Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zenta Meļņika: "Vēlos spēlēt Latvijas izlasē"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zenta Meļņika: "Vēlos spēlēt Latvijas izlasē"
Zenta Meļņika Itālijas čempionāta līderēm "Cras Basket Taranto" pievienojās 2012. gada 4. martā
Foto: Fabio Cacciapaglia

"Tagad prioritāte ir basketbols un mani interesē iespēja spēlēt Latvijas izlasē," desmit dienas pēc pievienošanās Itālijas čempionāta līdervienībai "Cras Basket Taranto" saka centra spēlētāja Zenta Meļņika.

Jaunā basketboliste divas reizes ir spēlējusi zem Latvijas karoga.

Debija 2008. gadā izdevās sekmīga, jo Mārtiņa Zībarta vadītās juniores izcīnīja pirmo vietu Eiropas U18 čempionātā B divīzijā, nodrošinot ceļazīmi uz labāko sabiedrību.

Zentai toreiz bija nepilni septiņpadsmit gadi un desmitais lielākais spēles laiks, taču cīņā par atlēkušajām bumbām tas netraucēja tikt pie trešā labākā rezultāta komandā. Vidēji septiņās spēlēs Meļņika 13 minūtēs guva 5,6 punktus un izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas.

Trīsarpus gadus vēlāk Zenta ir viena no četrām toreizējām juniorēm, kuras sākušas profesionālu karjeru. Karlīne Nīmane un Ieva Krastiņa sacenšas “TTT Rīga” sastāvā, Sabīne Niedola spēlē Spānijā, bet Meļņika marta sākumā pārcēlās no Grieķijas uz Itālijas dienvidiem.

Demokrātijas un Olimpisko spēļu dzimtenē meitene mācījās Amerikāņu kopienas skolā (ACS Athens). No desmitās līdz divpadsmitajai klasei Meļņika spēlēja trenera Angelo Dimitropoulos vadītajā komandā, bet vasarās brauca pārstāvēt Latvijas junioru izlasi.

Atgriežoties Grieķijā, meitene turpināja spēlēt “Asteras Exarheion” komandā, kas iepriekšējās četras sezonas sacentās valsts otrajā spēcīgākajā līgā. Pirms gada “Asteras” uzvarēja A2 Dienvidu grupā un nopelnīja ceļazīmi uz spēcīgāko sabiedrību.

2011. gada vasarā klubs piesaistīja trīs ārzemnieces – amerikānietes Šekaru Džonsu (“University of Missouri”, augstskola, kurā studē Liene Priede) un Nikitu Gertrelu (“North Carolina State”), kā arī slovēņu aizsardzi Katarinu Rističu. Kopā ar Meļņiku viņas nesa rezultātu, palīdzot “Asteras” pakāpties uz piekto vietu kopvērtējumā aiz “Athinaikos”, “Esperides”, “Panionios” un “Panathinaikos” klubiem.

Zentas rādītāji Grieķijas virslīgā bija lieliski – 19 spēlēs vidēji laukumā pavadītas 32,5 minūtes, gūti 12,7 punkti, izcīnītas 12,0 atlēkušās bumbas (labākais rādītājs komandā), izdarītas 0,9 rezultatīvas piespēles, pieļautas 2,3 kļūdas un bloķēti 1,8 metieni.

Atlēkušo bumbu vākšanā Meļņika sasniedza ceturto vietu līgā, bet metienu bloķēšanā bija otrā labākā. Tas piesaistīja citu klubu uzmanību. Februārī par Meļņiku ieinteresējās Itālijas čempionāta līderes, kuras meklēja aizvietotāju savainotajai centra spēlētājai Dubravkai Dacičai. Papildinājums tika atrasts Jonijas jūras austrumu krastā.

“Aģents Giorgioss Panū (strādājis Grieķijas valstsvienībā, 2006. gadā izcīnot sudraba medaļu Pasaules čempionātā Japānā – Sportacentrs.com) pastāstīja, ka Taranto par mani interesējas no februāra vidus. Iepriekšējā pirmdienā viņi teica jā vārdu un 4. martā ierados Itālijā,” atceras Zenta. “Būšu te līdz sezonas beigām. Tad redzēsim, kas notiks tālāk.”

Itālijas čempionātā Taranto ar bilanci 19-2 ieņem pirmo vietu, par divām uzvarām apsteidzot Aijas Brumermanes pārstāvēto “Famila Schio” komandu.

Latvijas treneri ar Meļņiku pagaidām nav kontaktējušies, taču visas pazīmes liecina, ka tas ir tuvākās nākotnes jautājums. Ja valstsvienības rīcībā nebūs pietiekami daudz centra spēlētāju, Meļņika izlases nometnē varētu ierasties jau šovasar. “Mani interesē iespēja spēlēt Latvijas izlasē.”

Nedēļas nogalē Taranto spēlēs Itālijas kausa izcīņas “Četru Finālā”.

Slēpts komentārs: Uvio77
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-03-15 08:24, pirms 12 gadiem
Vai Zentai ir kāds sakars ar Igoru Meļņiku?
Kādus gadus 5 atpakaļ bija runas par Igora Meļņika dēlu, kā lielu talantu un bija ņemšanās par to vai spēlēs Latvijas izlasē vai Grieķijas. Kur viņš ir palicis un ko dara pašlaik?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-03-15 09:39, pirms 12 gadiem
Zubrus rakstīja: Vai Zentai ir kāds sakars ar Igoru Meļņiku?
Kādus gadus 5 atpakaļ bija runas par Igora Meļņika dēlu, kā lielu talantu un bija ņemšanās par to vai spēlēs Latvijas izlasē vai Grieķijas. Kur viņš ir palicis un ko dara pašlaik?
Sakars tiešs viņa ir Igora meita.

  +9 [+] [-]

, 2012-03-15 10:09, pirms 12 gadiem
Kas Tev liedz...,kapā no sirds...,pierādi sevi un tikai uz priekšu...!!!

 +12 [+] [-]

, 2012-03-15 10:25, pirms 12 gadiem
Uvio77 rakstīja: Jumtalapa tūlīt sāks lielīties ka pirms mēneša kaucis - Zenta ir jaunā zvaigzne..... Tie kas fišku rubī sieviešu basī, tas bija jau skaidrs 2008.gadā..
Durik, 2008. gadā tur bija labs potencials un nekas vairāk!

     [+] [-]

, 2012-03-15 22:03, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Durik, 2008. gadā tur bija labs potencials un nekas vairāk!

     [+] [-]

, 2012-03-15 22:38, pirms 12 gadiem
Igalim akal kaukas nepatīk