Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gundars Vētra: "Uzdevums ir uzvarēt Eirolīgā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gundars Vētra: "Uzdevums ir uzvarēt Eirolīgā"
Gundars Vētra
Foto: basket.ugmk.com

"Esam pulcējuši spēlētājas, kuras pazīstam un rēķināmies, ka brīžos, kad tuvojas pašas svarīgākās spēles, viņas ir gatavas izturēt psiholoģisko spiedienu un tieši tādā laikā parādīt labāko iespējamo spēli," preses konferencē trīs dienas pirms FIBA Eirolīgas "Četru Fināla" sākuma teica Jekaterinburgas sieviešu basketbola kluba UGMK galvenais treneris Gundars Vētra.

Nedēļas nogalē Urālu lielpilsētā tiksies četras spēcīgākās Eirolīgas komandas. Pirmajā pusfinālā UGMK sacentīsies ar četrkārtējām turnīra uzvarētājām Maskavas apgabala “Spartak”, bet otrajā pārī krustosies divu Spānijas stiprāko klubu Valensijas “Ros Casares” un Salamankas “Halcon Avenida” ceļi. Veiksminieces svētdien spēlēs finālā, zaudētājas gaidīs spēle par trešo vietu.

Vētra kopā ar UGMK ir uzvarējis visos Krievijas turnīros, savukārt Eirolīgas pusfinālā trešo gadu pēc kārtas sacentīsies ar “Spartak”. Kopumā abi klubi šajā turnīra fāzē tiksies ceturto reizi pēc kārtas. Brno, Salamankā un Valensijā uzvarēja attiecīgi Natālijas Hejkovas, Lāslo Rātgebera un Pokijas Četmenas vadītais Piemaskavas klubs. Šoreiz cīņa notiks Jekaterinburgas laukumā.

“Mūsu pamatzudevums ir parādīt labāko iespējamo spēli un uzvarēt Eirolīgā,” otrdien teica Vētra. “Uz to var skatīties divējādi: no vienas puses, ir patīkami, komanda ļoti sen vēlējās spēlēt “Četru Finālā” Jekaterinburgā, jo mājās sacensties vienmēr ir viegli un patīkami, no otras puses, tā ir papildus atbildība.”

Sezonas gaitā komandā notika vairākas neplānotas izmaiņas. Dzemdību atvaļinājumos devās centra spēlētāja Enna Voutersa un uzbrucēja, kluba vadošā tālmetienu realizētāja Agņeška Bibžicka, savainojumi bija Dīnai Nolanai un Svetlanai Abrosimovai, sezonas otrajā pusē komandai pievienojās slovāku snaipere Zuzanna Žirkova.

“Visa sagatavošanās tika veidota tā, lai tieši šī turnīra laikā komanda būtu labākajā formā. Lielākās slodzes jau aiz muguras: kādu brīdi palielinājām apgriezienus, treniņos gāka smagi, vajadzēja strādāt uz “nespēju” robežas, taču viss tika darīts ar skatu uz “Četru Finālu”,” turpina Vētra. “Tagad esam nedaudz samazinājuši slodzes, cenšamies, lai spēlētājas būtu psiholoģiski mierīgas, lai nebūtu īpaša spiediena no treneriem vai kādas citas problēmas. Domāju, ka spēlētājas sacensības sagaidīs labākajā fiziskajā un morālajā gatavībā.”

Lai sasniegtu finālu, piektdien jāuzvar principiālās konkurentes no Vidnojes. “Domāju, ka spēle ar “Spartak” būs ļoti interesanta un smaga, taču mēģināsim izdarīt visu, lai atrastu vājās vietas pretinieču aizsardzībā un neļautu viņām izmantot vājās vietas mūsu aizsardzībā.”

“Četru Finālā” ierindā būs visas spēlētājas. Pēdējā spēlē ar Sanktpēterburgas “Spartak” ceļgala savainojumu guva Sveta (Svetlana Abrosimova), tāpēc viņa divas dienas netrenējās, taču jau trešdien viņa atsāks treniņus.”

“Četru Fināla” spēles būs skatāmas NTV+, EuroSport2 un FIBA Europe mājas lapā.

Izmantotie resursi:
ĮŹ ÓĆĢŹ