Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2335, Did:0, useCase: 3

Finālturnīrs Colgate U13 grupā: vai BJBS "Rīga/DSN" aizstāvēs titulu?

Finālturnīrs Colgate U13 grupā: vai BJBS "Rīga/DSN" aizstāvēs titulu?
Foto: Romualds Vambuts

No 2. līdz 4.maijam Liepājā notiks Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionāta finālturnīrs Colgate U13 grupā (2001.dzimšanas gads). Astoņas komandas, kuras sezonas laikā trijos posmos sasniedza labākos rezultātus cīnīsies par Latvijas jaunatnes čempionu titulu un medaļām. Savukārt 9.-16.vietas ieguvēji cīnīsies par četrām ceļazīmēm uz U14 grupas 1.divīzijas turnīru 2014./2015.gada sezonā

Finālturnīra pirmajā posmā komandas izspēlēs divus grupu turnīrus. Pa divām labākajām no katras grupas iekļūs pusfinālā, divas pārējās vienības cīnīsies par 5.-8.vietu.

A grupā spēlēs Ventspils „Spars” (1.vieta sezonas kopvērtējumā), Jelgava (4.), BJBS „Rīga/Rīdzene-Sport2000” (5.), BS „Ogre” (8.).

B grupa: BJBS „Rīga” (2.), BJBS „Rīga/DSN” (3.), Valmiera/Rūjiena (6.) un BJBS „Rīga/Jugla/A.Kraukļa VEF BS” (7.). 

Par konkurences asumu liecina fakts, ka pamatturnīrā Ventspils "Spars" (treneris Matīss Graudiņš) un BJBS "Rīga" (Mārtiņš Līcis-Līcītis) finišēja ar vienādu punktu skaitu, bet pērnās sezonas U12 grupas čempioni BJBS "Rīga/DSN" (treneris Imants Pļaviņš) atpalika par punktu.

Finālturnīrs par 9./16.vietu. Pirmajā posmā komandas izspēlēs divus grupu turnīrus. Pēc tam grupu uzvarētāji cīnīsies par 9.vietu, 2.vietu ieguvēji - par 11.vietu utt. Spēles notiks 2. un 3.maijā.

A grupa: „Ķeizarmežs/Sarkandaugava” (9.vieta sezonas kopvērtējumā), Ventspils „Spars-2” (12.), BJBS „Rīga/Pārdaugava” (13.), Saldus (16.);

B grupa: Sigulda (10.), Krāslava (11.), BJBS „Rīga/DSN-2” (14.), Liepāja (15.). 

Piektdien katrai komandai divas spēles grupu turnīros, sestdien trešā spēle grupu turnīros un pusfināli, svētdien - finālspēles.

LJBL čempionāta laureāti - 2001.dzimšanas gads

SezonaGrupa1.vieta2.vieta3.vieta
2013U12Rīga/DSN (I.Pļaviņš)Ventspils (M.Graudiņš)Jugla/A.Kraukļa VEF BS (K.Strapcāns, E.Laksa)

 

LJBL atgādina, ka finālturnīros var piedalīties tikai mācībās sekmīgie basketbolisti.

Pirms finālturnīra pirmās spēles katram spēlētājam jāiesniedz ne vairāk kā nedēļu vecs sekmju izraksts, kas apstiprināts ar klases audzinātāja/as parakstu un skolas zīmogu.

Ja sekmju izraksts netiks iesniegts vai būs noformēts nepareizi, basketbolists nevarēs piedalīties finālturnīra spēlēs.