Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Ceru uz labu aizsardzību un agresīvu spēli abos laukuma galos"

Štelmahers: "Ceru uz labu aizsardzību un agresīvu spēli abos laukuma galos"
BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers
Foto: www.basketnews.lt

Šovakar ar divām spēlēm startēs Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņa. Pims gaidāmajām cīņām komentārus sniedza visu četru komandu pārstāvji, to starpā arī BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

BBL čempiona "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelhamers sacīja: "Centīsimies, cik vien spēsim. Mums jāatceras, ka esam BBL čempioni, un šis tituls mums ir jāaizstāv. Esam paturējuši tos spēlētājus, kuri ir vēlējušies palikt. Ir svarīgi, ka varam strādāt ar basketbolistiem, kuri patiešām vēlas spēlēt šajā komandā."

Tāpat Štelmahers cer, ka viņa vadītā komanda koncentrēsies uz aizsardzību un agresīvu spēli abos laukuma galos. "Komandas gars, nesavtīgums un pozitīva attieksme," šīs trīs īpašības BK "Ventspils" galvenais treneris sagaida no saviem spēlētājiem.

Ventspilnieki šodien plkst.19:30 spēkosies ar Igaunijas vicečempionu "Tartu University/Rock". Igauņu galvenais treneris Gerds Kullamē atklāja: "Komandas ir ļoti mainījusies salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu. Mūsu sastāvā ir palikuši tikai pieci spēlētāji. Protams, iemesls tam ir budžeta iespējas, tomēr jābūt priecīgam par to, kas ir."

"Mums jāprot spēlēt dažāda veida basketbols. Protams, jāspēlē gudri, tomēr ir situācijas, kad jāspēlē pēc "skrien un met" taktikas. Arī šāda stratēģija var būt efektīva," piebilda 42 gadus vecais Kullamē.

Starp četrām BBL kausa izcīņas komandām ir arī aizvadītā čempionāta finālists "Prienai". Galvenais treneris Virgīnijs Sesks atzina, ka, neskatoties uz divu līderu aiziešanu (G.Oreliks uz "Lietuvos Rytas", A.Milaknis uz "Žalgiri"), komandai joprojām ir tie paši mērķi, kas pagājušajā sezonā.

"BBL kausa izcīņa ir kā sezonas ģenerālmēģinājums. Mēs varam piedalīties, pateicoties lieliskajiem pagājušā gada sasniegumiem. Vienmēr esam tēmējuši uz Top4, un šis gads nav izņēmums," apņēmīgs ir Sesks.

Pieticīgs nebija arī mājinieku "Nevežis" ģenerālmenedžeris Karols Kalvaitis, liekot noprast, ka komanda negrasās padoties nomināli spēcīgākajiem sāncenšiem: "Saprotam, ka šis ir tikai sezonas sākums, tomēr jau tagad vēlamies sniegt līdzjutējiem pozitīvas emocijas."

Izmantotie resursi:
Main