Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: “VEF Rīga” atspēlējas un uzvar papildlaikā

Aldaris LBL: “VEF Rīga” atspēlējas un uzvar papildlaikā
Otrās pusfināla spēles galvnais varonis Pako Kruss ("VEF Rīga") pret ventspinieku Māri Gulbi.
Foto: Mikus Kļaviņš, vefriga.com

“VEF Rīga" piektdien, 13. maijā, Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas otrajā spēlē ar 98:93 papildlaikā uzveica BK "Ventspils" komandu, sērijā līdz trijām uzvarām panākot 2:0. Trešā spēle svētdien, 15.maijā, plkst.17 Ventspilī (LMT Straume tiešraide).

Vēl ceturtās ceturtdaļas vidū vefiešiem bija 13 punktu deficīts (71-84), taču pamatlaika noslēgumā rezultāts jau bija neizšķirts (85-85). Tas tika panākts, kad dažas sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām precīzu trīspunktnieku iemeta VEF aizsargs Pako Kruss, izlīdzinot rezultātu.

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Džošs Bostiks. 17 punktus iemeta Pako Kruss. Ar 16 punktiem atzīmējās Mārtiņš Meiers.

Lai arī tika gūta uzvara, pēc spēles VEF galvenais treneris Jānis Gailītis norādīja, ka tāpat ir lietas, kuras jāpilnveido. Vieno no tādām ir cīņa par atlēkušajām bumbām, jo piektdienas spēlē ventspilnieki savāca 20 atlēkušās bumbas uzbrukumā, kas sniedza viņiem atkārtotas uzbrukuma iespējas.

To ilustrē arī metienu attiecība - "Ventspilij" piektdien bija 85 metieni no spēles, kamēr "VEF Rīga" izdarīja 58 metienus. Neskatoties uz to, Vefiņš bija ražīgāks citos elementos, izcīnot uzvaru.

"Ventspils" iztika bez kapteiņa Kristapa Janičenoka, kura prombūtnē lielāku lomu uzņēmās citi spēlētāji. Kā pēc spēles atzina Jānis Gailītis, vefieši gatavojās uz lielāku aktivitāti no Arta Ates un Žaņa Peinera.

"Ventspils" spēlētājs Andrejs Gražulis: "Iesākām labi, nospēlējot 38 minūtes diezgan pieklājīgi gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Tad vienā brīdī VEF pārņēma iniciatīvu. Traks pēdējais metiens (pamatlaikā)..."

"Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks: "Pirmkārt, paldies spēlētājiem - viņi cīnījās un parādīja labu spēli, izņemot pēdējās piecas pamatlaika minūtes un daļēji arī pagarinājumā. Tāpat šis zaudējums ir manas vainas dēļ, jo es pieņēmu lēmumu pēdējās sekundēs nepārkāpt noteikumus, bet nospēlēt agresīvi aizsardzībā un piespiest izdarīt grūtu metienu. Tas nenostrādāja un sekoja pagarinājums, kurā mums nepietika emocijas, arī veiksmes. Sērija turpinās un pēc dienas dodamies uz Ventspili."

"VEF Rīga" aizsargs Pako Kruss: "Manuprāt, bija ļoti sarežģīta spēle, jo "Ventspils" ir laba komanda. Spēles sākumā nebijām tik gatavi kā pretinieki, tāpēc arī izvērtās tik smaga cīņa. Lūzuma punkts bija otrajā puslaikā, kad vienkārši labāk sākām darboties. Tā kā pretiniekiem bija vairāk atlēkušo bumbu uzbrukumā, mums varbūt pat vajadzēja zaudēt, bet ar kārtīgu cīņu spējām izcīnīt uzvaru."

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis: "Iesākām neagresīvi un pasīvi, zaudējām daudz bumbas zem groza, ļāvām pretiniekiem izdarīt daudz metienus un neizpildījām precīzi to, ko sagatavojām pirms spēles. "Te nav runa par to, ka pretinieki ir atlētiskāki vai kaut kādā veidā ātrāki. Šeit ir runa par niansi, kas play-off spēlēs ir viena no noteicošajām, kurai jāpievērš lielāka uzmanība. Cerams mācīsimies no kļūdām. "Ventspils" spēlēja labi, ar lielu enerģiju un vēlēšanos uzvarēt, ko apliecina 20 izcīnītās bumbas uzbrukumā. Spēles otrajā daļā bija emocionāla spēle, daudz 1-pret-1 basketbola, daudz cīņas un paveicās, ka izdevās spēli novest līdz pagarinājumam un izcīnīt tajā uzvaru. Brauksim uz Ventspili, vienkārši turpināsim spēlēt un mēģināsim cīnīties, cik varam, kā arī izlabot savas kļūdas un, iespējams, pabeigt sēriju."

Avots: vefriga.com