Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Barons/LDz" spēlē neizšķirti un apstājas BBL astotdaļfinālā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Barons/LDz" spēlē neizšķirti un apstājas BBL astotdaļfinālā
Agris Galvanovskis un "Barons/LDz"
Foto: Renārs Buivids

"Barons/LDz" basketbolisti aizraujošā un tālmetieniem bagātā spēlē cīnījās neizšķirti 93:93 ar Lietuvas "Pieno Žvaigzdes" basketbolisti, līdz ar to piedzīvojot zaudējumu divu spēļu summā un neiekļūstot Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā, kurā pretī nāks "Valmiera/Ordo" komanda.

“Barons/LDz” savā laukumā vajadzēja atspēlēt 26 punktu deficītu, un pirmās ceturtdaļas sākumā komanda stūrēja pareizajā virzienā. Rīdzinieki uzreiz izvirzījās vadībā, turklāt plusi pamazām auga, līdz pēc abu leģionāru tālmetieniem ceturtdaļas vidū sasniedza septiņus punktus 17:10. Diemžēl šajā brīdī mājinieku spēle iebuksēja, un viesi guva septiņus punktus pēc kārtas, pārsvītrojot visus baronu centienus. Tiesa, līdz puslaika beigām laukuma saimnieki atguvās un pirmajā atpūtā pat varēja doties ar nelieliem plusiem – 26:23. Otrās ceturtdaļas sākumā baroni ātri tika pie astoņu punktu pārsvara, turklāt šoreiz plusi netika izsēti. Zvaigznes gan laiku pa laikam tika tuvāk, taču mājiniekiem allaž uz to bija atbilde.

Ceturtdaļas vidus pagāja kā tālmetienu konkurss, kurā arī tomēr nedaudz labāki bija Agra Galvanovska padotie. Sākoties pēdējai minūtei, viesi sagādāja rīdziniekiem iespēju atrauties vēl tālāk, jo pēc noteikumu pārkāpuma nervi neizturēja Ramonam Mūram. Līdz ar to trīs punktus “Barons/LDz” sameta ar sodiem (49:42) un varēja turpināt uzbrukt, taču papildināt punktu krājumu neizdevās. Puslaiks gan noslēdzās ar mājinieku ātro uzrukumu un Kristapa Dārāgā diviem punktiem, kas joprojām ļāva panākt jau +11(53:42). Divu spēļu summā baroniem joprojām bija -15, taču tuvāk tikt jau bija izdevies.

Ja tikpat veiksmīgi plusos izdotos audzēt arī otrajā puslaikā, varēja pat cerēt uz intrigu divu spēļu summā, taču notika pretējais. Viesi strauji pietuvojās, bet pēc Dereka Lova un Mūra tālmetieniem arī izvirzījās vadībā 56:55. Lai arī divu spēļu summā starp komandām atkal bija bezdibenis, par uzvaru vismaz šajā mačā bija jāturpina cīnīties. To baroni arī darīja. Vadību ar tālmetienu atjaunoja Ansis Epners, un mājinieki atkal sāka attālināties. Ceturtdaļas izskaņā rupji pret Dārgo nospēlēja viesu centrs Andrijs Agafonovs, par ko sekoja nesportiskā piezīme, taču tiesneši ar tehnisko piezīmi, laikam jau par pārāk enerģisku piecelšanos no grīdas, sodīja arī baronu kapteini. Dārgajam spēle bija galā. Arī pēc trim ceturtdaļām vadībā bija mājinieki – 71:66.

Par uzvaru arī šajā mačā pacīnīties gribēja arī lietuvieši, nelaižot mājiniekus pārāk tālu, bet trīsarpus minūtes līdz mača beigām ari panākot neizšķirtu 80:80. Kad spēlēt atlika 150 sekundes Mūrs ar kārtējo tālmetienu panāca “Pieno Žvaigzdes” +1, bet Roberts Mednis ar diviem soda metieniem atjauno vadību mājiniekiem. Atlikušajā laikā vadība mainījās sešas reizes, komandas realizē trīs tālmetienus (divi baroniem), bet 11 sekundes līdz mača beigām rezultāts bija neizšķirts, bet bumba Baronam. Tomēr rezultāts vairs nemainījās un mačs noslēdzās neizšķirti, bet ceturtdaļfinālā iekļuva “Pieno Žvaigzdes” basketbolistiem, kuriem pretī nāks “Valmiera/Ordo”.

BBL astotdaļfināls, 24. Februāris

Barons/LDz – Pieno žvaigzdes 93:93 (26:23, 27:19, 18:24, 22:27)
Barons/LDz: Ausējs 17, Hips 16 (10ab), Kalists 15, Gludītis 10, Freimanis 9 (6ab), Dārgais 8 (10ab), Mednis 8, Mētra 4, Epners 3, Nārķis 3
Pieno žvaigzdes: Mūrs 34, Lovs 23 (6ab), Staņulis 11 (10ab), Babrausks 9, Radosavļevičs 6, Olisevičs 5, Agafonovs 4, Gintvainis 1

Izmantoties resursi
Baltic Basketball League

  +5 [+] [-]

, 2016-02-24 21:28, pirms 8 gadiem
Mājās labi nokapāja, viesos labi nopelnīja!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-24 21:36, pirms 8 gadiem
Vilkacis66 rakstīja: Mājās labi nokapāja, viesos labi nopelnīja!
Labi teikts

  -1 [+] [-]

, 2016-02-24 22:29, pirms 8 gadiem
Gludītis nosēdies....

     [+] [-]

, 2016-02-24 22:46, pirms 8 gadiem
Oho, ausejiem tikpat ka uzvara. Ir iemesls nosvinet Galvanovskim, nemaz jau tik biezi pedeja laika sis divainais projekts pozitivas emocijas nedod.

     [+] [-]

, 2016-02-25 08:44, pirms 8 gadiem
Gludītim vnk ir trauma.. dzīvo uz pretsāpju līdzekļiem ,kad var spēlē , kad nevar sēž.. citas mūsu LV princes ar tādu traumu būtu jau sezonu norakstījušas un dzīvotos kojotos...
Basketbola_experts rakstīja: Gludītis nosēdies....