Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1073, Did:0, useCase: 3

LJBL fināli: Colgate U12 meiteņu grupā turpinās Rīdzenes uzvaru sērija

LJBL fināli: Colgate U12 meiteņu grupā turpinās Rīdzenes uzvaru sērija
BJBS Rīdzene U12komanda: Swedbank LJBL čempiones Colgate U12 grupā.
Foto: Romualds Vambuts

 Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas Colgate U12 grupas finālturnīra spēlē par pirmo vietu spraigā cīņā uzvaru izrāva Rīga/Rīdzene meitenes (treneris Jānis Nešpors), kuras ar 42:35 pārspēja Liepājas vienaudzes (treneris Līga Alilujeva). Arī trešās vietas kauss aizceļoja uz Rīgu, jo mačā par bronzu panākumu svinēja Rīga/TTP-1 (trenere Maija Kubliņa).

 

Meiteņu U12 finālā tikās Rīdzenes pirmā komanda un mājinieces Liepājas basketbolistes. Veiksmīgākas un enerģiskākas pirmajā spēles daļā bija rīdzinieces, iekrājot nelielu pārsvaru. Pamazām liepājnieces sāka dominēt zem groziem, kas sekmēja vadības maiņu. Turpinājumā ar veiksmīgām darbībām aizsardzībā izcēlās rīdzinieces, atkarojot vadību. Spēles izšķirošajos mirkļos Rīdzenes līderes darbojās veiksmīgāk, trāpot arī sarežģītus metienus, kas deva papildus stimulu cīnīties aizsardzībā. Liepājnieces izmisīgi darīja visu, kas bija viņu spēkos, tomēr Rīdzene svinēja laimīgu uzvaru ar 42:35.

Spēlē par bronzu tikās divas Rīgas komandas – 3. BJSS un TTP-1. Spēle jau no pirmajām minūtēm izvērtās ļoti spraiga un līdzīga. Īsi pirms mača beigām vadībā atradās TTP-1. Labas uzbrukuma iespējas padevās 3. Sporta skolai, taču tās netika izmantotas un TTP prata nosargāt minimālu pārsvaru, uzvarot ar 32:30 un saņemot kārotās bronzas medaļas.

Spēlē par piekto vietu čempionātā Jugla pārspēja Jūrmalas basketbolistes. Gana viegli panākums cīņā par septīto vietu nāca Saldus komandai, kas ar 34:17 pievarēja Rīga/Rīdzene 2 vienību.

Visas sezonas garumā vietu simboliskajā pieciniekā pelnīja Paula Kļeščova (Liepāja), Laura Meldere (TTP-1), Elza Nagobade (Rīdzene), Ketija Vihmane (3. BJSS) un Madlēna Ģērķe (Jugla). Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Rīdzenes spēlētāja Jete Nulle.