Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Ronalds Zaķis: uzvarai slam dunk konkursā gatavojos apmēram nedēļu

Ronalds Zaķis: uzvarai slam dunk konkursā gatavojos apmēram nedēļu
Ronalds Zaķis.
foto: bkventspils.lv

LBL Zvaigžņu spēles Slam dunk konkursos tradicionāli labi veicies viesspēlētājiem, bet 2009.gadā Ventspilī tika fiksēts izņēmums - uzvarēja mājinieks Ronalds Zaķis. Svētdien Jelgavā viņš nepiedalīsies konkursā, jo turpina ārstēt smagu ceļgala savainojumu. Taču uzvaras recepte joprojām viņam ir zināma.

Cik ilgi pirms diviem gadiem gatavojies lielajam spraudienam?

Nebija tā, ka visu sezonu par to domāju. Apmēram nedēļu iepriekš komanda mani izvirzīja. Es paspirinājos pretī, bet kolēģi nepadevās un vajadzēja vien gatavoties.

Kāpēc negribēji piedalīties?

Palekt it kā varu, bet nav jau man koordinācija tik laba, lai briesmīgi spīdētu tādos konkursos. Negribējās savas publikas acīs par muļķi palikt. Taču citas izejas nebija. Paldies čaļiem - īpaši Akselim (Vairogam) un Jānim (Strēlniekam), kuri daudz palīdzēja.

Ar idejām?

Gan idejām, gan praktiski. Jānis pameta bumbu - man vajadzēja tikai ielikt to grozā (smejas).

Vai atceries savus trikus?

Bija piespēle no stūra pret vairogu, tad Jānis izmeta bumbu no vairoga otras puses. Beigās viņš piespēlēja no tribīnēm un es pagriezos par 360 grādiem. Nekas tik ļoti īpašs. Būtu Haralds Kārlis ticis finālā - tad būtu lieli brīnumi, ko viņš bija sagatavojis.

NBA konkursa uzvarētājs pārleca pāri automašīnai. Kādam latviešu zēnam tas būtu pa spēkam?

Nezinu, ja nu vienīgi kādam pavisam trakam (smejas). Nav jau kur trenēties - kā tu mašīnu zālē dabūsi (smejas). Bet - ja labi padomātu, kaut ko varbūt izdomāt varētu.

Jaunajiem jau fantāzija labāk strādā...

Jā, mūsu Kārlim Apsītim potenciāls ir labs. Dāvim (Bertānam) arī galva tai virzienā strādā, bet viņš jau tagad priecē slovēņus... Ir jau vēl talanti.

Vai slam dunk triki ir izmantojami arī spēlēs?

Nopietnos mačos jau nevar atļauties laist bumbu caur kājām un tad lekt augšā. Konkursā tomēr var vairāk domāt par efektiem. Kaut gan arī spēļu laikā gadās efektīgas epizodes, kādas tīšām izveidot būtu grūti. Džeki lido cits citam pāri utt.

Cik tālu esi ticis ar veseļošanos pēc ceļgala krusteniskās saites pārraušanas?

Dakteri prognozēja, ka nevarēšu spēlēt astoņus mēnešus, no tiem pieci jau pagājuši. Tagad katru nedēļu divas dienas pavadu procedūrās Rīgā, pārējā laikā trenējos Ventspilī. Garlaicīgi nav, katru dienu iznāk darboties piecas sešas stundas. Iet uz labo pusi, pat diezgan krasi. Jau esmu ticis līdz skriešanai. Ceru, ka līdz LBL play-off izdosies tikt laukumā. Tāds ir mērķis, uz kuru sevi virzu. 

LBL Zvaigžņu spēlēs slam dunk konkursos divreiz uzvarējis tikai Aigars Zeidaks...

Man jau viss vēl priekšā!

Guntis Keisels

P.S. Svētdien Jelgavā Slam dunk konkursam pieteikti: Eštons Mičels (Liepājas lauvas), Andris Epners (Barons/O!Karte), Ivans Neļubovs (VEF Juniors), Ivars Grasmanis (Zemgale), Žanis Peiners (Latvijas Universitāte), Uģis Strauss (BA Turība), Kristaps Dārgais (Ogre), Toms Kārlis Broks (Saldus), Mareks Mejeris (Liepājas lauvas 2), Kārlis Apsītis (Ventspils augstskola), Jānis Timma (BAA Rīga), Ralfs Ozolnieks (Rīdzene), Pauls Zukuls (Zemgale/LLU) un Mārtiņš Pētersons (Gulbenes buki).

  +3 [+] [-]

, 2011-02-23 18:14, pirms 13 gadiem
Ronalds nevis Rolands

  +5 [+] [-]

, 2011-02-23 18:20, pirms 13 gadiem
Cik ilgi pirms dieviem gadiem gatavojies lielajam spraudienam? da labi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-02-23 18:36, pirms 13 gadiem
Ne pa tēmu, bet Derons Williams no Jazz tikko tika nosūtīts uz Nets

  +2 [+] [-]

, 2011-02-23 21:37, pirms 13 gadiem
No Ventspils neviens ? Vajadzeeja Efejuku

     [+] [-]

, 2011-02-24 09:41, pirms 13 gadiem
Vai tad vins nav savainots?