Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

"Ventspils Augstskolai" svarīga cīņa

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils Augstskolai" svarīga cīņa
Mārtiņš Meiers, "Ventspils Augstskola"
Foto: Renārs Buivids

Ceturtdien svarīgu maču LBL 2. divīzijas turnīrā aizvadīs "Ventspils Augstskolas" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems turnīra tabulas kaimiņus Saldus spēlētājus.

Abas komandas aizvadījušas pa 13 mačiem un abu rēķinā ir pa astoņām uzvarām (tik pat arī Ogrei), tā kā šīs spēles uzvarētāji nostiprināsies otrajā vietā. Pirmo savstarpējo maču abas vienības aizvadīja novembrī Saldū, un tad ventspilnieki izcīnīja uzvaru 84:69. "VeA" rindās lielisku maču aizvadīja Mārtiņš Meiers, kurš guva 27 punktus un izcīnīja 12 bumbas pie groziem. Mājiniekiem ar 22 punktiem labākais bija Jānis Dilevka.

Nozīmīgs var izrādīties fakts, ka saldenieku rindās pirmajā mačā vēl nespēlēja eksventspilnieks Kristaps Kanbergs. Šobrīd viņš ir pārliecinoši labākais punktu guvējs komandā, turklāt Kristaps arī atzīts par LBL 2 decembra vērtīgāko spēlētāju. Trijos mačos decembrī viņš atzīmējies ar vidēji 22.3 punktiem un 5.6 atlēkušajām bumbām. Interesanti, ka Saldus basketbolistam vērtīgākā spēlētāja balva piešķirta jau otro mēnesi pēc kārtas. Novembrī to saņēma uzbrucējs Jānis Dilevka.

Saldus basketbolisti uzvarējuši trīs mačos pēc kārtas – tas ir tieši tik daudz, cik komandā spēlē Kanbergs. Ventspils studentiem pēdējo maču statistika nav pārāk iepriecinoša. Tuvojoties gadumijai, komandas spēle sāka klibot vismaz uz vienu kāju. Pēc spēles Saldū "VeA" basketbolisti uzvarējuši tikai divos no sešiem mačiem.

Spēles sākums pulksten 18.

Izmantotie resursi
basket.lv