Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Spānijas treneris: "Uzvarējām Franciju, kurai bija labākais sastāvs turnīrā"

Agris Suveizda

Spānijas treneris: "Uzvarējām Franciju, kurai bija labākais sastāvs turnīrā"
Spānijas izlases galvenais treneris Lukass Mondelo
Foto: SIPA/Scanpix

Vakar otro reizi valsts vēsturē par Eiropas sieviešu basketbola čempioni kļuva Spānija, kas finālā spēja ar rezultātu 70:69 pieveikt turnīra mājinieci un galveno favorīti Franciju. Spānijas izlases galvenais treneris Lukass Mondelo uzsvēra Francijas individuāli meistarīgo sastāvu, savukārt viņa kolēģis pretejā nometnē Pjērs Vensāns apsveica Spāniju ar uzvaru.

"Esam Eiropas čempiones, par spīti tam tam, ka finālturnīrā ieradāmies caur kvalifikācijas turnīru un jaunām spēlētājām. Par spīti tam, ka spēlējām pret mājiniecēm, spēlējām pret labāko sastāvu čempionātā, pret olimpisko spēļu sudraba medaļniecēm...Lai uzvarētu meistarīgāko komandu turnīrā, mums vajadzēja aizvadīt savu labāko spēli. Un mēs to paveicām," neapšaubāmi priecīgs bija Spānijas izlases galvenais treneris Lukass Mondelo.

"Apsveikumi Spānijai - tā maču aizvadīja augstākajā līmenī. Mums pietika intensitātes, lai spēlētu pret Spāniju, bet tāds ir basketbols. Mēs paveicām visu, ko spējām. Man ir jāsaka savām spēlētājām, ka ir laiks aizmirst," teica Francijas izlases galvenais treneris Pjērs Vensāns. "Ko varu pateikt? Spēlēt finālā pret Spāniju un zaudēt ar viena punkta starpību...Mums šonakt rādīsies murgi. Ceru, ka tā vismaz bija laba basketbola spēle," sarūgtināta bija Francijas izlases basketboliste Selīna Dimerka.

"Kad ierados Spānijas izlasē, visi runāja par iekļūšanu starp piecām labākajām komandā. Ierados no Amerikas un vēlējos izcīnīt zeltu. Šis fināls bija ļoti smags. Abas komandas daudz cīnījās, un beigās uzvarējām tikai ar viena punkta pārsvaru," sacīja turnīra vērtīgākā spēlētāja Sančo Litla.

Spānija pa ceļam līdz finālam nezaudēja nevienā spēlē - uzvarētas tika Krievija (77:72), Itālija (79:51), Zviedrija (73:49), Slovākija (80:44), Melnkalne (66:50), Turcija (61:48), Čehija (75:58) un Serbija (88:69). Finālā par rezultatīvāko kļuva francūziete Sandrina Grudā (25 punkti), bet Spānijai ar 21 punktu un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Alba Torrensa, bet 20 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Litla. Viens no mača tiesnešiem bija latvietis Ingus Baumanis.

Izmantotie resursi:
EuroBasket Women 2013