Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

G. Galvanovskis: Lepojos ar "Valmieru"

Jānis Celmiņš

G. Galvanovskis: Lepojos ar "Valmieru"
Guntars Galvanovskis, BK “Valmiera” valdes priekšsēdētājs
Foto: www.bkvalmiera.lv

Guntars Galvanovskis, BK “Valmiera” valdes priekšsēdētājs intervijā kluba mājas lapā bkvalmiera.lv stāsta par basketbola attīstību Valmierā un kluba mērķiem.

Kāpēc Jūs iesaistījāties “Valmieras” basketbola klubā?
- Pats no 8 līdz 16 gadu vecumam esmu spēlējis basketbolu Rūjienas komandā no kuras nāk tādi basketbolisti kā Juris Andžejevskis, Gatis Melderis un Monvīds Pirsko, un ar kuriem kopā nospēlēju līdz A grupai. Basketbols vienmēr ir bijusi mana sirds lieta un visus iepriekšējos gadus esmu apmeklējis Valmieras basketbola spēles. Pirmsākumos, kad “Valmiera” spēlēja Virķēnos, pats arī komentēju spēles, kā arī strādāju par protokolētāju. Tā nav sagadīšanās, ka pašvaldības vadība piedāvāja man uzņemties “Valmieras” basketbola kluba valdes priekšsēdētāja amatu.

Kas ir tās galvenās lietas, kuras Jūs kā kluba valdes priekšsēdētājs vēlaties izdarīt Valmieras basketbola dzīvē?
- Primārais ir saglabāt jau esošās basketbola tradīcijas un līmeni (noturēties Baltijas Basketbola līgā), un otrs ir attīstīt jaunos talantus. Uz jaunajiem spēlētājiem uzsvars vairāk tiks likts nākotnē – komandā pamatā spēlēs vietējie spēlētāji no Valmieras un Vidzemes. Vēsturiski labākos rezultātus Latvijas Basketbola līgā “Valmiera” izcīnīja ar saviem spēlētājiem un šis sasniegums pierāda to, ka to ir iespējams izdarīt.

Kā Jūs to domājat izdarīt?
- Šobrīd jau vairāki jaunie basketbolisti trenējas kopā ar lielo komandu, piemēram, Andis Malahovskis un Jānis Bērziņš. Pašlaik ir plānots uzsākt darbu ar vairākiem spēlētājiem, kuri mācās vidusskolā. Plānots, ka treniņi viņiem būs trīs reizes nedēļā: no rīta (pirms skolas) un vakarā. Šobrīd treneris Gatis Melderis strādā pie treniņu metodikas izveides, jo ar katru jauno sportistu ir jāstrādā individuāli, lai nākotnē varētu sasniegtu labus rezultātus. Vasaras mēnešos plānojam strādāt ar esošajiem spēlētājiem un meklēt jaunos talantus, kurus piesaistīt Valmieras basketbola komandai. Vasaras programmā tiks iekļauti ne tikai fiziskās sagatavotības treniņi, bet arī ielikti pamati spēles tehnikā: metienos un driblā, kas bieži vien ir vājais punkts pat ļoti pieredzējušiem spēlētājiem. Valmierā ir izveidota ļoti spēcīga sporta bāze, kurā ietilpst Jāņa Daliņa stadions un Vidzemes Olimpiskais centrs, kā arī pieejamas atbilstošas naktsmītnes. Pats galvenais ir Valmieras pilsētas pašvaldības atbalsts, bez kura basketbols Valmierā nebūtu eksistējis.

Kāpēc uzsvars tiek likts tieši uz jaunajiem spēlētājiem?
- Pirmkārt, jāsaprot tas, ka “Valmieras” komandai nebūs tik daudz līdzekļu, lai nopirktu labus spēlētājus un tāpēc mums ir jāizvirza citi mērķi. Viens no šādiem mērķiem ir: Valmiera kā mājvieta jauno talantu attīstībai. Mērķis ir izaudzināt kādu Eirolīgas spēlētāju, kurš kļūt par “Valmieras” kluba “seju”, kuram visi jaunie gribētu līdzināties. Pierādīt to, ka smags darbs vairāku gadu garumā var atmaksāties. Saprotu, ka process nav arī vienkāršs un to nevar izdarīt vienas dienas laikā, bet tas ir vairāku gadu darbs, kur nepieciešamas lielas sistēmas reformas. Piemēram, izstrādāt treniņu metodiku visiem treneriem, kas trenē jaunatnes basketbola līgas audzēkņus. Izveidot tādu motivācijas sistēmu, lai treneri būtu ieinteresēti šo treniņu metožu realizēšanā. Protams, daudzi oponēs un teiks, ka tas nav iespējams, jo to ir mēģinājuši vairāki klubi un gala rezultāts nav redzams, bet es domāju, ka svarīgākais ir ticēt un būt optimistiem, nevis izdarīt priekšlaicīgus secinājumus. Galvenais ir iet un darīt un tikai laiks būs rādītājs gala iznākumam. Uzskatu, ka viss ir iespējams, ja ir vēlēšanās un ticība tam, ko Tu dari.

Bet šogad komandā spēlē trīs leģionāri…
- Protams, būtu labi, ja mums būtu tāda līmeņa vietējie spēlētāji, bet dzīvē ir nedaudz savādāk, jo Latvijas labākie spēlētāji spēlē ārzemju klubos vai arī “Ventspilī” un “VEF Rīga”, kur ir cits algu līmenis salīdzinot ar to, ko mēs varam piedāvāt. Leģionāru iesaistīšanā “Valmieras” komandā saskatu vairāk plusus nekā mīnusus, jo jauniem spēlētājiem ir no kā mācīties. Leģionāri treniņa procesā ir kā sparinga partneri mūsu jaunajiem spēlētājiem un tas palīdz ātrāk progresēt viņu meistarībai. Spilgts piemērs ir Andis Malahovskis, kurš treniņus aizvada kopā ar Artūru Valeiku.

Kāda šobrīd klubam ir finansiālā situācija?
- Mūs tāpat kā visus ir skārusi dižķibele, kā rezultātā komandas budžets ir samazinājies trīs reizes. Bet savā ziņā tā ir iespēja maksimāli optimizēt kluba darbības izdevumus, kā šobrīd moderni teikt – restrukturizēt. Noteikti gribētu uzsvērt šīs sezonas basketbola kluba atbalstītājus: Valmieras pilsētas pašvaldība, “Limbažu ceļi”, “Kurši”, “Nike”, “Aurum Auto”, “BTA apdrošināšana”, Lāčplēša alus”, “Vidzemes energoceltnieks”, maiznīca “Liepkalni”. Ļoti daudzi man ir uzdevuši jautājumus: “Kāpēc mums ir tikai 10 spēlētāji, nevis kā normāli pieņemts 12? Un tikai viens treneris?” Atbilde ir visai vienkārša – neņemam jaunus spēlētājus un nealgojam otro treneri, jo nav lieku finanšu resursu. Kā jau iepriekš teicu, tad maksimāli optimizējam visas izmaksu pozīcijas, lai nebūtu situācija, kad nevaram izmaksāt spēlētājiem algas un norēķināties ar kreditoriem un piegādātājiem. Arī šāds komandas modelis pierāda, ka var veiksmīgi strādāt, par spīti finanšu optimizēšanai. Lai komandas budžetam piesaistītu katru latu, ir jāiegulda liels darbs, jo šobrīd lielākajā daļu uzņēmumu ir ļoti grūta finansiālā situācija. Šoreiz izmantošu iespēju un aicināšu uzņēmējus un privātpersonas atbalstīt basketbola klubu finansiāli vai savādākā veidā (ēdināšanas iespējas, medicīna vai cita veida atbalsts). Kontaktinformācija ir atrodama kluba mājas lapā bkvalmiera.lv.

Kā Jūs vērtējat jauno treneri Gati Melderi?
- Gati pazīstu jau sen, jo ar viņu spēlēju kopā vienā komandā. Jau tajā laikā apbrīnoju viņa gribasspēku un disciplīnu. Vēlāk tas arī pierādījās basketbola laukumā, jo Holandes klubā viņa iesauka bija “Rembo”. Diemžēl dzīve dažkārt ir ļoti nežēlīga un veselības dēļ Gatim bija jāpārtrauc basketbola gaitas. No otras puses es domāju, ka Latvija ir ieguvusi jaunu un talantīgu treneri. Pierādījums tam ir veiksmīgs jaunās sezonas sākums un BBL uzvara pār Tartu “Rock”.

Kas vēl jauns ir gaidāms “Valmieras” basketbola kluba aktivitātēs?
- Man pat ir nākuši cilvēki klāt un teikuši “labāk algojat spēlētāju, nekā spēles starplaikā ļaujat uzstāties jaunajām grupām”. Es absolūti nepiekrītu šādam apgalvojumam, jo jaunās grupas uzstājas bez maksas un pats galvenais ir tas, ka skatītāji var labi pavadīt laiku. Tā ir lieliska iespēja jaunajiem censoņiem sevi pirmo reizi parādīt plašākai publikai. Nākotnē plānojam daudzus uzlabojumus. Viens no piemēriem ir piedāvāt daudz interesantāku un saistošāku mājas lapu. Lai popularizētu basketbolu Valmierā un Vidzemē esam uzsākuši arī dažādas aktivitātes, kurās iesaistām “Valmieras” basketbola komandu, piemēram, 21. novembrī ikviens tiek aicināts uz veikalu “Sportland”, lai tiktos ar basketbolistiem.

Kā Jūs vērtējat komandas sniegumu šosezon?
- Esmu lepns par “Valmieras” komandu, jo šobrīd tā rāda ļoti labu sniegumu. Protams, dažreiz gadās arī kritumi, bet kopumā komanda ir ļoti saliedēta un draudzīga, kas ir pamats veiksmīgai spēlei un uzvarām. Spēlētāji tiešām katrā spēlē atdot sevi par visiem 100%. Visi trīs viesspēlētāji rāda ļoti labu sniegumu, kas komandai ir milzīgs papildu spēks ceļā uz uzvarām. Domāju, ka pēdējā spēle pret Tartu “Rock” bija viena no labākajām spēlēm kādu biju redzējis pēdējo gadu laikā. Tas tomēr ir sasniegums uzvarēt komandu, kura “uz papīra” ir daudz spēcīgāka un kuras budžets noteikti ir vismaz piecas reizes lielāks nekā mūsējais. Pierādījums veiksmīgajam “Valmieras” sniegumam ir arī skatītāju skaita pieaugums, jo sezonas sākumā uz spēlēm nāca 400 skatītāju, bet pēdējo spēli pret “Rock” apmeklēja jau 850 skatītāju. Paldies visiem līdzjutējiem un gaidām jūs arī uz nākamajām “Valmieras” basketbola spēlēm!

Izmantotie resursi:
bkvalmiera.lv

  +2 [+] [-]

, 2009-11-16 12:24, pirms 14 gadiem
runaat jau maak labi Galvanovskis,kaa ir ar darbiem???

  +7 [+] [-]

, 2009-11-16 12:39, pirms 14 gadiem
iversons rakstīja: runaat jau maak labi Galvanovskis,kaa ir ar darbiem???
Nu paklau paskaties kur ir Gulbenes Buki un tev arī ir atbilde kā ar darbiem. Valmierai vismaz vietējie čaļi spēle atšķirībā no Liepājas kur atkal Rīgai nevajadzīgie ir savākti...

  +5 [+] [-]

, 2009-11-16 12:50, pirms 14 gadiem
VAi cik diivaini naw, bet puse komandas sastaav no Ruujienieshiem! Saakot ar treneri ar speleetajiem un arii jau jaunpienaaceeji!

  +4 [+] [-]

, 2009-11-16 12:53, pirms 14 gadiem
Ar komandu viss kārtībā, šogad beidzot atkal ir iespēja cīnīties par medaļām LBL.. kā vēcajos, labajos 5vsk laikos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-16 14:14, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Nu paklau paskaties kur ir Gulbenes Buki un tev arī ir atbilde kā ar darbiem. Valmierai vismaz vietējie čaļi spēle atšķirībā no Liepājas kur atkal Rīgai nevajadzīgie ir savākti...
Kāds Gunčam sakars ar Bukiem?

  -3 [+] [-]

, 2009-11-16 14:14, pirms 14 gadiem
orks rakstīja: Ar komandu viss kārtībā, šogad beidzot atkal ir iespēja cīnīties par medaļām LBL.. kā vēcajos, labajos 5vsk laikos
Kaut kā neatceros, ka tajos laikos būtu notikusi cīņa par medaļām.

     [+] [-]

, 2009-11-16 14:24, pirms 14 gadiem
TV PACK rakstīja: Kaut kā neatceros, ka tajos laikos būtu notikusi cīņa par medaļām.
Tad slikta atmiņa, jo Valmiera dabuj 3. vietu.

  +5 [+] [-]

, 2009-11-16 14:36, pirms 14 gadiem
GSWpo rakstīja: VAi cik diivaini naw, bet puse komandas sastaav no Ruujienieshiem! Saakot ar treneri ar speleetajiem un arii jau jaunpienaaceeji!
tEV taisniba Bērziņš,Virsis,Andžejevskis,tad vel treneris Melderis,menedzeris Melderis+Galvanovskis..

  +4 [+] [-]

, 2009-11-16 14:41, pirms 14 gadiem
GSWpo rakstīja: puse komandas sastaav no Ruujienieshiem!
tas ir lieliski!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-11-16 16:11, pirms 14 gadiem
Sakarīga intervija.. Lai nu izdodas kaut daļu no plāniem realizēt un kādu jaunu talantu atklāt!

Un lai veicas Valmieras klubam šosezon!

  -2 [+] [-]

, 2009-11-16 17:09, pirms 14 gadiem
reymonds rakstīja: kas tas par pediņu?
A kas Tu par losi?

  +5 [+] [-]

, 2009-11-16 17:09, pirms 14 gadiem
Nu shitas ir frukts - visur paspeej ieliist!!!

  +5 [+] [-]

, 2009-11-16 17:09, pirms 14 gadiem
kambala rakstīja: tEV taisniba Bērziņš,Virsis,Andžejevskis,tad vel treneris Melderis,menedzeris Melderis+Galvanovskis..
nu ad peedeejais laiks paarvaakties uz ruujienu un iztikt bez valmieras

  +1 [+] [-]

, 2009-11-16 17:49, pirms 14 gadiem
Runcīts rakstīja: Nu shitas ir frukts - visur paspeej ieliist!!!
Vai šitais nav politiķis kas jauno laiku pārstāv un tagadējo valmieras vadību drusku apcēla....

  +4 [+] [-]

, 2009-11-16 20:36, pirms 14 gadiem
TV PACK rakstīja: Kaut kā neatceros, ka tajos laikos būtu notikusi cīņa par medaļām.
tad laikam par basketbolu vēl neinteresējies

  +3 [+] [-]

, 2009-11-16 21:09, pirms 14 gadiem
Cilvēki kas jums liedz dzīvē kaut ko darīt - mākat tikai kritizēt un nomelnot cilvēkus kuru izstinībā apskaužat par viņu uzņēmību.. Prieks par šādiem jauniem uzņēmīgiem cilvēkiem.. Valmieras basketbols domāju var tikai un vienīgi iegūt..

  +3 [+] [-]

, 2009-11-16 21:28, pirms 14 gadiem
TV PACK rakstīja: Kaut kā neatceros, ka tajos laikos būtu notikusi cīņa par medaļām.
Maz ko zini, diemžēl

  -3 [+] [-]

, 2009-11-16 22:40, pirms 14 gadiem
imurss rakstīja: tad laikam par basketbolu vēl neinteresējies
Lūdzu mazāk sviestu kult, runāju par tiem senajiem laikiem, kad 5vsk vēl nebija tribīņu. Diemžēl nav sanācis būt uz nevienu spēli pēc 2002. gada. Bet, jā, 2003. un 2005. gads tomēr arī nebija gluži vakar.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-17 07:01, pirms 14 gadiem
TV PACK rakstīja: Lūdzu mazāk sviestu kult, runāju par tiem senajiem laikiem, kad 5vsk vēl nebija tribīņu. Diemžēl nav sanācis būt uz nevienu spēli pēc 2002. gada. Bet, jā, 2003. un 2005. gads tomēr arī nebija gluži vakar.
taja laika bija Šana un ta nu pa medaljam tocna necinijas
medealju cinjas sakas ar tribinem un Valmiera/Rujiena, Valmieras piens..

  -1 [+] [-]

, 2009-11-17 08:12, pirms 14 gadiem
Bet šogad pateicoties ka viens līderis ir prom - ASK un otrs līderis ir stipri novājināts - Barons tad šogad ir obligāti jāizcīna kādas medaļas ,savādāk būs kauns par visu politisko ģīmi .

  +2 [+] [-]

, 2009-11-17 08:57, pirms 14 gadiem
Turies Gunča!

  +1 [+] [-]

, 2009-11-17 11:26, pirms 14 gadiem
Neirons rakstīja: Cilvēki kas jums liedz dzīvē kaut ko darīt - mākat tikai kritizēt un nomelnot cilvēkus kuru izstinībā apskaužat par viņu uzņēmību.. Prieks par šādiem jauniem uzņēmīgiem cilvēkiem.. Valmieras basketbols domāju var tikai un vienīgi iegūt..
Pilnīgi pareizi.

  -1 [+] [-]

, 2009-11-17 12:03, pirms 14 gadiem
Līdzīgs Mikusam vai Kiki varbūt Mikam,Kristoferam.