Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Avantis" smagā cīņā pieveic Liepāju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Avantis" smagā cīņā pieveic Liepāju
Anda Eibele šodien guva 17 punktus
Foto: www.basket.lv

Svarīgu uzvaru Latvijas sieviešu basketbola līgā šovakar izcīnīja "Avantis/Turība" basketbolistes, smagā cīņā savā laukumā pieveicot "Liepājas metalurgu" 73:69.


Liepājnieces aizvadītajā nedēļā saņēma atzinības. Līvija Alpe-Lūka saņēma Liepājas Domes atzinību par mūža ieguldījumu Liepājas sportā, savukārt Sabīne Niedola tika atzīta par Liepājas talantīgāko jauno sportisti.


Šovakar Vēju pilsētas meitenes pirmajā ceturtdaļā iekrāja ievērojamu pārsvaru, kuru nosargāja līdz pat trešajai ceturtdaļai. Noslēdzošajā desmitminūtē, rezultātam esot neižšķirtam, viss sākās no jauna. Galotnē nedaudz labāk veicās Pētera Višņēviča vadītajām laukuma saimniecēm, kuras svinēja piecpadsmito uzvaru, turklāt turnīra kopvērtējumā apsteidz gan Liepāju, gan "RTU/Klondaika".


Līvija Alpe-Lūka, "Liepājas metalurga" trenere: "Domāju, Latvijas meistarsacīkšu spēlēm nevajadzētu notikt treniņu laikā (darba dienās). Liepājā vienmēr piedāvājam zāli sestdienās un svētdienās, bet mums ir jābrauc... Ja spēle Rīgā, piemēram, sākas bez piecpadsmit astoņos vakarā, mājās esam pusdivos naktī. Kopumā tas ir netaisnīgi pret sieviešu basketbolu, ne jau tieši pret mūsu komandu. Spēlējam treniņlaikos (darba dienās), vīri savukārt spēlē Arēnā labos laikos (nedēļas nogalēs) un viņus rāda TV. Vai tā ir diskriminācija? Neesam profesionāla komanda un darba dienās ir studijas, darbs. Uzskatu, amatieriem ir jāspēlē brīvajā laikā, ne darbdienās. Ir ļoti smagi darbdienās braukt uz spēlēm un atpakaļ 450 kilometrus. Spēļu iznākumi nereti izšķiras šādās situācijās, jo esam nogurušas, nomācījušās, nostrādājušās. Ar pusdienām sēžamies autobusā un nezinām, būs, iebraucot Rīgā, sastrēgumi vai kas. Uz Liepāju braucot tik traki nav, turklāt mēs piedāvājam spēlēt sestdienās un svētdienās. Kāpēc nevarētu vienā dienā apvienot sieviešu un vīriešu spēles (šāda prakse tika pāris reižu izmantota iepriekšējā sezonā, vienu pēc otras rīkojot LSBL un LBL spēles - eSports.lv), kā bija kādreiz. Vēl var pievienot pirmās līgas spēli un skatītājam ir iespēja noskatīties trīs spēles pēc kārtas."


Latvijas sieviešu basketbola līga
15. februāris, "Turība"
"Avantis/Turība" - "Liepājas metalurgs" 73:69 (9:25 21:11 24:17 19:16)

Avantis: Horelika 19, Eibele 17 (6ab, 4rp), Vorma 15, Zariņa 9, (7ab), Veinberga 6, Pokšāne 3, Vītola 2, Neiciniece 2, Lapsiņa, Staškeviča; M. Zariņa.
Liepāja: Alilujeva 18, Nazarova 13 (11ab), Niedola 12 (14ab), Pelše 10, Zuzāne 8, Cirša 4, Pinstere 4, M. Līne, D. Līne, Bauze, Zdanovska; Simanoviča.


Izmantotie resursi:
www.basket.lv

     [+] [-]

, 2008-02-15 23:20, pirms 16 gadiem
Niedola Monstrs

     [+] [-]

, 2008-02-15 23:26, pirms 16 gadiem
LM malaces

     [+] [-]

, 2008-02-15 23:30, pirms 16 gadiem
Forele rulllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-15 23:59, pirms 16 gadiem
Kādai te pienākas šeiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja