Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Šteinbergas sezona beidzas Francijas pusfinālā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Šteinbergas sezona beidzas Francijas pusfinālā
Anete Šteinberga. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un ''Bourges'' basketbolistes sestdien, 13. maijā, viesos zaudēja Lionas ASVEL ar 73:93. Trenera Olivjē Lafarža komanda Francijas pusfināla spēļu summā piedzīvoja neveiksmi ar 153:160.

Pirmajā spēlē 9. maijā ''Bourges'' savā laukumā svinēja uzvaru ar 80:67. Īsi pirms atbildes cīņas kļuva zināms, ka Lionai nevarēs palīdzēt Gabija Viljamsa, taču Žulī Alemānas atgriešanās un Justes Jocītes sekmīgais iznāciens palīdzēja nosvērt svaru kausus ASVEL labā.

Sestdien nu jau bijusī čempione nespēja apturēt Lionas uzbrukumu. Eiropas kausa ieguvēja uzrādīja 68 procentu precizitāti divpunktu metienos, pievienoja 13 tālmetienus un izprovocēja vairāk pārkāpumu. Buržas basketbolistēm neizdevās atkārtot pirmās spēles panākumus.

Anete Šteinberga 15:19 minūtēs guva septiņus punktus, realizējot trīs no sešiem divpunktu metieniem, kā arī vienīgo brīvmetienu. Spēka uzbrucēja izcīnīja vienu atlēkušo bumbu uzbrukumā, vienu reizi kļūdījās, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi.

Šteinberga sezonā 21 spēlē vidēji 27 minūtēs guva 10,8 punktus, izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,1 rezultatīvu piespēli. Latviete sezonu sāka ar pleca savainojumu, realizēja 37,2 procentus metienu no spēles un 78,5 procentus brīvmetienu, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu 10,0.

Sestdien pēdējo spēli karjerā aizvadīja ''Bourges'' kapteine Elodī Godēna. Lionā viņai 23:47 minūtēs seši punkti, trīs atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, divas pārķertas bumbas un divi bloķēti metieni. Šerbūrā dzimusī spēlētāja, kurai jūlijā apritēs 38 gadi, klubā nospēlēja sešas sezonas.

Ivonna Andersone trāpīja 7 no 17 metieniem un guva 20 punktus. Polinai Astjē 11 punkti un divas rezultatīvas piespēles. Lionas rindās 23 punkti amerikāņu aizsardzei Bleikai Dītrikai. Marina Žohanesa pievienoja 15 punktus, savukārt Juste Jocīte sameta 12 punktus.

Lionas ASVEL finālā spēlēs pret ''Villeneuve d`Ascq'', kas divu spēļu summā pieveica ''Lattes Montpellier'' ar 148:130.

     [+] [-]

, 2023-05-14 16:27, pirms gada
Nu nebūs LV izlasē citu valstu čempiones, nu un, kas par to. Jebkurā gadījumā mūsējās ir aizvadījušas labu sezonu. Ja par Elodī Godēnu, tad varam atcerēties Ievu Tāri. Abas stingra rakstura, mentāli nosvērtas, mērķtiecīgas, īstas savu komandu kapteines. Laikam ir pienācis tas brīdis, kad Mārim Novikam, vēlreiz, jāsaka: PALDIES! Pateicoties viņa darbam, sniegtajai informācijai, bija iespējams izsekot mūsu spēlētāju gaitām ārvalstu klubos un Eiropas turnīros. Tas palīdzēja izvērtēt LV izlases potenciālās iespējas, daudziem pat veidot provizorisko komandas sastāvu, kurš varētu spēlēt EČ (neapšaubāmi un saprotami, ka sastāvu veidos galvenais treneris un viņa komanda (nu, mums vēl ir “trīs Austrumu gudrie”)). Tas deva pamatu dzīvot ilūzijās, ka LV izlase var sasniegt nebijušus augstumus (ne bez Veiksmes palīdzības, un tomēr). Tagad, diemžēl, jāurunā par “zaudētām ilūzijām”. Izskatās, ka LV izlase ir palaidusi garām savu otro iespēju šajā gadsimtā( 2007-2009 un 2022-2024). Kad būs nākamā iespēja, to nezinām (Bet tāda būs, jo Latvijā Dāmu basketbols būs vienmēr. Jautājums, tikai, kādā līmenī?). Prognostiski, līdzīga iespēja, ne ātrāk kā pēc 10-15 gadiem, ticamāk, pēc 15-20. Tā jau būs nākamo paaudžu ilūzijas-realitātes būtība. Ieteikums Novika kungam,nerakstīt par mamzelēm, kuras spītīgi ignorē LV izlasi (viņas to nav pelnījušas, jo pēc savas attieksmes nav mūsu spēlētājas). Vēlēsim Novika kungam daudz radošu panākumu, turpmāk atspoguļojot Dāmu basketbolu!