Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

SK "Cēsis" pievieno sastāvam divas spēlētājas

SK "Cēsis" pievieno sastāvam divas spēlētājas
Rima Margevičiute
Foto: T. Tumalovičiaus, Reporteris.com

FIBA Eiropas kausa izcīņas 1/16 fināliste SK "Cēsis" papildinājusi sastāvu ar divām gara auguma leģionārēm – amerikāņu spēka uzbrucēju Džaklīnu Džonsoni (187cm) un Lietuvas izlases centra spēlētāju Rimu Margevičiuti (190cm).

27 gadus vecā Rima Margevičiute parakstījusi līgumu līdz sezonas beigām, Džonsonei arī ir līgums līdz sezonas beigām ar iespēju to klubam lauzt Ziemassvētkos. Lietuviete sezonu iesāka Spānijas virslīgas klubā "Ibiza", bet 29 gadus vecā Džonsone Turcijas "Kayseri".

"Esam padarījuši lielu darbu – divu dienu laikā noslēguši līgumus ar trim augsta līmeņa spēlētājām, uz kuru fona visvairāk izceļas Nikeša Seilsa, kas ieradīsies piektdien. Džonsone būs treniņā jau trešdienas vakarā, Margevičiute – ceturtdien. Seilsa noteikti tiks pieteikta FIBA kausam Simondsas vietā, uz otro neeiropiešu vietu pretendēs Kroketa un Džonsone, kas labāk sevi parādīs treniņos, tiks spēlēt.

Latvijas čempionātā, lai nebūtu jāmaksā 5000 latu par sesto leģionāri, pagaidām pie jau esošajām trim ārzemniecēm pieteiksim Džonsoni un Margevičiuti, Seilsu nepieteiksim.

Vienīgā nopietnā problēma pašlaik komandā ir Elīnas Babkinas smadzeņu satricinājums, jo pirmā numura pozīcijā mums no pieredzējušām basketbolistēm ir palikusi tikai Kristīne Kārkliņa, centīsimies uz divām nedēļām no Lietuvas "Arvi" izīrēt Ligitu Kinkevičieni, lai aizlāpītu šo caurumu. Ja tas neizdosies, epizodiski FIBA kausā saspēli nāksies vadīt Ievai Tārei.

Centāmies no Horvātijas "Gospič" iegūt Latvijas izlases saspēles vadītāju Andu Eibeli, bet klubs viņu neatbrīvoja. No spēlētāju selekcijas viedokļa esam izdarījuši praktiski visu iespējamo, lai varētu pārvarēt "Athinaikos" barjeru un iekļūt 1/8 finālā," uzskata SK "Cēsis" tehniskais direktors Krišjānis Kļaviņš.

"Esmu pateicīgs kluba vadībai par iegādātajām spēlētājām, viņas mums ļoti noderēs. Tagad svarīgākais mazāk kā nedēļas laikā maksimāli saliedēt komandu un jaunajām spēlētājām apgūt kombinācijas. Ir labas iespējas pārvarēt grieķu kluba barjeru," stāsta SK "Cēsis" galvenais treneris Gintars Kručkausks.

Nākamo spēli SK "Cēsis" aizvadīs 4.decembrī Latvijas čempionāta ietvaros izbraukumā pret "RTU-Merks", dienu vēlāk cēsnieces spēlēs Liepājā pret "Metalurgu".

Informāciju sagatavoja:
Dāvis Dedumets
SK "Cēsis" preses sekretārs

Slēpts komentārs: lambijs

  +8 [+] [-]

, 2008-12-03 13:41, pirms 15 gadiem
a cik ta gribeji!?? 210!!!!??

skuķiem tas normali!!

  -2 [+] [-]

, 2008-12-03 13:44, pirms 15 gadiem
lambijs rakstīja: centra speletaja 190?
varbūt būdīga kā Šakils

  +1 [+] [-]

, 2008-12-03 14:20, pirms 15 gadiem
Izskatās nopietni.
Bet ir dīvaina situācija ar Seilsu, cik saprotu, viņa uz fināliem noteikti spēlēs.... Tad jau plāno kādu citu ārzemnieci atlaist.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-03 15:39, pirms 15 gadiem
Vēlu veiksmi un lai Jums iecerētais izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-03 18:44, pirms 15 gadiem
lambijs rakstīja: centra speletaja 190?
Tas jau ir normaali .... Latvijas garaakaa speeleetaaja ja nemaldos ir Anita Teilaane un vinjai bij kaukur 196cm. Ja kljuudos palabojiet .... iipashi intereseejies neesmu