Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

Balticovo U16: ventspilnieki pirmo vietu neatdos

Balticovo U16: ventspilnieki pirmo vietu neatdos
Trenera Raita Silarāja audzēkņi 1997.gadā dzimušo puišu grupā ir līderi jau sesto sezonu pēc kārtas.
Foto: Romualds Vambuts

 Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas Balticovo U16 grupā pamatturnīra pusceļā pārliecinoši līderi ir Ventspils Spars basketbolisti, kuri uzvarējuši visās 11 spēlēs. Pirmā apļa iznākumu un situāciju šajā grupā komentē ventspilnieku treneris Raitis Silarājs.

 

1997.gadā dzimušo puišu konkurencē ventspilnieki Jaunatnes līgā uzvarējuši visos iepriekšējos gados, arī šosezon soļojat no uzvaras uz uzvaru. Konkurenti netraucē?

Kā nu nē, piemēram, pērn finālturnīrs mums sākās ar pārliecinošu zaudējumu Rīdzenes komandai. Tas bija kā brīdinājuma zvans, kas palīdzēja pamosties, saņemties un visu pārējo turnīru nospēlēt daudz labāk. Arī tagad uzvaras mums nenāk viegli.

Kuras komandas ir sīvākās pretinieces?

Kārtīgi jāpacīnās ar DSN un Rīdzeni, laba komanda ir Pārdaugavai. Patīkami, ka šajā vecuma grupā ir spēcīgas komandas pilsētās, kuras it kā netiek uzskatītas par izteiktiem basketbola centriem – Saldū un Madonā. Diezin vai otrajā aplī tabula sagriezīsies kājām gaisā, tomēr atsevišķās spēlēs iespējami visādi pārsteigumi.

Nosargāsiet titulu?

Uz lauriem neguļam, bet kā būs – to redzēsim. Prieks, ka komandā atgriezies mūsu līderis Žanis Jankovskis, kurš kopā ar vecākiem vairākus gadus dzīvoja Anglijā. Arī trenējās, mācīdamies skolā ar basketbola novirzienu. Var redzēt, ka laiku nav zaudējis velti – spēlē gan rezultatīvi, gan lietderīgi.   

U16 grupas puiši nākamvasar spēlēs Eiropas čempionātā. Izlases treneriem ir no kā izvēlēties divpadsmitnieku?

Situācija ir cerīgāka, nekā izskatījās pirms dažiem gadiem. Šā vecuma Latvijas komandas Austrumeiropas līgas čempionātā nav varējušas lepoties ar lieliem panākumiem, tomēr puiši aug, trenējas un daudzās komandās tagad var saskatīt spēlētājus, kurus ir vērts pārbaudīt. Janvārī Baltijas jūras kausa izcīņā jau varēsim novērtēt, ko izlase spēj.