Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kitija Laksa: "Nedomāju, ka būšu sliktāka spēlētāja, ja neuzspēlēšu WNBA"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kitija Laksa: "Nedomāju, ka būšu sliktāka spēlētāja, ja neuzspēlēšu WNBA"
Kitija Laksa. Foto: Famila Schio

Latvijas izlases basketboliste Kitija Laksa nupat kļuva par Itālijas čempionāta uzvarētāju un nopelnīja MVP balvu. Latviete viesojās šodien publiskotajā LTV1 raidījuma "Sporta studija" podkāstā - izrādās, ka joprojām ir aizvainota par to, ka WNBA klubs Sietlas "Storm" viņu atskaitīja neilgi pirms pērnās sezonas sākuma.

WNBA līdz šim spēlējušas tikai divas Latvijas basketbolistes - Zane Teilāne (Tamane) un Anete Jēkabsone-Žogota savulaik bija ļoti augsta līmeņa basketbolistes, taču WNBA viņu loma bija salīdzinoši neliela, pat minimāla. 2020. gadā Kitija Laksa kļuva par visaugstāk draftēto (#11) mūsu basketbolisti, tomēr Sietlas "Storm" pērn viņu atskaitīja vienu dienu pirms sezonas sākuma. Atskaitītā latviete reaģēja ar ierakstu tviterī: "Ne pirmā, ne pēdējā reize, kad kāds iedi*sa dvēselītē".

Minētās atskaitīšanas dēļ, saprotams, bija aizvainojums. Rūgtums joprojām ir palicis, kaut gan aizritējis jau gads. "Pagājušajā gadā tur cīnījos no visas sirds, bet [kad atskaitīja] bija ļoti sāpīgi," atklāj latviešu basketboliste. "Tajā brīdī likās: nezinu, ko vēl es varēju izdarīt. Jau bērnībā iemācījos teicienu: "Augstāk par savu di*su neuzlēksi". Tā laikam arī tas notika."

Šajā sezonā Laksa spēlēja Eiropā un "Famila Schio" sastāvā pirms dažām dienām triumfēja Itālijas čempionātā. No WNBA interesējās arī aizvadītās sezonas laikā, taču "viņu interese krasi noplaka", kad saprata, ka aprīlī nevarēs ierasties uz treniņnometni. "Viņi gribēja redzēt visas jaunās sejas, un es piederu pie jaunajām sejām, lai vai kur esmu spēlējusi. Viņu acīs vēl joprojām esmu kaut kāda... Bet tā ir viņu lieta un viņu problēma," saka Kitija Laksa. "Gribu spēlēt Eiropā un Eirolīgā, tā tomēr ir vieta, kur tiek dota tā maizīte. Nedomāju, ka būšu sūdīgāka spēlētāja, ja neuzspēlēšu WNBA."

21. maijā Kitijai būs dzimšanas diena. Ko novēlēt? "Veselību. Esmu jau kļuvusi kā veca tante. Jānovēl veselība!" uzskata 25 gadīgā basketboliste. "Bez veselības nebūtu iespējams tas viss, ka paveicu šajā sezonā. Īpaši ar visiem draņķiem un ar visiem vīrusiem, kas vazājās apkārt. Daudzas spēlētājas tika izsistas no sliedēm, bet man ar visu paveicās."

Izmantotie resursi:

     [+] [-]

, 2022-05-11 22:15, pirms 2 gadiem
Kitij! Novēlu Tev Latvijas izlases sastāvā uzvarēt PČ svarīgāko spēli pret ASV izlasi! Pārējām meitenēm gan arī būs jāpacenšas, bet tas ir mērķis uz ko tiekties! Un tad viss būs super Ok...