Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

U15 puiši: BS Rīga/DSN pozīcijas neatdod

U15 puiši: BS Rīga/DSN pozīcijas neatdod
1998. gadā dzimušo DSN puišu komanda.
Foto: DSN

 Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U15 grupā pamatturnīra pusceļā līderi ir BJBS Rīga/DSN basketbolisti, kuri uzvarējuši visās 11 spēlēs. Pirmā apļa iznākumu un situāciju šajā grupā komentē rīdzinieku treneris Mārtiņš Fomins.

 

1998.gadā dzimušo puišu grupā Swedbank LJBL čempionātā esat uzvarējuši jau trīs gadu pēc kārta un arī šosezon esat līderos. Konkurentu elpu pakausī nejūtat?

Atklāti sakot – ne visai. Sezonas sākumā dažās spēlēs pat radās aizdomas, ka pretinieki vasarā vispār nav trenējušies. Ja varam uzvarēt gandrīz ar 100 punktu starpību... Protams, ir bijušas arī spraigākas spēles – ar Liepājas komandu, ar BS Rīga. Tomēr zaudējuši vēl neesam.

Ar ko esat labāki par citām komandām?

Pretinieku komandās nav neviena spēlētāja, kurš varētu noturēt mūsu līderi Artūru Strautiņu. Turklāt viņš ir universāls puisis. Atkarībā no situācijas un vajadzības var nospēlēt gan tuvu grozam, gan arī ārējā līnijā. Prot ne tikai trāpīt pat, bet arī atdot piespēli. Pretiniekiem grūti pielāgoties un neitralizēt viņu pat ar vairāku spēlētāju spēkiem. Turklāt Artūram labi palīdz citi mūsu komandas spēlētāji – gan Kristers Zoriks, gan Artūrs Banga, gan puiši, kuru ieguldījums ne vienmēr parādās spēles statistikā.

Vai arī citās komandās saskatāmi spilgti līderi?

Dotības ir daudziem un šajā vecumā var teikt, ka visi noteikti var spēlēt labāk. Dažus talantīgus puišus no reģionu komandām esam iesaistījuši arī mūsu treniņnometnēs un Eiropas Jaunatnes līgas spēlēs.

Kāpēc pirms Čempionu kausa izcīņas Maskavā neizmantojāt iespēju pastiprināt komandu ar citu vienību spēlētājiem?

Uz Maskavu devāmies ar saspēlētu komandu, visi pašu puikas bija pelnījuši iespēju uzspēlēt tik augsta līmeņa turnīrā. Izcīnītā otrā vieta apliecināja, ka izvēle bija pareiza. Bet veidojot izlases komandu būs no kā izvēlēties spēlētājus.

Vai otrajā aplī sagaidāt sīvāku pretestību?

Ceru, ka konkurenti mūs centīsies izaicināt un būs interesantas spēles. Taču arī mēs negrasāmies gulēt uz lauriem. Gan trenējamies, gan pētām videomateriālus, lai sagatavotos pēc iespēja labāk un, galvenais, puiši progresētu.