Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

"VeA" ceturtdien pirmā "play off" spēle

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"VeA" ceturtdien pirmā "play off" spēle
Mārtiņš Meiers, "Ventspils Augstskola"
Foto: Renārs Buivids

Ceturtdienas vakarā, plkst. 18:30, Latvijas Basketbola līga (LBL) 2. divīzijas ceturtdaļfināla pirmo maču aizvadīs regulārās sezonas trešā spēcīgākā komanda ''Ventspils Augstskola'' (VeA), kas savā laukumā uzņems ''Saldus'' basketbolistus.

''VeA'' regulārajā čempionātā 28 mačos izcīnīja 18 uzvaras un piedzīvoja desmit neveiksmes. Ar šādu bilanci ventspilnieki izcīnīja trešo vietu, par nieka divām uzvarām atpaliekot no pirmo divu vietu ieguvējām – ''Turības'' un ''DSN/Rīga''. Saskaņā ar LBL 2. divīzijas reglamentu, regulārā čempionāta pirmo divu vietu ieguvējas automātiski nodrošina vietu izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet 3.-6. vietas ieguvējas izspēlēs ceturtdaļfinālus.

''VeA'' sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies ar ''Saldus'' komandu, ko apspēlēja regulārā čempionāta pēdējā mačā (83:69). Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar ''DSN/Rīga''.

''VeA'' un ''Saldus, atskaitot jau pieminēto regulārās sezonas pēdējo spēli, šajā sezonā šķēpus krustojušas vēl trīs reizes. Vienīgo uzvaru Saldus basketbolisti pret ventspilniekiem guvuši 23. februāra spēlē, kad viņiem Ventspilī izdevās uzvarēt ar 74:40. ''VeA'' toreiz spēlēja bez viena no saviem līderiem – Mārtiņa Meiera, kura prombūtnē rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Mārtiņš Auns, savukārt ''Saldus'' sastāvā ar 23 punktiem izcēlās Jānis Dilevka. Pārējos divos mačos pārāki ar attiecīgi 80:68 un 84:69 bija ventspilnieki.

''VeA'' sastāvā regulārajā čempionātā rezultatīvākie ar vidēji spēlē gūtiem 16,7 punktiem bija Kristaps Kanbergs un jau pieminētais Meiers, bet vismaz desmit punktus guvuši vēl četri basketbolisti (neņemot vērā vienu maču aizvadījušo Lauri Blaus). ''Saldus'' komandā ir viens izteikts līderis – Jānis Dilevka 27 regulārā čempionāta mačos guvis vidēji 16,7 punktus. 11,6 punkti ir Arnim Sevrutam.

Ceturtdaļfināla sērijas pirmais mačs ceturtdien plkst. 18:30 Ventspilī. Otrā spēle pēc divām dienām plkst. 17:00 Saldū, bet trešais mačs nepieciešamības gadījumā notiks 12. datumā Ventspilī.

''Vea'' – ''Saldus'' spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēle
08.04.18:30VeA – Saldus
10.04.17:00Saldus – VeA
12.04.18:30VeA – Saldus*

* - ja nepieciešams

Izmantotie resursi:
basket.lv