Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Pasaules U17 kauss: amerikāņu cunami noslauka Japānu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pasaules U17 kauss: amerikāņu cunami noslauka Japānu
Kenedija Jumeha spēlē pret Japānu. Foto: FIBA

Piektdien, 15. jūlijā, Ungārijas pilsētā Debrecenā notika Pasaules U17 kausa ceturtdaļfināli basketbolā meitenēm. Pusfināliem kvalificējās Spānija, Francija, Kanāda un ASV.

Viens no lielākajiem “play-off” notikumiem – Vācijas sniegums. Turnīra debitante iekļuva labāko astoņniekā, taču ceturtdaļfinālā tās uzvaras gājiens aprāvās. Divkārtējās finālistes Francijas barjera Vācijai izrādījās par augstu – 63:40.

Cits Eiropas smagsvars – Spānija – ceturtdaļfinālā apspēlēja iepriekšējo divu finālturnīru medaļnieci Austrāliju. “Sarkanā fūrija” šoreiz bija pārāka ar 62:51 un pēc astoņu gadu pārtraukuma sasniedza pusfinālu.

Kanāda pasaules spēcīgāko komandu četriniekā spēlēs pēc 10 gadu pauzes. Kļavas lapas zemes meitenes ceturtdaļfinālā sarūgtināja mājinieci Ungāriju – 70:49. Maģārietes zaudēja cīņu par atlēkušajām bumbām (52-40, uzbrukumā 25-15) un pieļāva 28 kļūdas.

Vakars beidzās ar vienu no nevienlīdzīgākajiem dueļiem Pasaules kausa “play-off” vēsturē. ASV fiziskā spēka un atlētisma pārsvars pret Japānu kadetu vecumā bija daudz lielāks nekā pieaugušo konkurencē – 112:38. Amerikānietes sesto reizi pēc kārtas iekļuva pusfinālā.