Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

ZZ Top "Arēnā Rīga" Šuplera vietā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ZZ Top "Arēnā Rīga" Šuplera vietā
Zuzanna Žirkova līksmo par iekļūšanu Eirolīgas finālā
Foto: bkzabiny.cz

Zinedins Zidans, trīskārtējais FIFA Pasaules gada futbolista balvas ieguvējs, savas karjeras laikā Latvijā neviesojās, toties šovakar „Arēnā Rīga” varēsim redzēt trīskārtējo FIBA Eirolīgas uzvarētāju.

"Zinu, ka Šuplers trenē Rīgas komandu"
Vakar Latvijā ieradās Lienes Jansones pārstāvētais Brno „Gambrinus” – komanda, kura vēl ar piecām supervienībām ir 21. gadsimta pirmās desmitgades modes noteicēja Eiropas sieviešu klubu basketbolā. Līdzās Čehijas un Eirolīgas čempionēm šajā elites grupā ir Francijas čempiones „Bourges Basket”, Spānijas čempiones Valensijas „Ros Casares” un Krievijas trio – Gundara Vētras Maskavas CSKA, Maskavas apgabala „Spartak” un Jekaterinburgas UGMK. Par sacensības sīvumu liecina fakts, ka nevienam no šiem klubiem minētajā desmitgadē nav izdevies uzvarēt vairāk par divām reizēm. „Gambrinus” izceļas, jo deviņu gadu laikā septiņas reizes spēlējis Eirolīgas „Četru finālā”, pie vērtīgās trofejas tiekot 2006. gadā.

Čehijas kluba sastāvā ir spēlētāja, kuras rēķinā ir trīs FIBA Eirolīgas tituli – aizsardze, Slovākijas valstsvienības līdere Zuzanna Žirkova. Pirmo reizi slovākiete Eiropā triumfēja 18 gadu vecumā, spēlējot Natālijas Heikovas vadītā „MBK Ružomberok” sastāvā, bet par savu nozīmīgāko panākumu klubu basketbolā uzskata trešo Eirolīgas uzvaru jau „Gambrinus” rindās. Ar spēlētāju tikos dienu pirms Eirolīgas spēles. Ir gandrīz vienpadsmit vakarā un, lai gan nogurusi pēc ceļojuma un garās dienas, Zuzanna neatsaka sarunu eSports.lv.

Zuzanna, Tu esi trīskārtēja FIBA Eirolīgas uzvarētāja. Kurš panākums bija emocionālākais?
Visas uzvaras bija emocionālas. Domāju, pēdējais panākums bija labākais. Kad pirmo reizi uzvarēju ar Ružomberoku, biju ļoti jauna un nespēlēju tik daudz. Brno sastāvā man bija pieredze un liels spēles laiks. Tas liek justies labāk, zinot, ka esi daudz un labi strādājusi. Tā ir atšķirība.

Desmit gadu laikā Eirolīga ir ļoti mainījusies – vairāk viesspēlētāju, daudz lielāki budžeti, cits organizācijas līmenis. Salīdzini pārmaiņas toreiz un tagad?
Līga tiešām ir mainījusies un mums, spēlētājām, tas ir labi. Ne tikai budžeti kļuvuši lielāki, darbs ir profesionālāks. Arī spēle ir mainījusies, spēlējam „smagāku”, fiziskāku, stiprāku basketbolu.

Pirms astoņiem gadiem Slovākijas basketbolistes sacentās 27. Olimpiādes spēlēs Sidnejā. Kā līdz tam nokļuvāt?
Toreiz bija vienkāršāk, mazāka konkurence Eiropā. Turklāt vienlaikus Slovākijā parādījās virkne labu spēlētāju, no kurām varēja izveidot labu komandu. Pirms tam vienkopus nebija tik daudz talantu. Taču tas mainās visu laiku. Kopumā Olimpiskās spēles ir pavisam kas cits, ļoti īpašs. Sidnejā viss bija lieliski. Biju jaunāka, vienkārši skatījos apkārt un man tas bija liels piedzīvojums. Arī Slovākijā saņēmām mēdiju uzmanību.

Cik svarīgi tev ir spēlēt valstsvienībā?
Man tas nāk par labu. Mums ir jauna amerikāņu trenere Pokija Četmena un mēs šoruden kvalificējāmies Eiropas čempionāta finālturnīram. Tas ir labi un vienlaikus tā bija laba sagatavošanās sezonai. Papildus „Gambrinus” spēlē daudzas Čehijas izlases spēlētājas un arī tas ir labi, jo var nākties savstarpēji tikties finālturnīrā.

Dzirdēts, ka Slovākijā sieviešu basketbols ir populārāks par vīriešu, vai tā ir taisnība?
Domāju, ka tā ir patiesība. Vīriešu valstsvienība spēlē B divīzijā, mēs esam daudz labākas. Tagad ir ļoti laba komanda Košicē („Maxima Broker Košice”), kurai ir labi panākumi Eirolīgā, trīs uzvaras pirmajās trīs spēlēs, liela skatītāju interese (pērn Košicē tika fiksēts Eirolīgas apmeklētāju skaita rekords, mājinieču spēli ar Heikovas trenēto „Spartak” klātienē apmeklēja 7120 skatītāju – eSports.lv).

Slovākijā populārs ir hokejs, tagad arī futbols, kā jau visur. Hokejs mani īpaši neinteresē. Jūliuss Šuplers? Jā, viņu zinu. Zinu, ka viņš trenē Rīgas komandu.

Tev ir piedāvājumi no Košices?
(Smejas) Man ir visi piedāvājumi no Košices. Vai došos uz turieni, nezinu. Iespējams, ka atgriezīšos, jo Košicē sāku spēlēt. Biju tur pirmos divus gadus, pirms devos uz Ružomberoku. Neizslēdzu iespēju, ka tā varētu notikt.

Spēlēt Brno izvēlējies, jo tas bija tuvu mājām...
Jā, tā bija mana izvēle. Līdzīgas valodas Slovākijā un Čehijā, cilvēki ir tādi paši. Finansiālais piedāvājums labs, viss kopā sakrīt. Un, galvenais, labs basketbols, laba komanda.

Starpsezonā komandā notikušas izmaiņas. Kā tas ietekmējušas spēli?
Jana Vesela un Ivana Večerova aizbrauca uz Spāniju, ir izmaiņas. Taču Lilī (Liene Jansone) un jaunā ungāriete Sofija ir labas spēlētājas, vienkārši mums ilgāku laiku jābūt kopā, jāsaspēlējas. Arī šogad vēlamies tikt „Četru finālā”, tas jādara soli pa solim.

Ko zini par „TTT Rīga”?
Skatījamies spēļu video ierakstus. Mūsu grupā sliktu komandu nav, visas var uzvarēt atsevišķās spēlēs. Piemēram, mēs pirmajā mājas spēlē zaudējām Venēcijai. Viņas var uzvarēt, mēs varam uzvarēt, vienkārši. Pirms nedēļas uzvarējām CSKA, jo sākām spēlēt savu spēli. Iespējams, ka pārsteidzām viņas, taču nospēlējām tiešām labi un bijām labākas kā komanda.

Kā raksturosi Lieni Jansoni?
Liene Jansone ir ļoti jauka, ļoti laba komandas biedre. Ar viņu kopā ir jautri un komandai ir vieglāk. Trešdien gaidu labu spēli un, protams, vēlos uzvarēt.

The Art Company, Susanna

1 2 37 komentāri

 +21 [+] [-]

, 2008-11-05 13:40, pirms 15 gadiem
Vienkārši es esmu gar zemi, par virsrakstu

 +14 [+] [-]

, 2008-11-05 13:46, pirms 15 gadiem
''Zinedins Zidans, trīskārtējais FIFA Pasaules gada futbolista balvas ieguvējs, savas karjeras laikā Latvijā neviesojās, toties šovakar „Arēnā Rīga” varēsim redzēt trīskārtējo FIBA Eirolīgas uzvarētāju.''

Un???
Pele arī nav bijis... ko man tagad darīt!?! :|

  -1 [+] [-]

, 2008-11-05 13:49, pirms 15 gadiem
Lilii

  +4 [+] [-]

, 2008-11-05 13:49, pirms 15 gadiem
tas jau vairs nav smiekligi, autoram ar galu kautkas nav, tik bezsakarigs virsraksts, neticu ka autors zurnalitsots tiktu talak par pirmo kursu...

  +8 [+] [-]

, 2008-11-05 13:50, pirms 15 gadiem
ForcaJuve88 rakstīja: ''Zinedins Zidans, trīskārtējais FIFA Pasaules gada futbolista balvas ieguvējs, savas karjeras laikā Latvijā neviesojās, toties šovakar „Arēnā Rīga” varēsim redzēt trīskārtējo FIBA Eirolīgas uzvarētāju.''

Un???
Pele arī nav bijis... ko man tagad darīt!?! :|
Un Millers un Dzola ar nav bijuši, jāiet kārties !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-05 14:02, pirms 15 gadiem
paldies par mūziku fonā!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-05 14:09, pirms 15 gadiem
vardu speles un metaforas man jau ljoti patik, tomer shoreiz ir virsraksts tiesham bishkjit par traku... jo raksts ir par basketbolisti nevis par muziku (ZZ Top) vai hokeju (Suplers)...

  +9 [+] [-]

, 2008-11-05 14:11, pirms 15 gadiem
Novik veciit tu ej sviestaaaa!

  +9 [+] [-]

, 2008-11-05 14:12, pirms 15 gadiem
Varbūt kaut kādi mistiski ZZ, kas nav izcilā franču futbolista iniciāļi var Arēnā Rīga radīt lielāku sajūsmu par Šupleru, bet neviens! Atkārtoju, naviens sporta veids Arēnā Rīga nekad nav radījis un nekad neradīs tik lielu sajūsmu un fanu atbalstu kā hokejs. Rīgas "Dinamo" šajā ziņā burtiski pārsit jebkuru Latvijas vai ārvalstu basketbola klubu. Pat, ja Rīgā viesotos Wariors, vienalga skatītāju tribīnēs nebūs tādu emociju, kādas bija RD un Maskavas "Dinamo" spēles laikā vai piem. RD vs Atlant.
Un par Latvijas hokeja izlasi vispār nerunāsim. Latvijas lielās basketbola izlases spēles pat nestāv blakus Latvijas hokeja U20 finālam, nerunājot par PČ vai lielās izlases draudzības spēlēm.
Atvainojiet, ja te ir daudz basketbolistu...

     [+] [-]

, 2008-11-05 14:18, pirms 15 gadiem
nu man ar vienreiz jau zaje ballllll, blin kas taa pa fignju pilniigi nesakariigus virsrakstus likt? ccalim ar galvu gruuti vai kaa? ok saprotu firmas ziime tev, te pat pa ASK virsrakst ok, bet ssitas ir taads marazms ka skiet galvu esi saspiedis!!!!
sorry bet man vienreiz tocc piebesiija... zaaliit kur tu skaties?

  +1 [+] [-]

, 2008-11-05 14:19, pirms 15 gadiem
pfff redzu ka cilveeki kas domaa taa pat kaa es! mosh esporta vadiiba vareetu apsveert ssos jautaajumus?

     [+] [-]

, 2008-11-05 14:23, pirms 15 gadiem
Iespējams, tik tizlus virsrakstus liek,lai rakstiem pievērstu uzmanību un lai tos vahrjāk lasītu!

  -1 [+] [-]

, 2008-11-05 14:34, pirms 15 gadiem
marexels rakstīja: nu man ar vienreiz jau zaje ballllll, blin kas taa pa fignju pilniigi nesakariigus virsrakstus likt? ccalim ar galvu gruuti vai kaa? ok saprotu firmas ziime tev, te pat pa ASK virsrakst ok, bet ssitas ir taads marazms ka skiet galvu esi saspiedis!!!!
sorry bet man vienreiz tocc piebesiija... zaaliit kur tu skaties?
šķiet, ar Tevi pašu kaut kas nav kārtībā!

  +6 [+] [-]

, 2008-11-05 14:47, pirms 15 gadiem
Nebūtu ZZ Top, es rakstu nemaz nelasītu. Izlasīju dažas rindiņas un sapratu, ka velti patērēts laiks. Visu cieņu dāmu basketbolam, bet rakstam pietrūkst "rozīnītes".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-05 14:53, pirms 15 gadiem
basiiiccc rakstīja: tas jau vairs nav smiekligi, autoram ar galu kautkas nav, tik bezsakarigs virsraksts, neticu ka autors zurnalitsots tiktu talak par pirmo kursu...
tu brinisies,bet pajauta kadam nabaga redaktoram par iesmeretiem 4kursa praktikantiem... ak ja, apsi,bezjedzigi parsvara. komunikacijzinatnes ir vel bezjedzigaks papirs papira del neka ekonomisti lu

  +1 [+] [-]

, 2008-11-05 15:00, pirms 15 gadiem
Kä var säkt rakstu par Zizu, bet tad kä ar cirvi nocèrt un säk rakstìt par basi??? Käds sakars?? Es ar säku lasìt tikai tapèc ka domäju raksts büs par müzikas grupu zz top... Kä esporta redakcija vispär var atlaut kaut ko tädu ielikt... Kaut käda huinja... Piekrìtu zurnälists pat pusgadu nenomäcìtos zurnälistos. Un lüdzu Esporta vadìba atlaidiet so raksta autoru lai vairs nekas täds neatkärtotos...

     [+] [-]

, 2008-11-05 15:03, pirms 15 gadiem
mja es jau neko negribu teikt!bet autoram var sanakt nepatiksans...pec likuma vinjs nedrikst nemaz to video te kraamet ja vien nav samaksajis autortiesibas!tas ka video ir brivi lejupladejams youtube nenozime ka var izplatit vinju taalak citas lapas pluss nav nemaz atsauce tam ka vinjs no kkurienes butu panjemts!Novik.....doma tak!

  +2 [+] [-]

, 2008-11-05 15:18, pirms 15 gadiem
Noviks kārtējo reizi liek apspriest stulbu virsrakstu nevis pašu blogu!
Nafig vajag šādus virsrakstus, kuri izraisa tikai izbrīnu!!!

     [+] [-]

, 2008-11-05 15:22, pirms 15 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Noviks kārtējo reizi liek apspriest stulbu virsrakstu nevis pašu blogu!
Nafig vajag šādus virsrakstus, kuri izraisa tikai izbrīnu!!!
Es šitajā Novika rakstā točna nesaprotu un neredzu nekādu atšķirību starp blogu un ziņu. Šitas izskatās vairāk pēc ziņas nekā bloga.

Visi uz ZZ Top Arēnā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-05 16:00, pirms 15 gadiem
Ir bijushi debili virsraksti, bet shis ir VISDEBILAKAIS! Puis ej arsteties...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-11-05 16:07, pirms 15 gadiem
Virsraksts pilnīgi nejēdzīgs - gan no satura, gan valodas viedokļa!

  +2 [+] [-]

, 2008-11-05 16:08, pirms 15 gadiem
man personīgi ZZ uzreiz ar Zelta Zivtiņu asociējas - KĀDĀ sakarā Šuplers vai vēl labāk, ZIDĀNS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-11-05 16:41, pirms 15 gadiem
zaabaks8 rakstīja: Nu beidzat tač stresot. Noviks paliek Noviks...
Nē, Noviks vairs nav Noviks... virsraksts kā skolā negājušam Bobikam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-05 17:09, pirms 15 gadiem
c'mon, kas tas par virsrakstu...
Tam nOvikam tocna viss ar galvu kārtībā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-05 17:53, pirms 15 gadiem
haha, 31 komentārs par virsrakstu
(32 tagad)

     [+] [-]

, 2008-11-05 18:01, pirms 15 gadiem
Varēja paciest visu, bet nu gan Novikam aizgāja ciet... Iegāju rakstā tikai ZZ Top dēļ, bet jēgas nekādas

  +1 [+] [-]

, 2008-11-05 18:52, pirms 15 gadiem
Noviks sajuka prātā

  +1 [+] [-]

, 2008-11-05 19:17, pirms 15 gadiem
toch pastuulbs )))) mekleju rakstaa kautko par zedanu ))) bet ?
1 2 37 komentāri