Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Grudins atstāj komandtiltiņu

Grudins atstāj komandtiltiņu
Igors Grudins Pekinā
Foto: Māris Noviks, eSports.lv

Krievijas basketbola savienība otrdien vienbalsīgi pieņēmusi sieviešu valstsvienības galvenā trenera Igora Grudina atkāpšanos, kurš šādu vēlmi pēc četru gadu darba izteicis personīgi. Jauno valstsvienības vadītāju plānots apstiprināt novembra beigās.

Krievi medī Maheru

Kopā ar Grudinu atkāpusies visa vadība, ģenerālmenedžeri Dmitriju Tarasovu ieskaitot. Tādējādi Grudins kļuvis jau par trešo "Lielā četrinieka" treneri, kas atstājis amatu. Jau iepriekš bija zināms, ka darbu ar Ķīnas un ASV valstsvienībām neturpinās Toms Mahers un Enna Donovana.

Grudina vadībā Krievija uzvarēja 2007. gada Eiropas čempionātā, izcīnīja otro vietu 2006. gada Pasaules čempionātā un trešo vietu 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā. Pēdējos gados Grudins vadīja CSKA sieviešu basketbola klubu, bet, vienībai pārceļoties uz Maskavu un vadības grožus nododot Gundara Vētras rokās, treneris kļuva par kluba sporta direktoru un varēja vairāk laika veltīt darbam uz valstsvienību.

Rīgā Grudinu un CSKA redzēsim jau pēc nepilnām 20 dienām, FIBA Eirolīgas spēlē 22. oktobrī "Arēnā Rīga" sacenšoties ar Latvijas čempionēm "TTT Rīga".

Lai gan Krievijas basketbola vadība atkārtoti apstiprināja uzticēšanos vīriešu valstsvienības galvenajam trenerim Deividam Blatam, neapmierinošie rezultāti Pekinā likuši izšķirties par pārējā teneru korpusa un ģenerālmenedžera Sergeja Tarakanova atlaišanu. Tiesa, pēdējam 31. augustā beidzās līguma termiņš.

Izmantotie resursi:
basket.ru


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-10-03 09:17, pirms 16 gadiem
...nu, tad Gundaru Vetrovu par Krievijas dāmu izlases treneri - viņš sen to pelnījis!
, 2008-10-03 12:08, pirms 16 gadiem
Maheram it kā esot piedāvājums kļūt par Krievijas izlases treneri!
Rūta Stiprā 2024. gada 10. martā. Foto: moterulyga.lt
2

Karalienes kausa ieguvēja Rūta Stiprā paliek uzticīga Klaipēdai

Latviešu basketboliste Rūta Stiprā 2025. gada sezonā turpinās pārstāvēt Lietuvas klubu "Neptūnas Klaipeda", piektdien, 24. maijā, informēja komandas preses dienests.
Kristīne Vītola pēc otrās uzvaras Grieķijas čempionātā. Foto: Olympiacos SFP
4

Žurnālists: Kristīne Vītola pievienosies Spānijas čempionei

Kristīne Vītola 2025. gadā sezonā pārstāvēs Spānijas čempioni "Valencia Basket", ceturtdien, 23. maijā, vēstīja laikraksta "Las Provincias" žurnālists Huans Karloss Vilena. Klubs informāciju vēl nav oficiāli apstiprinājis.
Laura Meldere. Foto: Reyer Venezia
1

Laura Meldere – divkārtēja Itālijas čempione

Laura Meldere un Venēcijas "Reyer" basketbolistes otrdien, 21. maijā, izbraukumā uzvarēja Jorga Dikeulakosa trenēto "Famila Schio" vienību ar 80:74. Finālsērijā līdz trīs uzvarām venēcietes bija pārākas ar 3-0 un trešo reizi vēsturē kļuva par Itālijas čempionēm.