Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Basketbola Gada balvas Jēkabsonei, Strēlniekam, Bagatskim, Porziņģiem

Basketbola Gada balvas Jēkabsonei, Strēlniekam, Bagatskim, Porziņģiem
Anete Jēkabsone-Žogota: Latvijas Gada basketboliste'2015.
Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola savienība nosaukusi 2014./2015.gada sezonas Gada balvu ieguvējus deviņās nominācijās. Par Gada treneri otro gadu pēc kārtas atzīts Ainars Bagatskis, Gada spēlētāju tituli tikuši valstsvienību līderiem Anetei Jēkabsonei-Žogotai un Jānim Strēlniekam, bet ar balvu Gada ieguldījums basketbolā novērtēta Kristapa Porziņģa veiksmīgā iekļaušanās NBA un tās radītā publiskā rezonanse gan viņupus Atlantijas okeānam, gan Latvijā.

Basketbola Gada balvas ieguvēji tiek izraudzīti, izvērtējot sniegumu klubu un valstsvienību sezonā.

Uzvarētāji četrās nominācijās – Gada treneris, Gada spēlētājs, Gada spēlētāja un Gada cerība – tradicionāli tiek noteikti ņemot vērā četru balsojumu rezultātus. Iespēja paust viedokli ir līdzutējiem (publiskais balsojums interneta portālā “Delfi” un reģistrēto “6.spēlētāju” aptauja),  mediju pārstāvji, LBS Treneru komisija  un LBS valde, kurai pieder izšķirošais vārds, ja simpātijas sadalījušās starp vairākiem kandidātiem.

Gada spēlētāja – pirmā vieta līdzjutēju, mediju un valdes balsojumā balvu trešo gadu pēc kārtas nodrošināja Anetei Jēkabsonei-Žogotai, kura aizvadītajā sezonā kluba komansas sastāvā izcīnīja 3.vietu Eirolīgā, kā arī bija viena no valstsvienības līderēm Eiropas čempionāta finālturnīrā. Otrajā vietā Treneru komisijas favorīte Anete Šteinberga, apsteidzot valstsvienības kapteini Guntu Baško-Melnbārdi. (Pašā pirmajā aptaujā 2012.gadā uzvarēja Zana Tamane).

Gada spēlētājs – nominācija, kurā ritēja vissīvākā cīņa par līdera pozīciju (mediju un treneru vērtējumā uzvarētājam bija tikai 2 punktu pārsvars pār otrās vietas ieguvēju). Līdzjutēju un mediju balsojumā, spoži aizvadītās 2016.gada sezonas pirmā mēneša iespaidā, uzvarēja Kristaps Porziņģis, kura aizvadītajā sezonā ieguva Eiropas kausa izcīņas labākā jaunā spēlētāja titulu un sakrāja solīdu individuālo statistiku Spānijas virslīgā. Treneru komisija un LBS valde (izšķirošā balss) deva priekšroku valstsvienības līderim saspēles vadītājam Jānim Strēlniekam, kurš 2015.gada  palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt 8.vietu Eiropas čempionā, bet savas kluba komandas Bambergas “Brose Basket” sastāvā uzvarēja Vācijas čempionātā un veiksmīgi startē Eirolīgas turnīrā. Līderu duets šoreiz tālu apsteidza sekotāus, starp kuriem labākais bija 2012. un 2014.gada basketbolists Dairis Bertāns (2013.gadā balvu saņēma Kristaps Janičenoks).

Nominācijā Gada treneris šoreiz valdīja liela vienprātība – visos balsojumos pārliecinošs līderis bija vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš apsteidza savu kolēģi Ainaru Zvirgzdiņu, kā arī abu Latvijas čempionvienību vadītājus Aigaru Neripu un Nikolaju Mazuru. Iepriekšējie uzvarētāji šajā nominācijā: 2013.gadā Artūrs Štālbergs, 2014.gadā Ainars Bagatskis.

Nominācijā Gada cerība cīņa bija sīva, tomēr visos balsojumos rezultāts bija vienāds – ar nelielu pārsvaru Rūjienas un Valmieras basketbola skolas audzēknis Latvijas U20 izlases līderis un Spānijas kluba”Fuenlabrada” uzbrucēs Rolands Šmits pārspēja  U20 un U18 izlases līderi Dignu Strautmani. (2013.gadā balvu ieguva Kristaps Porziņģis, 2014.gadā – Rodions Kurucs).

Gada jaunatnes treneris (LBS Treneru un Jaunatnes komisiju, kā arī valdes lēmums): Ainārs Čukste, kura vadībā Latvijas U18 izlase atgriezās Eiropas čempionāta virslīgā, kurš deva lielu ieguldījumu U16 izlases ceļā līdz 5.vietai Eiropā un ceļazīmei uz pasaules čempionātu, kā arī kura vadībā sezonas laikā trenējās daudzas U20 izlases līderes. (Iepriekšējie uzvarētāji: 2013.gadā – Nikolajs Mazurs, 2014.gadā – Jānis Gailītis).

Gada tiesnesis (LBS Tiesnešu komisijas un valdes lēmums): Mārtiņš Kozlovskis, kurš 2015.gadā kļuva par septīto FIBA tiesnesi Latvijā. (2013. un 2014.gadā – Oļegs Latiševs).

Gada Ratiņbasketbolists (Latvijas Ratiņbasketbola federācijas lēmums): Latvijas izlases līderis Vācijā veiksmīgi spēlējošais Raimunds Beginskis. (2013.gadā – Kārlis Gabrānovs, 2014.gadā – Raimunds Beginskis).

Gada seniore (Latvijas maksibasketbolistu lēmums): Dace Zeltiņa  – pasaules vicečempione maksibasketbolā grupā 50+. (2013.gadā – Kārlis Strēlis, 2014.gadā – Lorita Sauša).

LBS prezidents Valdis Voins:

“Nominācijā Gada ieguldījums Latvijas basketbolā LBS valde iepriekš balvu piešķīrusi cilvēkiem ārpus basketbola vides, kuri ar savām aktivitātēm bija veicinājuši mūsu sporta veida reputācijas nostiprināšanu. Šogad tepat mūsu vidē esam piedzīvojuši fenomenu, kura ietekme sniedzas tālu pāri basketbola laukumam. Sportiskā ziņā Kristapam Porziņģim labākās spēles, ticam, vēl priekšā, bet saceltās ažiotāžas ziņā viņam nav konkurentu. Pievērsis uzmanību sev, viņš pievērš amerikāņu uzmanību Latvijai un latviešu uzmanību basketbolam.

Kristaps ceļu uz NBA nav veicis viens, tāpēc šo balvu būtībā pelnījuši visi, kas viņam palīdzējuši: pirmais treneris Edvīnam Sprūde, kas ielika meistarības pamatus, aģents, kurš Kristapam atrada izaugsmes iespējas Spānijā, Seviljas klubs, kura sistēmā četros gados Kristaps izauga līdz NBA priekšdurvīm un, protams, Kristapa ģimene – vecāki un brāļi, kuri palīdzējuši veikt šo ceļu un sargāuši no klupieniem. Paldies Porziņģu ģimenei! Veiksmi Kristapam un visiem, kas viņam palīdzējuši! Esmu pārliecināts, ka šis Kristapa veiksmes stāsts iedvesmos jauniešus ticēt saviem sapņiem un strādāt, lai tie piepildītos!”

Otrdien balvas saņēma Anete Jēkabsone-Žogota. Citi Gada balvas ieguvēji tiks sumināti basketbola spēļu laikā. 

Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +1 [+] [-]

, 2015-11-24 16:38, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ne tikai manas domas. Zinu, ka par Gada Basketbolistu daudziem būs šoks un vilšanās. Man nekas nav pret J.Strēlnieku, bet viņam būtu jābūt neērti saņemt šo balvu. Otrā vieta tomēr ir otrā vieta. Tā ir augsta vieta un augsts novērtējums. Arī bija godam nopelnīta, un nevajadzēja viņu no visa spēka vilkt aiz ausīm uz augšu, lai tikai pierādītu kaut kādus nesaprotamus principus.
kam tad pirmaa?

  +6 [+] [-]

, 2015-11-24 16:40, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ne tikai manas domas. Zinu, ka par Gada Basketbolistu daudziem būs šoks un vilšanās. Man nekas nav pret J.Strēlnieku, bet viņam būtu jābūt neērti saņemt šo balvu. Otrā vieta tomēr ir otrā vieta. Tā ir augsta vieta un augsts novērtējums. Arī bija godam nopelnīta, un nevajadzēja viņu no visa spēka vilkt aiz ausīm uz augšu, lai tikai pierādītu kaut kādus nesaprotamus principus.
Kristapa veikums konkrētajā basketbola gadā par ko tiek pasniegtas balvas ir sezona Spānijā! Viss pārējais attiecas uz nākamo gadu! Strēlnieks, vienozīmīgi!

  -4 [+] [-]

, 2015-11-24 16:43, pirms 8 gadiem
Basketbols ir Foršs! rakstīja: Kristapa veikums konkrētajā basketbola gadā par ko tiek pasniegtas balvas ir sezona Spānijā! Viss pārējais attiecas uz nākamo gadu! Strēlnieks, vienozīmīgi!
Tad te vietā jautājums, kāpēc Kristapu nodraftēja NBA, ja jau sezona Spānijā bija slikta? Tip no tukša gaisa nodraftēja, viņš mājās Seviljā sēdēja un zeķes adīja?

     [+] [-]

, 2015-11-24 16:44, pirms 8 gadiem
Pareiz teica Valters, Overtaimā, ka LBS valde ,diez vai,balsos gada balvai par Porziņģi.

     [+] [-]

, 2015-11-24 16:44, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tad te vietā jautājums, kāpēc Kristapu nodraftēja NBA, ja jau sezona Spānijā bija slikta? Tip no tukša gaisa nodraftēja, viņš mājās Seviljā sēdēja un zeķes adīja?
Nemeegini komenteet ja neko nesaproti!

  +4 [+] [-]

, 2015-11-24 16:50, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tad te vietā jautājums, kāpēc Kristapu nodraftēja NBA, ja jau sezona Spānijā bija slikta? Tip no tukša gaisa nodraftēja, viņš mājās Seviljā sēdēja un zeķes adīja?
Strēlnieks ieveda klubu Eirolīgā, bija izlases līderis EuroBasket2015. Par ko vispār te var diskutēt? Kristapam būs nākamais gads un gan jau vēl nākamie 15

  +2 [+] [-]

, 2015-11-24 16:55, pirms 8 gadiem
Viss saprotams un atbalstāms - balvu piešķir, vērtējot spēlētāja sasniegumus klubā UN valsts izlasē.

Ja kādreiz kāds mūsējais klubā sasniegs ko tiešām izcilu (un nevis oktobrī, bet maijā vai jūnijā) un uz izlasi neatbrauks reālas traumas dēļ - būs vieta diskusijām. Pagaidām pamata diskusijām nav!

  -3 [+] [-]

, 2015-11-24 16:55, pirms 8 gadiem
Iespējams, ka Voins tomēr tālredzīgi saprata, ka te ož pēc SVILUMA, tāpēc Porziņģiem uzreiz ir cita balviņa sagatavota, cik saprotu par GADA Ieguldījumu?

Atvainojiet, kungi, par ko te diskutēt - tas vēl neloģiskāk izskatās, pat ja mani argumenti par sezonu Spānijā esot pilnīga tufta, tad kā nosaukt šo izgājienu ar "vienu diplomu uz visiem" par Porziņģa GADA IEGULDĪJUMU.

Porziņģim un ģimenei, kas viņu fīrē, novēlu neapvainoties un turpināt iesākto! Visu labu jums, par spīti skauģiem, kas sēž gan augstos krēslos, gan komentāros! Tikai to labāko Kristapam!

  -1 [+] [-]

, 2015-11-24 17:05, pirms 8 gadiem
LBS valdes lēmumu vajadzēja likt pie līdzjutēju balsojuma,jo visi tur ir diletanti,bet viņiem redz vēl izšķirošā balss...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-11-24 17:51, pirms 8 gadiem
Docent, nesatraucies, varēsi turpināt par KeiPiju Zī balsot Gada balvā - tur netiks šķaidīts balsojums ar visādu dīkdieņu un muļķu zemes pārstāvju neobjektīvajām balsīm

     [+] [-]

, 2015-11-25 15:24, pirms 8 gadiem
Īsti nesaprotu, par ko cilvēki tā uzvilkušies balvas "Gada Basketbolists" sakarā. Strēlnieks vinnēja Vācijas BBL. Porziņģis, palika 15. vietā ar savu Seviļļu un nespēlēja LV izlasē. Jā, viņu draftēja, kas liek viņu iebīdīt šajā sarunā, bet uz laukuma, viņš vēl īsti neko nesasniedza. Plus vēl, redzot kā viņam iet NBA, domāju ka viņs sev šo balvu ir rezervējis jau nākamajiem 10 (varbut ar kadu iznjemumu) gadiem jau nu noteikti. Tiešām, tik ļoti žēl Strēlniekam iedot, kuram bija ļoti laba sezona un kurš mums Eurobasket bija viens no labākajiem komandā, ja ne labākais!?