Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Irina Romaņenko un Jūlija Fedorenko trenēs Daugavpils sieviešu komandu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Irina Romaņenko un Jūlija Fedorenko trenēs Daugavpils sieviešu komandu
Jūlija Fedorenko, Irina Romaņenko un Igors Aleksejevs. Foto: Daugavpils basketbols

Pieredzējušās jaunatnes treneres Irina Romaņenko un Jūlija Fedorenko turpmāk trenēs Daugavpils sieviešu basketbola komandu. Dueta priekšgājējs Guntis Endzels spēkus koncentrēs darbam ar vīriešu un puišu vienībām.

Jaunā vieglatlēte Irina Mihailova basketbolā sāka trenēties ap 1980. gadu – laikā, kad Līvānos tika nodibināta Preiļu bērnu un jaunatnes sporta skolas basketbola nodaļa. Tās vadītājs Nikolajs Romaņenko sekmēja Irinas pievēršanos groza bumbai un viņa nolēma kļūt par treneri.

Grūtajos deviņdesmitajos gados Irina un Nikolajs kļuva par Daugavpils basketbola celmlaužiem, sākot veidot sieviešu groza bumbas piramīdu. Spilgtākie rezultāti sasniegti pēdējās sezonās, piemēram, 2022. un 2023. gadā jauniešu komandas Latvijas jaunatnes basketbola līgā izcīnīja pilnu medaļu komplektu – zeltu, sudrabu un bronzu.

Pēdējos gados sieviešu basketbolam izveidojusies atbalsta komanda LBS padomes locekļa, bijušā Daugavpils domes izpilddirektora Igora Aleksejeva un menedžera Ivana Andrijevska vadībā. Romaņenko audzēknis, Latvijas čempions un Universiādes bronzas medaļas ieguvējs Guntis Endzels no 2022. līdz 2024. gadam apvienoja darbus sieviešu un vīriešu komandās.

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60.

Šovasar jaunās daugavpilietes ir pārstāvētas visās jaunatnes izlasēs. Anna Liepiņa, Katrīna Eva Millere un Valerija Baranovska spēlēja U20 izlasē. NBA jaunatnes nometnes dalībniece Liepiņa un Tamirise Simonova pašlaik spēlē Eiropas U18 čempionātā Portugālē, bet Mila Luzgina kļuvusi par vienu no U16 izlases līderēm.

Vairākas Daugavpils meitenes basketbola gaitas turpinās Rīgas komandās.

Izmantotie resursi:
Daugavpils basketbols
Mīlestība no pirmā acu skatiena: Daugavpils trenere Irina Romaņenko
Nikolajs Romaņenko: ''Piezvanīja mērs: ''Davai, Nikolaj – paņem sievu un brauc pie mums!''''