Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Vēlu veiksmi Kemzuram"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra: "Vēlu veiksmi Kemzuram"
Gundars Vētra
Foto: Basket.ugmk.ru

"Vēlu sekmes Ķēstutim Kemzuram, viņš atbalsta mūsdienīgu basketbolu un guvis labu trenera skolu," Jekaterinburgas UGMK sieviešu basketbola kluba galvenais treneris Gundars Vētra lietuviešu žurnālistiem komentēja lietuviešu trenera apstiprināšanu Latvijas valstsvienības stūrmaņa amatā.

Vētras trenētais klubs FIBA Eirolīgas 1/8 fināla sērijā līdz divām uzvarām pieveica Viļņas „Teo”, pirmais nodrošinot iekļūšanu „Astoņu elitē”. Izcīnot panākumu, lietuviešu žurnālisti izrādīja lielu interesi par Vētras kandidēšanu Latvijas valstsvienības vadīšanai. Konkursa pēdējā kārtā kopā ar latvieti neklātienē sacentās divi lietuviešu treneri – Jons Kazlausks un Ķēstutis Kemzura.

„Redziet, neizturēju konkurenci ar Lietuvas speciālistu (smaida),” atbildot uz lietuviešu jautājumiem „Siemens” arēnas konferenču zālē, Vētra saglabāja optimismu. „Ja nopietni, daļēji mana kandidatūra tādā pozīcijā ir ar nelielu politisku piegaršu. Vecie notikumi daudziem nedod mieru, vieni grib, citi ne. Šobrīd man ir labs un interesants darbs, īpaši nepārdzīvoju. Domāju, agri vai vēlu tāds laiks pienāks, ja tagad sākuši domāt par mani. Agrāk pat nedomāja. Dzīvosim, redzēsim. Vēlu sekmes Ķēstutim Kemzuram, viņš ir labs speciālists. Viņš atbalsta mūsdienīgu basketbolu, guvis labu trenera skolu. Gana interesanti ir Latvijas spēlētāji, ar kuriem viņam jāstrādā un var izdoties, tāpēc vēlu veiksmi Eiropas čempionātā.”

Vētra pastāstīja par pāreju no Maskavas CSKA uz Vidusurālu klubu. „Jekaterinburgā aklimatizējos labi. Tiesa, tagad tur ir -27 grādi pēc Celsija. Citādi UGMK ir ļoti laba organizācija, viena no labākajām Krievijas basketbolā. Ne tikai sieviešu basketbolā. Cilvēki atbildīgi un centīgi veic savu darbu, dara visu, lai būtu laba sastāva komplektācija un spēlētājas justos komfortabli. Zāle pilna skatītājiem, apstākļi ļoti labi. Pienākusi sezona, kurā nopelnīts uzvarēt. Domāju, jāpacenšas. Piedalāmies trīs lielos turnīros – Krievijas Kausā, FIBA Eirolīgā un Krievijas čempionātā. Jācenšas (uzsver) visos, jāuzvar minimums vienā, lai cilvēki justu atdevi. Ar sieviešu basketbolu nodarbojas īsti patrioti vai savas pilsētas fanātiķi. Ja viņi cenšas gadu pēc gada, reiz jāsanāk. Dod Dievs, lai Jekaterinburgai veiktos.”

Naktī uz ceturtdienu UGMK uzzinās pretinieces Eirolīgas 1/4 finālā. Ja Guntas Baško pārstāvētā Salamankas „Halcon Avenida” savā laukumā apspēlēs CSKA, Jekaterinburgas klubs 17. februārī savā laukumā uzņems Stambulas „Fenebahce” – Gdiņas „Lotos” pāra uzvarētājas. Citā gadījumā pretī stāsies tas pats CSKA. Ar Igora Grudina vadītajām Maskavas „armijniecēm” būs jāsacenšas 7. februārī Krievijas superlīgas otrā apļa spēlē. Vētra uzskata, ka Maskavā spēlēt būs reizē grūti un viegli. „Grūti, jo daļa sirds un pārējā palika tur. Viegli, jo zinu spēlētājas un tāpat nāksies ar viņām tikties.”

     [+] [-]

, 2009-02-04 17:32, pirms 15 gadiem
būtu interesanti...CSKA pret UGMK

  -2 [+] [-]

, 2009-02-04 17:50, pirms 15 gadiem
Tieši tā, pienāks arī Gundara laiks! Sports nav politika!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-04 19:08, pirms 15 gadiem
Izlase ir patriotiska padarīšana un nestādos priekšā kā cilvēks,kurš pats atteicies spēlēt savas valsts izlasē,spēles laikā spēlētājiem teiks-nu vīri, cīnīsimies par Latviju!...

  -1 [+] [-]

, 2009-02-04 20:41, pirms 15 gadiem
maaris57 rakstīja: Izlase ir patriotiska padarīšana un nestādos priekšā kā cilvēks,kurš pats atteicies spēlēt savas valsts izlasē,spēles laikā spēlētājiem teiks-nu vīri, cīnīsimies par Latviju!...
Un tad visi basketbolisti reizē teiks - Tu neesi patriots, Gunča! Vai varbūt ir vērts apdomāt, kurš pirmais pavēra durvis uz NBA no latviešiem? Šobrīd trenera izvēle šķiet pareiza, bet to rādīs rezultāti.
Es, protams, patriotismu vērtēju augstu, taču visaugstāk vērtēju profesionālu darbu, un ja reiz kādu dienu Vētra būs tiešām pacēlis to laktiņu tik augstu, lai stūrētu izlasi, tad kāpēc ne.