Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

Trešdienas bilance Eiropā: optimistisko signālu vairāk

Trešdienas bilance Eiropā: optimistisko signālu vairāk
Džeralds Robinsons: 19 punktu "VEF Rīga" spēlē ar "Szolnoki Olaj".
Foto: Mikus Kļaviņš, VEFRiga.com

"VEF Rīga" pārtrauc trīs zaudējumu sēriju, BK "Ventspils" pakutina nervus Krasnodaras bagātniekiem, BK "Valmiera" parāda raksturu Lietuvā, "Liepāja/Triobet" septītā uzvara pēc kārtas, BK "Jēkabpils" noliek pie vietas Valgas "piecīšus" – Latvijas basketbola komandas starptautiskajās spēlēs trešdien sagādāja vairāk prieka, nekā vilšanos. 22.oktobra bilance - vienā teikumā.

Eiropas kauss

"VEF Rīga" - 71:61 pār "Szolnoki Olaj" (turnīrā 1-1): rīdzinieku agresīvā aizsardzība viesus izsita no līdzsvara tā, ka garām aizlidoja 12 no 23 ungāru izpildītajiem soda metieniem un lērums metienu no spēles; arī "VEF Rīga" uzbrukums bija tālu no pilnības, tomēr uzvara pilnīgi pelnīta un nākotnē var raudzīties ar apņēmību un optimismu.

BK "Ventspils" - 60:72 Krasnodarā pret "Lokomotiv-Kubaņ" (turnīrā 1-1): galaiznākumā itin cienījams zaudējums grupas favorītiem, bet mazliet kremt, ka visas iespējas netika izmantotas līdz galam, jo 33.minūtē vēl bija 57:53; ilgi pārdzīvot gan nav vērts, jo tā turpinot neizpaliks arī uzvaras.

BBL, A grupa

"Barons kvartāls" - 71:90 Tallinā pret "Kalev/Cramo" (turnīrā 0-2). Intriga turējās, kamēr rīdziniekiem krita tālmetieni, taču otrajā puslaikā tā drīz vien izsīka (visā spēlē 7/27); no zvaigžņotajiem uzvārdiem šoreiz pats spožākais bija Tallinas komandā spēlējošais Armands Šķēle - 22 minūtēs 19 punktu un 6 rezultatīvas piespēles (Ernestam Kalvem un Jēkabam Rozītim pa 15 punktiem).

"Jūrmala/Fēnikss" - 69:79 Tamperē pret "Pyrinto" (turnīrā 0-2). BBL debitanti Somijas čempionus turēja spriedzē līdz pat 38.minūtei, kad bija tikai 69:74; par tādu zaudējumu nav jāsarkst.

BBL, B grupa

BK "Valmiera" - 68:66 Prienai (turnīrā 2-0). Pirmais puslaiks (28:40) lika atcerēties vidzemnieku nevarību Lietuvā iepriekšējās sezonās, bet otrajā apstiprinājās, ka "Valmiera" šogad ir nevis savādāka - neapgalvošu, ka meistarīgāka, bet apņēmīgāka gan; deviņiem spēlētājiem starp 5 un 12 punktiem.

BK "Jēkabpils" - 86:65 pār Valgas "Makss&Moritz" turnīrā 1-1). No Valgas komandā spēlējošajiem latviešu "piecīšiem" labākais bija nesenais jēkabpilietis Jurijs Aleksejevs (18 punktu, 11 atlēkušo bumbu), tomēr Rinalds Sirsniņš (24 punkti, 7 rezultatīvas piespēles) bija labāks individuāli, un visa Jēkabpils komanda savu līderi atbalstīja labāk, nekā Vara Krūmiņa diriģētie Igaunijas kluba basketbolisti.

BBL, C grupa

"Liepāja/Triobet" - 93:66 pār Kēdaiņu "Nevežis" (turnīrā 1-0). Liepājnieki par savu pārsvaru nelika šaubīties no pirmās līdz pēdējai minūtei; pieci spēlētāji guva vairāk par 10 punktiem.

Guntis Keisels, basket.lv