņemta Eiropas kausa izcīņā.

Izspēles kārtība

Sešpadsmit klubi, sadalīti četrās grupās pa četrām komandām katrā, tiksies divos sabraukumos 1.-4. decembrī un 2021. gada 19.-22. janvārī. Katra vienība pamatturnīrā aizvadīs sešas spēles, divreiz sacenšoties pret savas grupas komandām. Divi labākie klubi no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Trešo un ceturto vietu ieguvējām sezona būs beigusies.

     [+] [-]

, 2021-01-17 20:28, pirms 3 gadiem
Labāk, lai Gulbis netraucē,ar stulbo bļaušanu!

     [+] [-]

, 2021-01-17 21:18, pirms 3 gadiem
Pāri Alpiem-bet bez ziloņiem kā Hanibals

     [+] [-]

, 2021-01-17 22:12, pirms 3 gadiem
Noviks pats nonāk virsrakstā pretrunā ar tekstu
Ja lidotu uz Itāliju, tad būtu pāri Alpiem
Šajā gadījumā- lidojot uz Minheni, meitenes brauks ar autobusu caur Brenner tuneli
Tātad - CAUR ALPIEM
Piekasīgi, bet tā būtu pareizāk, ja jau tik sīkas niansesapraksta