Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

LBS biedru sapulces uzmanības centrā jauno spēlētāju pāragrā migrācija

LBS biedru sapulces uzmanības centrā jauno spēlētāju pāragrā migrācija
Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola savienības ikgadējā biedru sapulcē LBS prezidents Valdis Voins un pastāvīgo komisiju vadītāji sniedza pārskatu ar 2016. gada svarīgākajiem notikumiem, problēmām un to iespējamiem risinājumiem, kā arī tika veikti grozījumi biedrības statūtos. 

LBS biedru sapulcē bija pārstāvēti 40 no 48 biedriem.

LBS statūtu grozījumos precizēta jaunu biedru un jaunu goda biedru uzņemšanas, kā arī biedru izslēgšanas kārtība.

Nacionālo izlašu direktors Māris Jučmanis ziņoja par izlašu plāniem 2017. gada sezonā, kad Eiropas un pasaules basketbola čempionātos Latviju pārstāvēs vismaz deviņas komandas.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps vērsa uzmanību uz jauno spēlētāju pāragras migrācijas tendencēm un šīs problēmas iespējamiem risinājumiem. LBS biedru sapulce konceptuāli atbalstīja ideju ieviest līgumus ar Latvijas jaunatnes izlašu dalībniekiem, lai aizstāvētu jauno spēlētāju, viņus sagatavojušo sporta skolu un Latvijas klubu intereses, kā arī motivētu spēlētājus un viņu ģimenes izdarīt pārdomātas izvēles basketbolista karjeras attīstīšanai.