Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''VEF'' pirmais uzdevums - pārspēt ''Aisciai''

''VEF'' pirmais uzdevums - pārspēt ''Aisciai''
Valdis Valters, Lūks Kūpers un Jevgēņijs Koļesņikovs
Foto: Romualds Vambuts

Šodien Lietuvas pilsētā Utenā plkst. 16.30 ''VEF Rīga'' aizvadīs pusfināla spēli SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) Izaicinājuma kausa ''Final Four'' ietvaros pret Kauņas ''Aisciai''.

Kā zināms, tad šonedēļ SEB Baltijas Basketbola līgas Izaicinājuma kausā tiks aizvadīts ''Final Four'', kur par uzvaru turnīrā cīnīsies četras komandas - ''VEF Rīga'', Kauņas ''Aisciai'', Norčepingas ''Dolphins'' un Viļņas ''Sakalai''.

Pirmajā pusfināla cīņā šodien plkst. 16.30 aizvadīs ''VEF Rīga'' pret Kauņas ''Aisciai''. ''VEF'' līdz šim ir ļoti pārliecinoši aizvadījuši grupu turnīru spēles, tomēr ''Final Four'' rīdzinieki neiekļuva nemaz tik viegli. Pirmajā izslēgšanas cīņā tā piedzīvoja zaudējumu izbraukumā ar mīnus 15 pret Tallinas ''TTU'', tomēr atbildes spēlē ''VEF'' basketbolisti spēja saņemties un sagrāva savus pretiniekus, tādējādi iekļūstot arī ''Final Four''. Kā vairākkārtīgi ir atzinis komandas galvenais treneris Valdis Valters, tad viens no šīs sezonas mērķiem ir tieši uzvara Izaicinājuma kausā: ''Uzdevums ir iegūt pirmo vietu. Tas nebūs viegli. Visi spēlētāji komandā ir veseli, noskaņojums kaujiniecisks. Pie tam, būsim vienīgā komanda, kam jau ir šī turnīra fināla pieredze.''

''VEF'' šīsdienas pretiniekiem Kauņas ''Aisciai'', kurai nācās krietni papūlēties, lai iekļūtu ''Final Four''. Izslēgšanas cīņās tā tikās ar citu Kauņas klubu ''Triobet'' un pirmo spēli tā uzvarēja ar trīs punktu pārsvaru - 74:71. Otrā cīņa noslēdzās neizšķirti 87:87 un divu spēļu summā, pateicoties uzvarai pirmajā spēlē, uzvarēja ''Aisciai'', tādējādi nodrošinot vietu ''Final Four''. Komandā spēlē tikai un vienīgi lietuviešu basketbolisti un tajā nav neviena leģionāra, tomēr šī turnīra finālā tai nāksies iztikt bez ''Aisciai'' viena no līdera, centra spēlētāja Donata Moteijūna, kurš guvis traumu.

Abas komandas šajā sezonā līdz šim ir tikušās divas reizes un abās uzvarētājs noskaidrojās spēles beigās. Pirmajā abu komandu cīņā uzvarēja ''VEF Rīga'' ar 65:64, savukārt otrajā cīņā marta sākumā ''Aisciai'' revanšējās, pārspējot rīdziniekus ar 64:62. Interesanti, ka komandas uzvaras svinēja savā laukumā. Lai arī šodien spēle notiks Lietuvas pilsētā Utenā, tad, iespējams, nelielas priekšrocības varētu būt tieši ''Aisciai'', kaut gan arī ''VEF'' tas var būtu pozitīvi.

Viens no galvenajiem ''Aisciai'' spēkiem kā jau tika minēts, Donats Moteijūns, kurš ir rezultatīvākais savas komandas basketbolists SEB Baltijas Basketbola līgas Izaicinājuma kausā, vidēji spēlē gūstot 16 punktus, šodien cīņā nepiedalīsies. Labākais atlēkušo bumbu ziņā Kauņas klubā ir Egidijs Dimsa, kurš vidēji izcīna 6,5 bumbas, savukārt Tomas Rinkevičus atdod 2,64 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē. ''VEF'' rezultatīvākais basketbolists ir Jevgēņijs Koļesņikovs, kurš vidēji spēlē gūst 19,3 punktus, Andrejs Šeļakovs izcīna 6,73 atlēkušās bumbas spēlē, bet Lūks Kūpers atdod 4,09 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē.

Vai ''VEF'' šodien spēs pārspēt ''Aisciai'' un spert pirmo soli pretī SEB Baltijas Basketbola līgas Izaicinājuma kausa izcīnīšanai?

Otrajā šīsdienas pusfinālā savā starpā cīnīsies Norčepingas ''Dolphins'' un Viļņas ''Sakalai'', kuru spēle sāksies plkst. 19.00.

Izmantotie resursi:
bbl.net


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-10 10:22, pirms 15 gadiem
Protams ka VEF vinnēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-10 10:43, pirms 15 gadiem
Vef jābūt finālā...
, 2009-04-10 10:45, pirms 15 gadiem
Lai nu viss buutu labi, bet mani maac kaut kaadas bazas, jo VV pirms paarvareejis pirmo kaartu jau runaa par laikiem kuros buutu vieglaak speeleet finaalaa
, 2009-04-10 10:45, pirms 15 gadiem
1. vietas ieguveejs naakamgad elitee???
, 2009-04-10 10:53, pirms 15 gadiem
veelu vaiksmi VEF'am!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-10 11:41, pirms 15 gadiem
Suuuda ka pa TV nerāda!!!
, 2009-04-10 12:27, pirms 15 gadiem
VEF! Uz priekšu!
, 2009-04-10 14:11, pirms 15 gadiem
padirsīs
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.