Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL ceturtdaļfinālisti: pieredze un prognozes

Aldaris LBL ceturtdaļfinālisti: pieredze un prognozes
Galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš un "Jūrmala/Fēnikss": vai LBL izslēgšanas turnīra debitantiem izdosies sagādāt intrigu ceturtdaļfinālā.
Foto: Renārs Buivids, bk.lu

Otrdien ar spēlēm BK „Valmiera” – „Jūrmala/Fēnikss” (plkst.18:30, tiešraude sportacentrs.com) un BK „Jēkabpils” – „Liepāja/Triobet” (plkst.19:30, tiešraide Delfi.lv) sākas Aldaris Latvijas Basketbola līgas 23.sezonas izslēgšanas turnīrs, kurā komandas cīnīsies par Latvijas čempionu titulu. Ceturtdaļfinālā šādi komandu pāri cīnās pirmo reizi, cīņa ritēs līdz trim uzvarām. Pusfinālā pirmā pāra uzvarētājus gaida tikšanās ar „VEF Rīga”, otrā pāra uzvarētājus – cīņas ar BK „Ventspils”. Basket.lv iepazīstina ar komandu pieredzi LBL izslēgšanas turnīros un savstarpējās spēlēs, kā arī un treneru prognozēm.

 

BK Valmiera (3.) - Jūrmala/Fēnikss (6.)

 BK ValmieraJūrmala/Fēnikss
Pieredze15 LBL izslēgšanas turnīriLBL izslēgšanas turnīru debitanti
Sērijas25 (8 uzvaras - 17 zaudējumi) 
Spēles67 (24 uzvaras - 43 zaudējumi) 
Labākais rezultāts3.vieta (2003., 2005. 2013.) 
SezonaBilance
20123-1
20133-1
20143-1 (79:67, 67:57, 56:67, 87:56)

„Barons kvartāls” galvenais treneris Edgars Teteris:

„Manuprāt, šīs sērijas liktenis ir „Valmieras” rokās. Tai ir pārsvars komplektācijā, pieredzē. Sezonas laikā sastāvu papildinājuši labi spēlētāji. Tiesa, ne visās spēlēs izdodas parādīt labāko sniegumu. Jūtams, ka spēlētāji vēl „taustās”, pietrūkst stabilitātes. Ļoti patika, ka valmierieši aizvadīja izšķirošo spēli ar „Jēkabpili” – bija redzams, ka komanda labi sagatavojusies gan taktiski, gan psiholoģiski. Taču nākamajā mačā ar „Jelgavu” kvalitāte bija daudz zemāka. Ja izslēgšanas turnīrā izdosies likt lietā visu potenciālu, „Valmiera” var paveikt lielas lietas. Bet, ja tiks pieļautas paviršības, pretiniekiem parādīsies pretspēles iespējas.

Pamatturnīra beigās „Jūrmala” spēlēja paslēpes un šīs komandas potenciāls ir lielāks, nekā varētu šķist pēc sešu zaudējumu sērijas. Tomēr Ervīns Jonāta savainojums ir nopietns faktors, un viņa trūkumu kompensēt būs grūti. Bet – redzēs, ko būs izdomājis treneris Ainars Zvirgzdiņš, kura taktiskā meistarība komentārus neprasa.”  

LMT Basketbola akadēmijas un U18 izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars:

„Šajā pārī „Valmiera” ir izteikta favorīte. Jūrmalnieki, palikuši bez savainotā Jonāta, iekrituši pamatīgā bedrē un nav pārliecības, ka izlīdīs ārā. Varbūt kādā spēlē viņiem izdosies aizķerties un radīt intrigu, tomēr sērijā „Valmiera” uzvarēs un iespējams, pat ar 3:0.”

BK Jēkabpils (4.) - Liepāja/Triobet (5.)

 BK JēkabpilsLiepāja/Triobet
Pieredze1 LBL izslēgšanas turnīrs17 LBL izslēgšanas turnīri
Sērijas1 (1 zaudējums)41 (18 uzvaras - 23 zaudējumi)
Spēles2 (2 zaudējumi)117 spēles (52 uzvaras - 65 zaudējumi)
Labākais rezultāts1/4 (2013.)2.vieta (1997), 3.vieta (2000., 2011., 2012.)
SezonaBilance
20132-2
20142-2 (86:73, 67:77, 77:81, 89:69)

„Barons kvartāls” galvenais treneris Edgars Teteris:

„Ļoti svarīga nozīme būs pirmajai spēlei. Pirms tās par favorītiem uzskatu jēkabpiliešus, kuriem ir sava laukuma priekšrocības un arī lielāka pieredze. Taču, ja „Liepājai” izdosies uzvarēt izbraukumā, viņu izredzes uzreiz krasi pieaugs.

„Jēkabpils” pusē ir spēlētāju lielā pieredze, tai skaitā izslēgšanas turnīros. Sniegums stabilizējies, uzlabojusies spēle aizsardzībā.

Liepājnieki ir gados jaunāki un nestabilāki. Tomēr šī komanda prot labi spēlēt aizsardzībā. Abas pārliecinošās uzvaras savstarpējās spēlēs „Jēkabpils” izcīnīja ar ļoti augstu metienu precizitāti un, manuprāt, šie rezultāti neatspoguļo reālo spēku samēru.

Vēl viens faktors šajā sērijā būs garie pārbraucieni. Kura komanda labāk izturēs šo papildus slodzi, tai būs priekšroka.”

LMT Basketbola akadēmijas un U18 izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars:

„Interesants pāris, kurā izredzes vismaz pirms pirmās spēles ir 50:50.

Jēkabpiliešiem ir sava laukuma priekšrocības, lielāka pieredze, skaļāki vārdi, tomēr Liepājas komandas ātrais un agresīvais basketbols pretiniekiem var nepatikt. Trenera Uvja Helmaņa rīcībā ir pietiekami daudz spēlētāju, lai manevrētu ar sastāvu un censtos nokausēt „Jēkabpils” līderus. Turklāt saspringtais spēļu grafiks liepājniekiem varētu būt izdevīgāks, nekā jēkabpiliešiem.

Nedomāju, ka viena spēle ieviesīs lielu skaidrību, jo katra būs kā jauna kauja ar savu sižetu.”