Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1188, Did:0, useCase: 3

Varis Krūmiņš: Gatavojos nopietni - pa grozu nemetu

Varis Krūmiņš: Gatavojos nopietni - pa grozu nemetu
Cēsnieks Vladimirs Kiseļovs pēc otrās uzvaras treneru konkursā Arēnā Rīga 2008.gadā.
Foto: Andrejs Zavadskis

LBL Zvaigžņu spēlē 27.februārī Jelgavā, Zemgales olimpiskajā centrā, treneri demonstrēs praktisko ķērienu, metot no centra. Kā trāpīt - šo jautājumu basket.lv uzdeva trijiem iepriekšējo konkursu uzvarētājiem.

Treneru konkursa tradīcija aizsākās 2001.gadā Gulbenē, kur Buku toreizējā menedžera Egila Čakara dāvāto balvu izcīnīja komandas Valmiera/Rūjiena galvenais treneris Varis Krūmiņš.

Kopš tā laika metiens no centra bijis visu Zvaigžņu spēļu programmā, izvirzot savus favorītus. Pa divām reizēm uzvarējuši Valdis Valters (2002.; 2010.), Kārlis Muižnieks (2003., 2004.) un Vladimirs Kiseļovs (2006., 2008.). Uzvaras recepte katram sava.

"Kā var uztrenēties trāpīt no centra? Nekā - vai nu tu vari trāpīt vai nē! Nesen Jelgavā pirms kādas spēles man kā bijušajam jelgavniekam uzdāvināja grāmatu un iespieda rokās bumbu - lai metot. Palaidu pusāķi groza virzienā un - trāpīju!" Valdis Valters uzsver izjūtas, intuīcijas un citu dabas dotu faktoru nozīmi.

Vladimirs Kiseļovs neklātienē piebalso: "Nevajag domāt ne par pareizu roku pozīciju, ne optimālo bumbas trajektoriju, ne balvu. Tas ir šovs - jāiet un jāmet. Tā, lai pašam prieks. Kad pats spēlēju, man ar trāpīšanu problēmu nebija, tiesa, pirms pirmā konkursa no centra nekad nebiju metis. Varbūt palīdzēja tas, ka Zvaigžņu spēle notika manā zālē Cēsīs. Pēc diviem gadiem viss notika Arēnā, konkurenti bija slavenības, bet tik un tā trāpīju..."

Neviens no divkārtējiem uzvarētājiem svētdien Jelgavā konkursā nepiedalīsies. Toties ierindā būs pirmā konkursa uzvarētājs Varis Krūmiņš, kurš startēs mājinieka statusā. Vai tas palielina izredzes uzvarēt?

"Nezinu, bumba visiem būs apaļa. Skaidri zinu tikai to, ka nav īpaši jāgatavojas - jāiet un jāmet. Pirms Gulbenes nebiju metis ne reizi, bet trāpīju. Nākamajos gados šad un tad pirms Zvaigžņu spēles treniņos pamēģināju, bet konkursa laikā bumba nelidoja ne tuvu grozam. Tāpēc tagad neiespringstu - noskaņojos svētdienai," Varis Krūmiņš solās konkursa laikā nebūt viesmīlīgs saimnieks. 

Guntis Keisels

Līdzdalību Hotel Jūrmala Spa treneru konkursā pagaidām apstiprinājuši: Guntis Endzels (BK Ventspils), Edgars Teteris (Barons/O!Karte), Ainars Zvirgzdiņš (Valmiera), Varis Krūmiņš (Zemgale), Mārtiņš Zībarts (Latvijas Universitāte), Jānis Vecrinks (BA Turība), Jānis Vītols (Zemgale/LLU), Gints Fogels (Ventspils augstskola), Mareks Bajārs (Saldus), Kaspars Mājenieks (Liepājas lauvas 2) un Kaspars Vanags (Līvāni). Pieteikumu saraksts vēl nav slēgts!

  +5 [+] [-]

, 2011-02-24 16:27, pirms 13 gadiem
izlasot virsrakstu nodomaju ka Zemgale iet tik traki ka pats atsaaks spelet

  +4 [+] [-]

, 2011-02-24 16:31, pirms 13 gadiem
kur tad Višņēvics?

  +4 [+] [-]

, 2011-02-24 16:48, pirms 13 gadiem
hmmm...interesanti,kad Rims tur arī būs ,kautvai viņs oficiāli nav VEF Juniors treners.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-02-24 16:55, pirms 13 gadiem
Rims Kurtinaitis (VEF Rīga)

VEF Riga tak nepiedalās LBL????? sviests kkāds..

  +3 [+] [-]

, 2011-02-24 17:07, pirms 13 gadiem
Kā var būt Kurtinaitis!? LBL nespēlē VEF Rīga, bet gan VEF Juniors, un viņa tur nav!

LBL līmenis

  +1 [+] [-]

, 2011-02-24 17:37, pirms 13 gadiem
Western rakstīja: Kā var būt Kurtinaitis!? LBL nespēlē VEF Rīga, bet gan VEF Juniors, un viņa tur nav!

LBL līmenis
Vinjs ir pieteikts LBL trenesa korpusaa tiesi tapat kaa visi VEF speletaji ir pieteikti VEF Juniors un VEF komanda.Lai komanda drikstetu spelet BBL visam personalam un speletajiem jabut pieteiktiem LBL komandas sastaava

tas taa paseko noteikumiem un nosacijumiem par BBL tad viss kaidrs kapec vinjs var but LBL zvaigznu spele.PO pastav iespeja ka RImas bus VEF Juniors treneris nomainot Mazuru

     [+] [-]

, 2011-02-24 21:24, pirms 13 gadiem
rix1995 rakstīja: hmmm...interesanti,kad Rims tur arī būs ,kautvai viņs oficiāli nav VEF Juniors treners.
Rims
';