Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas "Četru fināla" aprises

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eirolīgas "Četru fināla" aprises
Agneška Bibžicka
"UGMK" snaipere

Dalību FIBA Eirolīgas "Četru finālā" jau nodrošinājušas Francijas "Bourges basket", Jekaterinburgas "UGMK" un Maskavas apgabala "Spartak" basketbolistes, bet pēdējās ceļazīmes liktenis izšķirsies Valensijā, "Ros Casares" un Brno "Gambrinus" sacensībā.


Jau zināms, ka pusfinālos savā starpā spēlēs "UGMK" un "Spartak", kā arī "Bourges" ar ceturto finālturnīra dalībnieci. Joprojām oficiāli nav paziņota finālturnīra norises vieta, taču zināms, ka to vēlas rīkot Jekaterinburga. Urālu galvaspilsētā šosezon jau notikušas FIBA Pasaules līgas spēles un marta beigās notiks Krievijas kausa izcīņas fināls, turklāt papildus arguments ir labākā sieviešu basketbola spēļu apmeklētība Krievijā.


Piektdienas vakara cīņā Stambulā "Bourges" pašā spēles izskaņā salauza "Fenerbahce" pretestību 74:72, lai gan mājinieču līdere Kepija Pondekstere cīņas pēdējās divās minūtēs guva astoņus no 31 spēlē savāktā punkta. "Bourges" svinēja uzvaru 1/4 fināla sērijā ar 2:0 un otro gadu pēc kārtas spēlēs "Četru finālā".


Tikmēr 2010. gada Pasaules čempionāta nākamajā mājvietā Brno komanda "Gambrinus" (Eirolīgas uzvarētājas 2006. gadā) revanšējās 2007. gada vicečempionēm Valensijas "Ros Casares" 65:55 (sērijā 1:1). Valensietes neglāba Ketijas Duglasas 22 gūtie punkti, kamēr mājinieču rindās 15 savāca cita Ievas Kubliņas iepriekšējā kolēģe Hamčetū Maiga. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Brno bija pat 18 punktu pārsvars (54:36), tomēr "Ros Casares" izrāviens 38. minūtē to samazināja četrarpus reižu (59:55). Spēles beigās labākas atkal bija laukuma saimnieces.


Gaidāms, ka par "Četru fināla" vērtīgākās spēlētājas godu sacentīsies Lorēna Džeksone ("Spartak") un Agneška Bibžicka ("UGMK"), iespējas ir arī citām.


eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības
Viss par 2007. gada Eiropas čempionātu Itālijā


Izmantotie resursi:
www.fibaeurope.com

  +1 [+] [-]

, 2008-03-01 21:10, pirms 16 gadiem
Bibžicka smuka Smukāka par Džeksoni

     [+] [-]

, 2008-03-01 22:09, pirms 16 gadiem
Ne tikai smuka,bet labi arī spēlē...