Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Meiers: "Rīt galvenais uzticēties cits citam"

Meiers: "Rīt galvenais uzticēties cits citam"
Mārtiņš Meiers
Foto: bkventspils.lv

Basketbola kluba “Ventspils” centra spēlētājs Mārtiņš Meiers Baltijas Basketbola līgā aizvada piekto sezonu, četras no tām ventspilnieku rindās, bet vienu “Liepājas Lauvas” komandas sastāvā. Ne reizi Mārtiņš Meiers, jāteic arī BK “Ventspils”, nav bijuši tik tuvu Baltijas Basketbola līgas finālam, lai gan pusfinālā spēlēts samērā bieži. Rīt, 21. martā, norisināsies BBL otrā pusfināla spēle un ventspilnieku maģiskais skaitlis ir “+4”. Tieši tik daudz punktu pārsvars jāiegūst atbildes spēlē pret Armanda Šķēles pārstāvēto komandu “Kalev/Cramo”. Pirms spēles dienā uz nelielu sarunu aicinājām Meieru, lai noskaidrot, kas jāizdara, lai BK “Ventspils” pārrakstītu sava kluba vēsturi un iekļūtu BBL finālā.

Kas bija grūtākais ar ko nācās tikt galā BBL pirmajā pusfināla spēlē, kas norisinājās pirmdien Tallinā?
- Negribētos teikt, ka kaut kas bija tāds ar ko netikām galā. Es domāju, ka tikām galā arī ar viņu centriem, lai gan bija brīži, kad varēja šķist, ka viņi pārāk saimnieko zem groziem. Atbildes spēlē viss būs atkarīgs no mums pašiem. Pats svarīgākais – emocionāli sagatavoties spēlei un izpildīt dotos uzdevums.

Vai pēc pirmās spēles esi izanalizējis tās lietas, kuras pašam vajadzētu pamainīt ceturtdienas mačā?
- Ja, protams. Nākošajā spēlē viena no galvenajām lietām, ko ņemšu vērā, ir uzbrukumā spēlēt daudz pacietīgāk un ar lielāku spēku. Domāju, ka tas būs arī noteicošais.

Mistiskais +4, ko vienreiz jau piedzīvojām pret Lietuvas klubu “Šiauliai”. Vai šāda atkārtošanās vai deja vu neietekmēs spēles gaitu?
- Nē, mēs nedomājam par starpību un nevelkam paralēles ar iepriekšējo spēli. Netaisāmies arī skaitīt punktus, zinām, ka jāuzvar ar pēc iespējas lielāku punktu starpību. Tie -3 punkti nav liela starpība, ko nevarētu atspēlēt. Vienkārši jāiet laukumā un jācīnās līdz galam.

Kas būtu rīt jāizdara BK “Ventspils” komandai, lai visi kopā pārrakstītu kluba vēsturi un iekļūtu BBL fināla?
- Kas būtu jāizdara? Rīt vislielākais būtu – uzticēties cits citam! Es zinu, ka mēs varam uzvarēt. Vienkārši jāspēlē mierīgāk, pacietīgāk, ar lielāku atdevi un jāievēro spēles plāns. Domāju, šīs varētu būt galvenās lietas, kas atnestu uzvaru un finālu Baltijas Basketbola līgā.