Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga: izslēgšanas 1.kārtā pret Janičenoka bijušo komandu

Čempionu līga: izslēgšanas 1.kārtā pret Janičenoka bijušo komandu
Kristaps Janičenoks un BK "Ventpils": turpinās cīņa par Čempionu līgas kausu.
Foto: bkventspils.lv

FIBA mītnē notika Čempionu līgas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas izloze, kurā kļuva zināms, ka BK "Ventspils" spēlēs ar Itālijas čempionāta vicelīderiem Venēcijas "Umana Reyer". Pirmo spēli aizvadīsim savā laukumā 7. vai 8. februārī, bet atbildes spēle pēc nedēļas Venēcijā.

Ventspilnieku nākamais pretinieks Čempionu līgā būs Itālijas klubs no Venēcijas Umana Reyer. Tā ir komanda, kura itin labi pazīstama tagadējam BK Ventspils kapteinim Kristapam Janičenokam, kurš šajā komandā spēlēja no 2008. līdz 2010. gadam.

Janičenoks: “Man par klubu ir palikušas tikai tās labākās atmiņas. Ļoti profesionāli organizēts un ambiciozs klubs. Būs patiess prieks tur atkal atgriezties, satikt paziņas un draugus. Itālija man ir īpaša vieta, katru gadu cenšos tur pavadīt vismaz pāris dienas. Esmu apmierināts ar izlozi".

Klubs ir dibināts 1872. gadā, bet basketbola sekcija – 1925. gadā. Klubs savas pastāvēšanas vēsturē divas reizes kļuvis par Itālijas čempionu, taču tas bija ļoti sen un otrā pasaules kara laikā – 1942. un 1943. gadā. Jaunākajos laikos kā lielākais sasniegums ir 1981. gada Korāča kausa izcīņas fināls. Vēl jaunākajos laikos jāizceļ 2010./11. gada sezona, kad komanda atgriezās Itālijas čempionāta augstākajā līgā.

Šogad FIBA Čempionu līgā Umana Reyer bija ielozēta B grupā, kurā izcīnot deviņas uzvaras ieņēma otro vietu (aiz Francijas Le Mans Sarthe). Umana Reyer šobrīd atzīstami spēlē Itālijas čempionātā, kur pēc 16 aizvadītām spēlēm ar izcīnītajām 12 uzvarām ieņem otro vietu no līderes Eirolīgā spēlējošās Milānas Olimpia atpaliek tikai par divu uzvaru tiesu.

Pārvarot pirmo kārtu, BK Ventspils un Umana Reyer pāra uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar Itālijas Sidigas Avellino.