Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Līvija Alpe-Lūka: "Gandarījums, ka nesalūzām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Līvija Alpe-Lūka: "Gandarījums, ka nesalūzām"
Foto: www.liepajniekiem.lv

"Esmu gandarīta, jo sezonas sākums nevēstīja, ka varēsim cīnīties par medaļām," priecīga par Latvijas Sieviešu basketbola līgā izcīnītajām bronzas medaļām bija "Liepājas metalurga" galvenā trenere Līvija Alpe-Lūka, kuras trenētās komandas allaž bijušas labākās Latvijas Rietumkrastā.

„Gandarījums, ka nesalūzām. Kad zaudējām iekrāto pārsvaru un juniores aizgāja priekšā, izturējām, nosvērām rezultātu savā labā. Arī juniorēm bija ļoti grūti, pirmajā puslaikā viņas vienkārši nebija gatavas, ka mēs viņas krampēsim, negaidīja, ka spēlēsim tik droši. Otrā puslaikā sākumā spēle pajuka, labi, ka viss beidzās labvēlīgi. Komanda, ko trenēju, pēdējo reizi dabūja medaļas 2004. gadā, vēl ar „Laumas” nosaukumu. Tagad būs kāds gandarījums arī „Liepājas metalurga” priekšniekam par mūsu atbalstīšanu."

"Citus gadus Lieldienu laikā braucām uz pārbaudes turnīriem, jo sezonas laikā puse meiteņu ir Liepājā, puse Rīgā un tad spēle uzreiz ir savādāka. Šoreiz brauciens neiznāca, jo Lieldienās bija jāuzstājas te („Rīdzenes” sporta zālē Rīgā). Divas spēles bija Lieldienu brīvdienās."

„Pieprasījums pēc Sabīnes Niedolas ir liels un spēlēt trīs izlasēs (U-18, U-20 un pieaugušo) vienā vasarā būtu par daudz,” teica Alpe-Lūka. „Pieaugušo komandās būs daudz iespēju spēlēt, U-18 tikai šovasar. To vēl varētu savienot ar U-20, tikai abi turnīri daļēji pārklājas. Izlašu vadība gan to man nav jautājusi, nosūta tikai izsaukumu laikus. Savas domas esmu pateikusi U-18, U-20 izlašu treneriem, arī valstsvienības galvenajam trenerim, izvēle paliek viņu rokās. Būtu priecīga, ja Sabīne tiktu spēlēt Eiropas čempionāta sacensībās Liepājā, ja vien būtu spēles laiks. Veselība ir galvenais, pārsteigties nevajag.”

  +1 [+] [-]

, 2009-04-17 18:05, pirms 15 gadiem
Ļoti saprātīgs komentārs. Ja U-20 bez Niedolas varētu tikt ārā no grupas būtu ļoti labi, tad Sabīne varētu pēc uzvaras U-18 čempionātā aizlidot uz Poliju un novinnēt arī U-20. Tā tas varētu notikt tikai pasākās un ja SN būtu robots ar mūžīgo dzinēju. "Veselība ir galvenais"

U20 European Championship Division A
Gdynia (POL)
9-19 July 2009
U18 European Championship Division A
Södertälje (SWE)
2-12 July 2009