Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Brazis: "Mača sākumā spēlējām nepiedodami slikti"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Brazis: "Mača sākumā spēlējām nepiedodami slikti"
Aļģirds Brazis
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" galvenais treneris Aļģirds Brazis pēc komandas pirmās spēles FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīrā bija šokēts par slikto mača sākumu, taču reizē arī priecīgs par pārliecinošo uzvaru.

"Esmu ļoti priecīgs par uzvaru, turklāt vēl labāk, ka to izcīnījām ar lielu punktu pārsvaru, jo ir situācijas, kad vietas noteikšanai turnīra tabulā, svarīgā arī gūto un zaudēto punktu starpība. Līdz ar to šajā mačā izpildījām maksimālo programmu, lai gan sākām spēli vienkārši šausmīgi. Pirmo reizi, kopš esmu Ventspilī, vienkārši nesapratu, kas laukumā notiek, tāpēc pārtraukumā ar puišiem ļoti nopietni parunāju. Nevaram atļauties spēlēt tā, kā to darījām pirmajā ceturtdaļā," sacīja Brazis.

Viņš atzina, ka "Benfica" komanda bija labi izpētīta, bija zināmi tās plusi un mīnusi, bet puiši spēles sākumā nebija noskaņoti kārtīgai cīņai: "Skaidrs, ka nebijām noskaņojušies! Pirmajā ceturtdaļā viņi sameta gandrīz tik pat, cik pēc tam atlikušajā laikā! Absurds! Sāncenšus labi bijām izpētījuši. Zinājām, ka tā ir pieredzējusi komanda ar vidējo vecumu virs 30 gadiem, turklāt nedēļas nogalē bija jāspēlē Portugāles kausa Final4. Tad sekoja brauciens uz Ventspili, tāpēc labi sapratu, ka komanda nebūs labākajā formā. Mums vajadzēja viņus maksimāli "žmiegt", skriet ātrajos uzbrukumus, kad tas izdevās, sanāca arī izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Tomēr nevajag šo sagrāvi pārvērtēt – mājās "Benfica" ir pilnīgi cita komanda un spēle būs citādāka."

Arī viesu treneris Enrike Viera uzsvēra, ka viņa komandai šajā mača pietrūka spēka: "Šodien labi nospēlējam vien 10-15 minūtes, bet pret tādu komanda, kā "Ventspils" ar to nepietiek. Mums bija smagas spēles nedēļas nogalē, tad sekoja ceļš uz Ventspili, kas, protams, ietekmēja mūsu sniegumu. Vienkārši pietrūka spēka. Sevišķi spēlējot aizsardzībā, jo nespējām apturēt pretinieku snaiperus. Jāapsveic "Ventspils" ar uzvaru, bet esmu pārliecināts, ka Lisabonā viņiem klāsies grūtāk."

Vērtējot komandas izredzes FIBA Izaicinājuma kausa otrajā posmā, Brazis izteicās visai filozofiski: "Ar katru uzvaru izredzes pārvarēt arī turnīra otro kārtu palielināt. Tā kā šodien mēs tikām par vienu soli tuvāk šim mērķim. Vēl atlikuši pieci mači, un jācenšas uzvarēt tie visi, lai tiktu ārā no grupas varbūt pat kā tās uzvarētāji. Kāpēc gan nē?”

Portugāļu kluba mērķi turnīrā ir piezemētāki. "Tie ir tādi paši, kā bija kvalifikācijas raundā un regulārajā sezonā – vispirms jācenšas uzvarēt visas mājas spēles un tad jāskatās, kas sanāk tālāk. Katrā ziņā, jau esam tikuši tālu un tas ir ļoti patīkami, pēc pieciem gadiem atgriežoties Eiropas kausu turnīrā, " sprieda Viera.

  -4 [+] [-]

, 2011-01-18 23:35, pirms 13 gadiem
vai tad Ventspils nav paņēmis kādu treneri no Ukrainas, vai es ko jaucu?
lūdzu atbildiet uz jautājumu, es te neesmu to uzrakstījis priekš plusiņiem mīnusiņiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-18 23:41, pirms 13 gadiem
JTerry rakstīja: vai tad Ventspils nav paņēmis kādu treneri no Ukrainas, vai es ko jaucu?
lūdzu atbildiet uz jautājumu, es te neesmu to uzrakstījis priekš plusiņiem mīnusiņiem
FKV nevis BKV

  +1 [+] [-]

, 2011-01-18 23:48, pirms 13 gadiem
dzert? nu gan tu dīvains esi? ja cilvēks prasa jautājumu uz ko nezin atbildi, viņš ir dzēris?
nu gan tev šaurs redzesloks, laikam pašam patīk sīvo uz krūts paņemt, ļoti atvainojos par manu nezināšanu, turpmāk zināšu, ka šaja (ventspils lapaa) sēž pilnīgi atsaldēti cilvēki. tu esi mans pirmais iespaids

man ļoti negribējās meklēt, tāpēc cerēju, ka kāds šeit palīdzēs, bet te mani par dzērāju pataisīt vēlās, nu gan!
komandu apsveicu ar uzvaru!
vairāk tādu fanu kā vacietis, malacis, visu zin par komandu, bet nepieklājīgs kā urla, uzreiz tādi uzbrukumi
nomirinies bullīti :*

  -1 [+] [-]

, 2011-01-18 23:51, pirms 13 gadiem
k-west rakstīja: FKV nevis BKV
nu jau atbildi dabūju, paldies!
tomēr visi nav atsaldēti šeit - sorry

  +2 [+] [-]

, 2011-01-18 23:57, pirms 13 gadiem
Jāapsveic "Ventspils" ar uzvaru, bet esmu pārliecināts, ka Lisabonā viņiem klāsies grūtāk."

nu labi,+15
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-19 13:59, pirms 13 gadiem
JTerry rakstīja: vai tad Ventspils nav paņēmis kādu treneri no Ukrainas, vai es ko jaucu?
lūdzu atbildiet uz jautājumu, es te neesmu to uzrakstījis priekš plusiņiem mīnusiņiem
Piedod.. sasmējos