Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" cīņā par vietu Latvijai "Final 4"

Andrejs Siliņš

"Ventspils" cīņā par vietu Latvijai "Final 4"
""Ventspils"
Foto: L&J fotostudija

"Ventspils" basketbolisti sestdien 17:00 savā laukumā pēdējā Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas mačā regulārajā sezonā uzņems Tallinas "Kalev/Cramo". Šajā spēlē izšķirsies ventspilnieku pretinieks "play-off" pirmajā kārtā – vai nu tas būs Rīgas VEF vai arī kāds no igauņu klubiem.

Lai arī kā kurzemniekiem šajā sezonā būtu gājis, viens ir skaidrs – regulāro turnīru Baltijas līgā noteikti var dēvēt par veiksmīgi aizvadītu. Šobrīd izcīnītas 11 uzvaras un piedzīvoti seši zaudējumi, kas dod trešo vietu kopvērtējumā. Zemāk nokrist vairs nav iespējams, jo, ja arī "Šiauliai" savā pēdējā mačā uzvar "Liepājas Lauvas", kas arī ir visai ticami, un izlīdzina bilanci ar ventspilniekiem, Latvijas klubam pret Šauļiem savstarpējos mačos ir +5.

Līdz ar to "Ventspils" sestdienas vakarā var izvēlēties sev pretinieku ceturtdaļfinālā – ja tiks izcīnīta uzvara, tad par tikšanu "Final 4" būs jācīnās ar vienīgo Rīgas klubu Baltijas līgā, savukārt, ja tiks piedzīvota neveiksme, vēlreiz nāksies cīnīties ar talliniešiem, lai iekļūtu četriniekā. Līdz ar to ventspilnieki var parūpēties par to, lai izslēgšanas mačos nonāktu viens Latvijas klubs, kas savukārt nozīmētu, ka arī "Final 4" pavisam noteikti viens mūsu zemes pārstāvis būs. Pirms gada līdzīgā situācijā nonāca Igaunija, kad ceturtdaļfinālā smagos un finālu cienīgos mačos Tartu "Rock" uzveica "Kalev/Cramo", vēlāk arī tiekot pie bronzas godalgām savās mājās notiekošajā "Final 4".

"Kalev/Cramo" šī būs otrā spēle divu dienu laikā, jo piektdienas vakarā Liepājā cīniņš pret "Lauvām", plus vēl tam sekojošais pārbrauciens noteikti būs sagurdinājis talliniešus. Pirmajā abu komandu tikšanās reizē 18. oktobrī pārliecinoši pārāki viesos izrādījās "Ventspils" (82:60), toreiz gan Tallinas klubam bija ļoti nestabils sastāvs, kas tagad jau ir ieguvis konkrētākas aprises.

Atklāts jautājums ir arī Armanda Šķēles piedalīšanās mačā. Atbilde uz to būs zināma tikai rītdien, tomēr "Ventspils" galvenā trenera izteikumi pēc uzvaras pār liepājniekiem otrdien liecina, ka Šķēles parādīšanās laukumā nav pilnīgi izslēgta. Ventspilnieku treneris paskaidroja, ka precīzi vēl nevar pateikt, kad laukumā varētu parādīties Armands Šķēle, tomēr viņš cer, kas tas notiks cik vien ātri iespējams.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-12 19:45, pirms 14 gadiem
mēs par jums

  +2 [+] [-]

, 2010-03-12 23:10, pirms 14 gadiem
par uzvaru,

  +4 [+] [-]

, 2010-03-13 11:53, pirms 14 gadiem
Par skaistu uzvaru!

P.S. Vieniigais, gruuti iedomaaties veel nepiemeerotaaku laiku shodienas speeles saakumam..:/

  +1 [+] [-]

, 2010-03-13 12:01, pirms 14 gadiem
jeers rakstīja: Par skaistu uzvaru!

P.S. Vieniigais, gruuti iedomaaties veel nepiemeerotaaku laiku shodienas speeles saakumam..:/
Piekriitu,vareeja tach veelaak speele saakties,bet taa muuseejiem shamie jaanjem,ja jau Lauvas vinjus uzvareeja,tad te stabili pa kaadiem 20pts jaavinee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-03-13 12:37, pirms 14 gadiem
gan jau čaļi arī grib skatīties hoķi nevis kapāt ar igauņiem

  +2 [+] [-]

, 2010-03-13 13:02, pirms 14 gadiem
Autor, mazs misēklis: ja Ventspils zaud, lai VEF tiktu Final 6, tad VEF uzvara gadījumā šodien pār Nevežis, Ventspils pirmajā kārtā spēlēs ar TARTU, jo KALEV netiek Play-Off (bilance būtu 8-10 tā pat kā VEF un Rock, ja ROCK zaudēs Valmierai, bet bilance pret Kalev ir labāka gan VEFam, gan Rokam) tāpēc KALEV VEF uzvaras gadījumā netiek PLAY-OFF!
Gribētos būt par Ventspili, bet gribās arī VEF redzēt Play-Off, lai mums ir 2 pārstāvji! Karoče, kā būs, tā būs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja