Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

"Ventspils augstskola" viesosies Saldū

Jānis Pārums

"Ventspils augstskola" viesosies Saldū
"Ventspils augstskolas" komanda
Foto: BK Ventspils

Šodien plkst. 17:00 Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijā otro ceturtdaļfināla spēli aizvadīs "Ventspils augstskolas" basketbolisti, kas Saldū pret vietējo komandu centīsies pielikt punktu sērijai un iekļūt pusfinālā.

Abu komandu pirmajā spēlē Ventspilī studenti bija pārliecinoši labāki, uzvarot ar 87:61, tiesa vēl pēc pirmajām desmit minūtēm ventspilniekiem bija divu punkti deficīts.

Jāatgādina, ka komandas četrreiz tikās arī regulārā čempionāta ietvaros un tad "Ventspils" augstskola guva trīs panākumus - 84:69, 80:68, 83:69 – bet vienīgo zaudējumu (70:74) piedzīvoja nevis izbraukumā, bet savu līdzjutēju priekšā.

Lai veiksmīgi noslēgtu sēriju un iekļūtu otrās divīzijas pusfinālā, ventspilniekiem vajadzēs neitralizēt saldenieku līderus, galvenokārt, jau Jāni Dilevku, kurš pirmajā spēlē guva 22 punktus, bet vidēji izceļas ar 16.9 punktiem mačā. Tāpat bīstams var būt Arnis Servuts (11.2).

"Ventspils augstskolas" izteikts līderis ir Kristaps Kanbergs, kurš vidēji spēlē gūst 21.6 punktus. Viņš bija rezultatīvākais ventspilnieku rindās arī pirmajā spēlē (20) un vedīs komandu pretī uzvarai arī šodien. Domājams, ka labi palīgi būs Mārtiņš Auns, Uģis Pinete, Dāvis Lejasmeijers un citi.

LBL 2. divīzijas pusfinālā "Ventspils augstskolas" un "Saldus" pāra uzvarētājs mērosies spēkiem ar "DSN/Rīga". Jāpiebilst, ka regulārās sezonas laikā ventspilnieki ar rīdziniekiem uzvaras dalīja uz pusēm, katrs uzvarot savā laukumā - 80:74, 59:76, 91:86 un 87:95.