Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jānis Nešpors: "Meitenes ir gatavas strādāt vakaros un svētdienās"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Nešpors: "Meitenes ir gatavas strādāt vakaros un svētdienās"
"Rīdzenes" komanda 2. maijā Ventspilī uzvarēja Swedbank LJBL B2 grupas čempionātā, bet 8. maijā izcīnīja otro vietu pirmajā JSBL čempionātā
Foto: Jānis Siliņš

"Pret jebkuru komandu nedaudz zaudējam augumos un kilogramos., taču pierādījām, ka varam daudz paveikt ar cīņas sparu, ātrumu, precizitāti. Sanāca laba cīņa," izcīnot otro vietu pirmajā Jaunās Sieviešu basketbola līgas čempionātā, teica "Rīdzenes" komandas treneris Jānis Nešpors.

Par finālsēriju

„Juglas” komandai JSBL sērija bija laba sagatavošanās LJBL fināliem. "Rīdzenes" deviņdesmit ceturtie gadi bija nedaudz atslābuši pēc uzvaras B2 grupas finālā, bet sestdien laukumā pierādīja, ka motivācija viņām ir simtprocentīga. Meitenes gāja, cīnījās līdz pēdējai minūtei. Resursu ziņā nedaudz pietrūka spēka un Annas Ozoliņas. Nesaku, ka ar viņu sastāvā būtu vinnējuši, tomēr Ozoliņa ir mūsu lielākais trumpis spēka cīņā zem groziem. Izejot no ierindas, nav, kas viņu var līdz galam aizvietot.

Par dalību pirmajā JSBL čempionātā

JSBL turnīrs ļoti patika. Gan organizācijas, gan sportiskā līmeņa ziņā. Ne uz vienu spēli nevar aiziet, esot drošiem par uzvaru. Ir favorīti, bet jānoskaņojas visām spēlēm simtprocentīgi. Ar noskaņošanos regulārajā sezonā pierādījām, ka arī „Jugla” nav neuzvarama. Uzskatu, ka šogad visvairāk progresēja „Rīdzenes” 1994. gadā dzimušās meitenes, īpaši salīdzinot sniegumu sezonas sākumā un tagad. Patika Valmieras komanda, kur jaunās labi spēlē.

Par atšķirībām starp pieaugušo un sporta skolu komandām

Skatoties „Avantis” komandu, var redzēt vienu. Visās darbībās ir pieredze un pārliecība. Viņas pretspēlētājas apspēlē ne tik daudz ar meistarību, kā pieredzi. Kad sākas spēka spēle, jaunās sāk trakot, pieredzējušās viņas mierīgi apspēlē ar pieredzi. Jaunajām tā ir laba skola – spēlēt pret bijušajām izlases spēlētājām, iemācīties daudzas lietas.

Par spēlēm un treniņiem 16 gadu vecumā

Brīžiem spēļu bija diezgan daudz, taču JSBL vadība bija pretimnākoša un saplānot sacensības varējām labi. Otrkārt, 16 gadu vecumā lielu progresu iegūst tieši spēlēs. Sacenšoties ar dažādiem pretiniekiem, vecākiem, jaunākiem, stiprākiem, vājākiem, viņas ir daudz progresējušas. Daudzās spēles samazina treniņu skaitu, taču mūsu meitenes ir gatavas strādāt vakaros un svētdienās. Kā ir brīvs brīdis, viņas nāk un trenējas. Strādā ar pilnu atdevi. Tagad četras līderes spēlēs B1 grupas finālos, varbūt arī A grupā. Sezona sanāk gara un nogurdinoša. Pauze būs no maija beigām līdz Jāņiem, kad atpūtas laiks mīsies ar individuālajiem un fiziskajiem treniņiem.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-10 19:00, pirms 14 gadiem
skan ļoti burvīgi ja pa vakariem strādās

  +5 [+] [-]

, 2010-05-10 23:36, pirms 14 gadiem
Ko Nešpors basketbolā ir pazaudējis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-11 09:38, pirms 14 gadiem
Nenoliekat Nešu tak

     [+] [-]

, 2010-05-15 13:33, pirms 14 gadiem
Sarauj, Rīdzene !!!