Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Spēles ar Serbiju ir milzīgs ieguvums"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībarts: "Spēles ar Serbiju ir milzīgs ieguvums"
Mārtiņš Zībarts, Gundars Vētra un Mudīte Zandere
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Savstarpējai konkurencei ir jābūt. Sacensībās notiek cīņa ar pretiniekiem, treniņos laba konkurence bijusi vienmēr. Tas dod izaugsmi, citādi nav variantu progresēt," noslēdzoties trīs pārbaudes spēļu sērijai ar Serbiju, teica Latvijas U20 sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Par spēlētāju atlasi

Pirmajās gatavošanās nedēļās vienlaikus veidojām spēli un mēģinājām uztaustīt labāko spēlējošo sastāvu, visam meitenēm dodot iespēju izmēģināt spēkus. Pārbaudījām spēlētāju rotāciju. Sestdien spēlējām ar modeli, kāds varētu būt Eiropas čempionātā. Spēle bija daudz saturīgāka nekā iepriekšējās divās dienās.

Pieņemot lēmumus par sastāvu, ņēmām vērā statistiku, treneru viedokļus, arī situāciju ar savainojumiem. Līga Surkusa trīs nedēļas nevarēja trenēties ar pilnu slodzi, taču atlikušajā laikā līdz čempionātam treniņu nav daudz un vienādas slodzes uzlikt nebūtu iespējams. Tādējādi būtu grūti sasniegt tādu formu, lai apdzītu pārējās basketbolistes. Līga, Ieva turpinās spēlēt basketbolu, viņām nākotnē būs iespējas sevi apliecināt un to arī meitenēm teicu. Smagākais lēmums būs par trīspadsmito spēlētāju.

Par pārbaudes spēlēm

Trīs pārbaudes spēles ar Serbiju ir milzīgs ieguvums, tajās parādījās objektīvā aina. Labi, ka pretiniekos izdevās sarunāt tik stipru komandu. Iepriekšējā sāncense - Igaunijas nacionālā izlase – diemžēl nebija tādā kondīcijā, lai mēs varētu maksimāli pārbaudīt spēlētājas. Abas spēles ar igaunietēm izvērtās diezgan vieglas. Tuvāk čempionātam centāmies pie sevis uzaicināt Spāniju, Franciju.

Serbija negriezīs ceļu nevienam. Liepājā viņām klāt nāks pamata centra spēlētāja no Eirolīgas kluba „MiZo Pecs” un serbietes būs medaļu pretendentu vidū. Spēļu pirmajās pusēs daudz eksperimentējām ar sākuma piecniekiem, bet rezultāts izšķiras spēles otrajā pusē. Piektdien ar eksperimentiem nonācām lielos mīnusos, taču ilgāk to darīt nevarējām. Atspēlēšanās iznāca par labu pārbaudi. Noteikti jāturpina darbs pie galotnēm, labi, ka mums bija tādas situācijas. Pirmajā spēlē pat bija trīs galotnes (pamatlaiks un divi pagarinājumi).

Par ārējās līnijas spēlētājām un rezerves centriem

Trešajā spēlē piespiedu kārtā palikām ar vienu saspēles vadītāju, tāpēc uz laiku pirmā numura funkcijas bija jāuzņemas Ievai Krastiņai. Bija doma katrā pārbaudē izmantot divas meitenes. Pirmo spēli izlaida Arta, otro Anete (Klintsone), trešo Anete Cunda. Visas trīs paliek sastāvā. Meitenēm teicu, ka rezervistam kādā elementā jābūt pārākam, stiprākam par pamatsastāva spēlētāju. Savukārt Anna (Gailīte) ir labākā spēlētāja zonas vidū. Viņa segusi zonu Amerikā un iepriekšējās izlasēs to darījusi ar savu divu metru augumu, garajām rokām. Annai ir laba spēles izpratne, viņa var daudz palīdzēt, apliecinot, ka ir cienīga turpināt cīņu par vietu divpadsmitniekā.

Salīdzinot ar darbu U18 izlasē, Ieva (Krastiņa) ir viena no tām spēlētājām, kura divu gadu laikā visvairāk progresējusi un spēlē pieaugušo basketbolu. Pieņem gudrus lēmums, vērojams labs izpildījums, pozitīvu ieguldījumu devis darbs divu labu treneru vadībā.

Basketbolistes kļūst labākas, no spēles uz spēli lēmumi ir pārdomātāki. Treneri iemācās izmantot spēlētāju stiprākās puses. Veicot maiņas, spēles stils un intensitāte mainījās. Neapšaubāmi, ir jābūt savstarpējai konkurencei. Sacensībās notiek cīņa ar pretiniekiem, treniņos laba konkurence bijusi vienmēr. Tas dod izaugsmi, citādi nav variantu progresēt.

Par tālāko darbu

Trīs pārbaudes spēles būs Liepājā. Pirmās divas 8. un 9. jūlijā ar Lietuvu, trešā 12. jūlijā ar Turciju. Mums būs daudz laika analizēt spēļu video. Līdz šim centrālais bija treneru vērtējums, bet pēc pirmās spēles ar Serbiju varējām meitenēm parādīt tās lietas, kuras noteikti jāuzlabo aizsardzībā. Uzbrukumu vēl analizēsim. Uzvaras nes aizsardzība, uzsvaru uz to pierāda spēļu rezultāti. Savukārt, uzlabojot uzbrukumu, uzlabosim kopējo sniegumu.

Par skatītājiem

Liepājā ceram uz lielu skatītāju atbalstu, kurš bija redzams jau iepriekšējā Eiropas čempionātā. Līdzjutēji būs mūsu sestais laukuma spēlētājs. Visi skatītāji ir laipni lūgti!

  +3 [+] [-]

, 2010-07-03 19:23, pirms 14 gadiem
kaads nezin, cik maksās biļetes uz čempi, un kad sāks pārdot ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja