Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Horelika: "Esam ļoti saliedēta komanda"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Horelika: "Esam ļoti saliedēta komanda"
#10 Anete Horelika, SK "Cēsis"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Zinājām, ka Rīgai patīk lēna spēle, mūsu uzdevums bija spēlēt ātri," par Cēsu komandas taktiku spēlē ar sieviešu basketbola klubu „TTT Rīga” stāsta Latvijas čempionvienības uzbrūkošā aizsardze Anete Horelika.

Regulārās sezonas pirmajos divos apļos komandām jātiekas divas reizes. Vienība ar labāko bilanci savstarpējās spēlēs uzvarēs regulārajā sezonā un iegūs mājas laukuma priekšrocības izslēgšanas spēlēs. Sestdien abas LSBL līdervienības tikās Cēsīs un ar piecpadsmit punktu pārsvaru uzvarēja mājinieces.

Agrāk Latvijas Universitātes un „Turība/Kolonna” komandās spēlējusī Anete Horelika (177/1987) kopā ar Ievu Vītolu un trīs Vidzemes kluba leģionārēm Cēsīs spēlē pirmo sezonu. Sestdien Anete ieguva lielāko spēles laiku rezervistu vidū, 25:09 laukumā pavadītajās minūtēs gūstot 5 punktus, izcīnot 7 atlēkušās bumbas, 1 reizi rezultatīvi piespēlējot, 3 reizes kļūdoties, 1 reizi pārtverot piespēli un 2 reizes piespiežot sāncenses pārkāpt noteikumus. Lielāko darba apjomu spēlētāja paveica tieši aizsardzībā, kopā ar Zani Eglīti aktīvi iesaistoties Lindras Vīveres segšanā.

„Bijām gatavojušās spēlei, jo tā bija pirmā nopietnā cīņa Latvijas līgā,” teica Horelika. „Labi nospēlējām aizsardzībā. Bija uzdevums cieši segt Vīveri. Iepriekš redzējām, kā viņa spēlē un tāpēc treneris uzdeva viņu pieskatīt, neļaut izvērsties. Vairāk vai mazāk, Vīvere mīl spēlēt individuāli, ne komandas spēli.”

Trešdien Cēsu komanda klātienē apmeklēja Eirolīgas spēli „TTT Rīga” – „Galatasaray” un tas kalpojis par labu gatavošanās sastāvdaļu, atzīst Horelika. Klubs aizvadījis divpadsmit spēļu Latvijas un Lietuvas līgās, ne reizi nezaudējot pamatlaikā (pret Viļņas „Teo” piedzīvots zaudējums pagarinājumā). „Esam ļoti saliedēta komanda, gatava cīnīties ar jebko, par uzvarām visās spēlēs, par visu. Lielu atbalstu dod skatītāji.”