Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētras UGMK pievienojas Kendisa Pārkere

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētras UGMK pievienojas Kendisa Pārkere
Candace Parker Pekinā
Foto: USA Basketball

"Kendisa Pārkere (Candace Parker) pusnaktī ieradīsies Jekaterinburgā un otrdien aizvadīs pirmo treniņu komandas rindās," pirmdien telefonsarunā apstiprināja Krievijas čempionvienības Jekaterinburgas UGMK sieviešu basketbola kluba galvenais treneris Gundars Vētra.

Kendisa Pārkere, divkārtējā NCAA čempione, 2008. gada WNBA sezonas debitante un MVP, Pekinas Olimpiskā čempione un „Los Angeles Sparks” kluba līdere, spēlēt Eiropā ieradusies pirmo reizi.

Pārkeres ceļš uz Jekaterinburgu
Vētra augusta pirmajā pusē uzturējās ASV, klātienē sekojot virknei WNBA spēļu un apmeklējot trīs „Sparks” mājas spēles Losandželosā. Viens no brauciena mērķiem bija runāt par Pārkeres iespējamo spēlēšanu Krievijas čempionvienības un Urālu lielkluba UGMK sastāvā.

„Saruna ar Pārkeri turpinājās apmēram stundu,” teica Vētra. „Vēlējos uzzināt viņas viedokli par spēlēšanu ārzemēs, arī spēlētājai jautājumu netrūka. Pārkeri pārsteidza fakts, ka Krievijas čempionātā spēles jāsāk ar vismaz divām Krievijas spēlētājām laukumā.”

Kendisa Pārkere jau pērn parakstīja līgumu ar UGMK, taču pēc zelta medaļu izcīnīšanas Olimpiskajā Pekinā nonāca mātes cerībās. 2009. gada janvāra sākumā Pārkere informēja, ka uz Eiropu spēlēt nebrauks un izlaidīs WNBA sezonas sākumu. Maijā Pārkeres un viņas vīra, NBA basketbolista Šeldona Viljamsa (Bostonas „Celtics”, agrāk Sakramento „Kings”) ģimenē piedzima meita Lailaa, bet jau pēc nepilniem diviem mēnešiem basketboliste atgriezās laukumā.

17. augustā ASV Basketbola federācijas (USA Basketball) rīkotā preses konferencē Pārkere apstiprināja, ka ziemas sezonā iecerējusi spēlēt ārzemēs. Novembra beigās UGMK vadība atkārtoti apliecināja savu interesi un pusotru mēnesi vēlāk Pārkere sākusi Eiropas karjeru.

Līgums ar basketbolisti parakstīts līdz sezonas beigām, paredzot iespēju amerikānietei spēlēt Jekaterinburgā arī no 2011. gada janvāra.

Janvārī UGMK paredzētas divas spēles Eirolīgā, ieskaitot 20. janvāra mājas spēli ar "TTT Rīga", kā arī cīņa par uzvaru Krievijas kausa finālā. Ļoti iespējams, ka Krievijas turnīra "Četru fināls" notiks Orenburgā, teica Vētra.

     [+] [-]

, 2010-01-04 19:15, pirms 14 gadiem
Tas ir SPĒKS...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-04 19:18, pirms 14 gadiem
oho
Tas tak ir MILZIGS speks

     [+] [-]

, 2010-01-04 19:45, pirms 14 gadiem
autor ka angliski rakstās tas vārds Lailaa?

     [+] [-]

, 2010-01-04 21:21, pirms 14 gadiem
neimanis rakstīja: autor ka angliski rakstās tas vārds Lailaa?
tā arī rakstās 'Lailaa'

     [+] [-]

, 2010-01-04 23:14, pirms 14 gadiem
wow, cerams izdosies iejusties krievijā un būt līderei! (Anete tā pat ieliks triini sejā!)